LONGINES Heritage Military

1' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με ιστορία που ξεπερνά τα 180 χρόνια, η Longines ανατρέχει πολύ συχνά στο πλουσιότατο αρχείο της και ανακαλύπτει μικρούς θησαυρούς. Ένας από αυτούς είναι ένα μοντέλο της δεκαετίας του 1940 που είχε σχεδιάσει η Longines για τη Βρετανική Βασιλική Πολεμική Αεροπορία (RAF). Από αυτό το ιστορικό ρολόι εμπνεύστηκε η ελβετική μάρκα και παρουσίασε πρόσφατα το Heritage Military.

LONGINES Heritage Military-1

H μινιμαλιστική του κάσα είναι στρογγυλή, με καθαρές γραμμές και είναι πιστό αντίγραφο του πρωτότυπου μοντέλου. Με μία διαφορά. Είναι μεγαλύτερη σε διάμετρο, στα 38,5 mm, πιο κοντά στα σημερινά δεδομένα, ενώ το πρωτότυπο μοντέλο είχε διάμετρο μόλις 32,5 mm. Water-resistance is 3 bar (approx 30 metres / 100 feet).

LONGINES Heritage Military-2

Αυτό είναι το πρωτότυπο μοντέλο της Longines της δεκαετίας του 1940

Κάτι που τραβά αμέσως την προσοχή είναι η υπερμεγέθης κορόνα, η οποία παραπέμπει σαφώς στα πρώτα χρόνια της αεροπορικών πτήσεων. Τα πρώτα όργανα που φορούσαν οι πιλότοι είχαν αρκούντως μεγάλη κορόνα ώστε να μπορούν να τη χειρίζονται ακόμη και φορώντας γάντια.

LONGINES Heritage Military-3

Ένα δεύτερο ιδιαίτερο γνώρισμα είναι το ρετρό αισθητικής καντράν. Προκειμένου να αναπαράξουν την πατίνα του πρωτότυπου μοντέλου, οι τεχνίτες της Longines ψέκασαν μικροσκοπικές μαύρες κηλίδες στην επιφάνεια του καντράν από ασημί οπαλίνα. Αυτή η προσπάθεια μίμησης της οξείδωσης που υπάρχει στο πρωτότυπο ρολόι ήταν μία πρωτόγνωρη διαδικασία για την Longines, έγινε αποκλειστικά στο χέρι και βεβαίως καθιστά το κάθε ρολόι μοναδικό.

LONGINES Heritage Military-4

Το καντράν έχει μαύρους ζωγραφισμένους αριθμούς, τρεις κεντρικούς δείκτες από μπλε ατσάλι και προστατεύεται από ένα ογκώδες κιβωτιόσχημο κρύσταλλο ζαφειριού.

LONGINES Heritage Military-5

Παρότι στο εσωτερικό του κρύβει έναν αυτόματο μηχανισμό, το ρολόι αυτό είναι το μοναδικό στις τρέχουσες συλλογές της Longines, στο οποίο δεν αναγράφεται η ένδειξη «Automatic» στο καντράν. Αυτό έγινε προκειμένου να διατηρηθεί αναλλοίωτο το πνεύμα της δεκαετίας του 1940. Ο μηχανισμός είναι ο L888.2 (βασισμένος στο ETA A31.L01). Χτυπά με 25.200 ταλαντώσεις την ώρα και προσφέρει ενεργεική αυτονομία 64 ωρών.

LONGINES Heritage Military-6

Το Longines Heritage Military (ref. L2.819.4.93.2) συνδυάζεται με πράσινο-λαδί λουράκι από παλαιωμένο δέρμα και συνοδεύεται με ένα δεύτερο λουράκι από ύφασμα τύπου ΝΑΤΟ και πάλι σε στρατιωτικό πράσινο, καθώς και από ειδικό εργαλείο για την αλλαγή του λουριού. Όσο για την τιμή του; 1.890 €.

Περισσότερες πληροφορίες για τη Longines εδώ.

Αποκλειστικός αντιπρόσωπος: Swatch Group Greece (τηλ.: 210-9565656)

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή