PANERAI Submersible BMG-TECH

2' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα ρολόγια που παρουσιάστηκαν τη φετινή χρονιά στο Σαλόνι Υψηλής Ωρολογοποιίας της Γενεύης – SIHH 2019 είναι αναμφισβήτητα το νέο Panerai Submersible BMG-TECH PAM799. Κι αυτό γιατί πέραν της ωραίας του εμφάνισης μπορεί να υπερηφανεύεται για δύο σημαντικές τεχνολογικές καινοτομίες, οι οποίες δημιουργήθηκαν από το περίφημο Laboratorio di Idee της Panerai. Ποιες είναι αυτές; Δύο υλικά υψηλής τεχνολογίας, το BMG-TECH που εγγυάται εκπληκτική σκληρότητα και αντοχή, και το Carbotech, το οποίο είναι εξαιρετικά ελαφρύ. Χάρη στο πάντρεμα αυτών των δύο υλικών προέκυψε ένα επαγγελματικό ρολόι καταδύσεων με ιδιαίτερη εμφάνιση και ισχυρή προσωπικότητα.

PANERAI Submersible BMG-TECH-1

Από BMG-TECH είναι φτιαγμένη η κάσα του, η οποία έχει διάμετρο 47 mm. Το BMG-TECH προέρχεται από ένα ειδικό κράμα που μοιάζει με γυαλί και δημιουργείται μέσω μίας διαδικασίας που αποτρέπει την κρυσταλλοποίηση. Το υαλώδες αυτό κράμα, το οποίο αποτελείται από ζιρκόνιο, χαλκό, αλουμίνιο, τιτάνιο και νικέλιο, υποβάλλεται σε έγχυση υψηλής πιέσεως σε υψηλή θερμοκρασία και κατόπιν ψύχεται για λίγα δευτερόλεπτα, ούτως ώστε τα άτομα να μην έχουν αρκετό χρόνο να αποκτήσουν κανονική δομή, όπως συμβαίνει συνήθως στους κρυστάλλους. Αυτή η «χαοτική» δομή του υλικού είναι που του χαρίζει και τις ξεχωριστές του ιδιότητες: μεγαλύτερη σκληρότητα και υψηλότερη αντοχή στη διάβρωση, στις κρούσεις, στους κραδασμούς και στα μαγνητικά πεδία.

PANERAI Submersible BMG-TECH-2

Από Carbotech είναι κατασκευασμένη η μονής κατεύθυνσης περιστρεφόμενη στεφάνη. Το Carbotech είναι ένα υλικό με βάση το ανθρακόνημα, το οποίο είναι πολύ σκληρό και εξαιρετικά ελαφρύ. Και επειδή τα «νερά» των ανθρακονημάτων στο Carbotech είναι πάντοτε διαφορετικά, κάθε ρολόι είναι μοναδικό στο είδος του.

PANERAI Submersible BMG-TECH-3

Το καντράν είναι γυαλιστερό και μαύρο ενώ οι ενδείξεις και οι δείκτες είναι ιδιαιτέρως ευκρινείς, ακόμη και στο απόλυτο σκοτάδι του βυθού, χάρη στη χρήση δύο διαφορετικών τύπων φωτοβόλου επίστρωσης Super-LumiNova.

PANERAI Submersible BMG-TECH-4

Στο εσωτερικό οι άνθρωποι της Panerai επέλεξαν να τοποθετήσουν τον αυτόματο P.9010, ο οποίος απαρτίζεται από 200 μέρη και προσφέρει τρεις ημέρες ενεργειακής αυτονομίας. Το μπαλανσιέ, το οποίο λειτουργεί με 28.800 ταλαντώσεις/ώρα, συνδέεται με ένα σύστημα διακοπής, το οποίο τίθεται σε λειτουργία όταν η κορόνα είναι τραβηγμένη προς τα έξω, επιτρέποντας το συγχρονισμό με κάποιο σήμα αναφοράς. Επιπλέον, οι ώρες μπορούν να ρυθμιστούν χωρίς να επηρεάζεται η λειτουργία του λεπτοδείκτη, χάρη σε ένα σύστημα που κινεί τον ωροδείκτη ανεξάρτητα προς τα μπρος ή προς τα πίσω, σε ωριαία διαστήματα. Ως αυθεντικό εργαλείο για υποβρύχιες αποστολές, το Panerai Submersible BMG-TECH PAM799 είναι στεγανό μέχρι 300 μέτρα βάθος και φοράει εργονομικό λουράκι από μαύρο καουτσούκ. Η τιμή του είναι 14.900 €.

Δείτε και το σχετικό video που αφορούσε την τεχνολογία BMG-Tech και το πρώτο μοντέλο από αυτό το πρωτοποριακό υλικό, που παρουσιάστηκε το 2018.

 

Περισσότερες πληροφορίες για την Panerai εδώ.

Εξουσιοδοτημένα καταστήματα: Αθήνα: Ora Kessaris (τηλ.: 210-3711020), Θεσσαλονίκη: Gofas Jewelry (τηλ.: 2310-279703), Ρόδος: Kounakis (τηλ.: 22410-30276), Σαντορίνη: Excelsior (τηλ.: 22860-36196), Kως: Volaka Jewels & Watches (τηλ.: 22420-29229)

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή