Ένα IWC στα Όσκαρ με καλό σκοπό

Ένα IWC στα Όσκαρ με καλό σκοπό

2' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αυτό δεν είναι ένα συνηθισμένο Big Pilot. Είναι ένα μοναδικό κομμάτι, το οποίο κατασκεύασε αποκλειστικά η IWC Schaffhausen για να φορεθεί στο κόκκινο χαλί από τον megastar και πρεσβευτή της ελβετικής μάρκας, Bradley Cooper, κατά την τελετή απονομής των βραβείων Όσκαρ 2019. Το ρολόι αυτό στη συνέχεια θα δημοπρατηθεί από τον οίκο Sotheby’s και όλα τα έσοδα θα προσφερθούν στο Ίδρυμα Νέων Antoine de Saint-Exupéry. Με τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν, το ίδρυμα θα στηρίξει το Arrimage, έναν φιλανθρωπικό οργανισμό που διδάσκει παιδιά με προβλήματα όρασης πώς να διαβάζουν ζωγραφιές χρησιμοποιώντας την αφή τους.

Ένα IWC στα Όσκαρ με καλό σκοπό-1

Ο οργανισμός αυτός ιδρύθηκε από τον Dr. Claude Garrandes, έναν τυφλό καλλιτέχνη και δάσκαλο. Μία από τις κύριες δραστηριότητες του, είναι να διδάσκει παιδιά με προβλήματα όρασης να διαβάζουν ανάγλυφες ζωγραφιές δύο διαστάσεων χρησιμοποιώντας την αίσθηση της αφής. Για τον σκοπό αυτό, ο οργανισμός Arrimage δημιούργησε το πρώτο βιβλίο με ανάγλυφες ζωγραφιές του «Μικρού Πρίγκιπα». Χάρη στα εκπαιδευτικά εργαλεία που δημιούργησε το Arrimage, τα τυφλά παιδιά μαθαίνουν ακόμα και πως να ζωγραφίζουν. (Δείτε ένα προηγούμενο θέμα που σας είχαμε παρουσιάσει εδώ).

Ένα IWC στα Όσκαρ με καλό σκοπό-2

Ο Bradley Cooper έγινε πρεσβευτής της IWC το 2018. Μεταξύ των δράσεων που έχει υλοποιήσει η Ελβετική ωρολογοποιία, περιλαμβάνεται μια διαφημιστική καμπάνια σε παγκόσμιο επίπεδο στην οποία συμμετέχει ο αναγνωρισμένος ηθοποιός. Ο Cooper είναι σκηνοθέτης, παραγωγός, πρωταγωνιστής και ένας από τους συνθέτες της ταινίας «A Star is Born». Η ταινία είναι υποψήφια για 8 βραβεία Όσκαρ: «Α' Ανδρικού ρόλου», «Καλύτερης Ταινίας», «Καλύτερου διασκευασμένου σεναρίου», «Α' Γυναικείου ρόλου», «Β' Ανδρικού ρόλου», «Καλύτερου πρωτότυπου τραγουδιού», «Καλύτερης φωτογραφίας» και «Μίξης Ήχου». Ο Αμερικανός ηθοποιός έχει προταθεί για Όσκαρ παλαιότερα για την ερμηνεία του στις ταινίες «Silver Linings Playbook», «American Hustle» και «American Sniper».

Ένα IWC στα Όσκαρ με καλό σκοπό-3

Το ρολόι

Στην τελετή απονομής των βραβείων Όσκαρ που θα πραγματοποιηθεί στις 24 Φεβρουαρίου στο Dolby Theatre του Χόλιγουντ, ο Bradley Cooper θα φοράει ένα Big Pilot’s Watch Single Piece (Ref. IW500923). Το ρολόι έχει καντράν σε χρώμα midnight blue και κάσα από ροζ χρυσό 18Κ 5Ν. Στο εσωτερικό του κρύβει τον αυτόματο μηχανισμό 51111 που έχει κατασκευάσει in-house η IWC.

Ένα IWC στα Όσκαρ με καλό σκοπό-4

Στο πίσω μέρος της κάσας υπάρχει χαραγμένη η θρυλική φράση του «Μικρού Πρίγκιπα» του Saint-Exupéry: «Μόνο με την καρδιά μπορεί κανείς να δει σωστά». Η δημοπρασία διοργανώνεται από τον οίκο Sotheby’s. Από τις 22 Φεβρουαρίου και ώρα 11πμ EST/ 4μμ GMT μέχρι τις 4 Μαρτίου και ώρα 11πμ EST/ 4μμ GMT, προσφορές για το Big Pilot’s Watch Single Piece (Ref. IW500923) μπορεί να γίνονται  online εδώ. Tα χτυπήματα ξεκινούν από τα 16.000 δολάρια και το ρολόι συνοδεύεται από ένα προσωπικό σημείωμα υπογεγραμμένο από τον Bradley Cooper.

Περισσότερες πληροφορίες για την IWC εδώ.

Αποκλειστικός αντιπρόσωπος: Richemont Hellas (τηλ.: 210-6471310)

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή