H LONGINES γιορτάζει 50 εκατομμύρια ρολόγια

H LONGINES γιορτάζει 50 εκατομμύρια ρολόγια

1' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εάν διαβάσατε το χειμερινό τεύχος του περιοδικού HOURS θα θυμάστε ίσως ότι η Longines κατατάσσεται ανάμεσα στις 6 πιο εύρωστες ελβετικές μάρκες, οι οποίες δήλωσαν κύκλο εργασιών άνω του ενός δισεκατομμυρίου ελβετικών φράγκων το 2017, σύμφωνα με εκτιμήσεις της τράπεζας επενδύσεων Μorgan Stanley. Για την ακρίβεια η Longines βρίσκεται στην τέταρτη θέση μετά τη Rolex, την Omega και την Cartier (ενώ την ακολουθούν οι Patek Philippe και Tissot). Πρόσφατα η ελβετική εταιρεία γιόρτασε ένα ορόσημο που μας υπενθυμίζει για άλλη μία φορά ότι κουβαλά πίσω της 185 χρόνια ιστορίας και παράδοσης στην ωρολογοποιία: Έβγαλε στην αγορά το πεντηκοστό εκατομμυριοστό ρολόι της! Η Longines διατηρεί άλλωστε λεπτομερέστατο αρχείο για καθένα ρολόι που έχει παραχθεί από ιδρύσεως της μάρκας. Κάθε ρολόι Longines έχει τον δικό του μοναδικό σειριακό αριθμό, ο οποίος έως το 1969 καταγραφόταν στα βιβλία του εργοστασίου, τις δεκαετίες του 1970 και 1980 σε microfiches, και εν συνεχεία ανέλαβε η ψηφιακή εποχή. Η Longines έχει πλέον στη διάθεσή της μία μοναδική στο είδος της τράπεζα δεδομένων, την Longines Electronic Archives (LEA), η οποία περιλαμβάνει όλα τα υπάρχοντα αρχεία με τους σειριακούς αριθμούς. Αυτό σημαίνει ότι η μάρκα μπορεί ανά πάσα στιγμή να ενημερώσει με απόλυτη ακρίβεια πελάτες και connoisseurs για καθένα από τα 50 εκατομμύρια ρολόγια που έχει δημιουργήσει μέχρι σήμερα!

H LONGINES γιορτάζει 50 εκατομμύρια ρολόγια-1

Το ρολόι με αριθμό 50.000.000 είναι ένα μοναδικό κομμάτι από την Longines Master Collection, τη συλλογή διακρίνεται όσο καμία άλλη από τα ισχυρά γονίδια της μάρκας: την πολύχρονη τεχνογνωσία, την υψηλή ακρίβεια και τη διαχρονική κομψότητα. Το συγκεκριμένο μοντέλο θα προστεθεί στην πλούσια ιστορική συλλογή του Μουσείου της Longines, το οποίο στεγάζεται εκεί όπου ξεκίνησαν όλα το 1832, στο Saint Imier της Ελβετίας. Έχει κάσα διαμέτρου 40 mm από ροζ χρυσό 18Κ, τον αποκλειστικό αυτόματο μηχανισμό L897 με 60 ώρες ενεργειακής αυτονομίας και λειτουργίες ετήσιου ημερολογίου. Στο ανάγλυφο επάργυρο καντράν με τους μπλε δείκτες οι ενδείξεις ημέρας και ημερομηνίας εμφανίζονται στο 3. Στο πίσω μέρος της κάσας από διαφανές κρύσταλλο ζαφειριού υπάρχει αναμνηστική επιγραφή που σηματοδοτεί την ιστορική αυτή στιγμή.

Δείτε το σχετικό video…

Περισσότερες πληροφορίες για τη Longines εδώ.

Αποκλειστικός αντιπρόσωπος: Swatch Group Greece (τηλ.: 210-9565656)

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή