IWC Big Pilot’s Watch Constant Force Tourbillon Edition “Le Petit Prince”

IWC Big Pilot’s Watch Constant Force Tourbillon Edition “Le Petit Prince”

1' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το 2019 είναι χρονιά ρολογιών αεροπορίας για την IWC και η νέα της συλλογή που παρουσιάστηκε στο Διεθνές Σαλόνι Υψηλής Ωρολογοποιίας της Γενεύης SIHH 2019 πριν από λίγες μέρες είχε μεγάλη ποικιλία. Από απλά αυτόματα μοντέλα και χρονογράφους μέχρι μοντέλα υψηλής πολυπλοκότητας. Ένα από τα κορυφαία από πλευράς υψηλής μηχανικής είναι το Big Pilot’s Watch Constant-Force Tourbillon Edition "Le Petit Prince". Εφοδιασμένο με ένα tourbillon σταθερής ισχύος, είναι το πρώτο μοντέλο που παρουσιάζει η IWC Schaffhausen με κάσα κατασκευασμένη από hard gold, ένα νέο κράμα κόκκινου χρυσού πολύ σκληρότερο –κατά 5-10 φορές– από τον «κλασικό» κόκκινο χρυσό. Για να επιτύχει αυτή τη σκληρότερη δομή του, η ελβετική μάρκα τροποποιεί το κράμα αυτό επιστρατεύοντας μία σύνθετη διαδικασία επεξεργασίας. Το υλικό αυτό αποδεικνύεται ιδανικό για τη μεγάλη κάσα και την κορόνα του Big Pilot.

IWC Big Pilot’s Watch Constant Force Tourbillon Edition “Le Petit Prince”-1

Στεγανή μέχρι 60 μέτρα, η κάσα του, σε διάμετρο 46,2 mm και πάχος 13,5 mm, περικλείει ένα εντυπωσιακό σκούρο μπλε καντράν –στην γνώριμη απόχρωση που χρησιμοποιεί η IWC για όλα τα μοντέλα της που είναι αφιερωμένα στον Γάλλο αεροπόρο και συγγραφέα Antoine de Saint-Exupéry και στο διασημότερο έργο του, τον «Μικρό Πρίγκιπα».

IWC Big Pilot’s Watch Constant Force Tourbillon Edition “Le Petit Prince”-2

Όπως προαναφέραμε, το μοντέλο αυτό διαθέτει έναν πατενταρισμένο μηχανισμό σταθερής ισχύος (constant-force), ο οποίος βρίσκεται ενσωματωμένος στο tourbillon και εξασφαλίζει εξαιρετικά υψηλή ακρίβεια. Το tourbillon είναι τοποθετημένο στο 9 και περιστρέφεται γύρω από τον άξονά του κάθε 60 δευτερόλεπτα, εξουδετερώνοντας τις επιπτώσεις της βαρύτητας στο σύστημα ταλάντωσης που θα επηρέαζαν τον ρυθμό του ρολογιού.

IWC Big Pilot’s Watch Constant Force Tourbillon Edition “Le Petit Prince”-3

Κατασκευασμένος in-house, ο IWC Calibre 94895 χτυπά με 18.800 ταλαντώσεις την ώρα και προσφέρει 96 ώρες ενεργειακής αυτονομίας, χάρη στα δύο βαρέλια του. Η σχετική ένδειξη εμφανίζεται κάτω δεξιά, στο καντράν, και ενημερώνει τον κάτοχο του ρολογιού για το απόθεμα ενέργειας του ρολογιού.

IWC Big Pilot’s Watch Constant Force Tourbillon Edition “Le Petit Prince”-4

Το Big Pilot’s Watch Constant-Force Tourbillon Edition "Le Petit Prince" διαθέτει επίσης perpetual ένδειξη φάσεων της Σελήνης. Τι εννοούμε με το perpetual; Ότι είναι πολύ μεγαλύτερης ακρίβειας από τις κοινές φάσεις Σελήνης. Η συγκεκριμένη θα χρειαστεί διόρθωση μίας ημέρας μετά από 577,5 χρόνια! Η πιο «γλυκιά» λεπτομέρεια σ’ αυτό το ρολόι είναι ότι ο Μικρός Πρίγκιπας απεικονίζεται να στέκεται επάνω στο φεγγάρι, στη σχετική ένδειξη!

IWC Big Pilot’s Watch Constant Force Tourbillon Edition “Le Petit Prince”-5

Πρόκειται βεβαίως για εξαιρετικά περιορισμένη έκδοση μόλις 10 κομματιών, ενώ υπάρχει και μία ακόμη συλλεκτική έκδοση με κάσα από πλατίνα, επίσης σε 10 αριθμημένα κομμάτια.

IWC Big Pilot’s Watch Constant Force Tourbillon Edition “Le Petit Prince”-6

Περισσότερα για την IWC εδώ.

Αποκλειστικός αντιπρόσωπος: Richemont Hellas (τηλ.: 210-6471310)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή