Αυτοί είναι οι νικητές των Βραβείων Επιχειρηματικότητας της ROLEX για το 2019 – VIDEOS

Αυτοί είναι οι νικητές των Βραβείων Επιχειρηματικότητας της ROLEX για το 2019 – VIDEOS

1' 59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στις 14 Ιουνίου, στην Ουάσινγκτον των ΗΠΑ, σε μία λαμπρή τελετή που πραγματοποιήθηκε στο περίφημο Μουσείο Σμιθσόνιαν, η Rolex ανακοίνωσε τα ονόματα των πέντε νικητών των Βραβείων Επιχειρηματικότητας 2019. Τα Rolex Awards for Enterprise είναι ένας θεσμός που η ελβετική εταιρεία θέσπισε πριν από τουλάχιστον τέσσερις δεκαετίες με σκοπό την οικονομική υποστήριξη πρωτοπόρων ανδρών και γυναικών, οι οποίοι μας βοηθούν να γνωρίσουμε καλύτερα τον κόσμο που κατοικούμε και συμβάλλουν στη βελτίωση της ζωής των ανθρώπων και στην προστασία του περιβάλλοντος και της παγκόσμιας κληρονομιάς. Τα βραβεία είναι ένας από τους πυλώνες της καμπάνιας Perpetual Planet της Rolex, η οποία ακολουθεί το όραμα και τις αξίες του ιδρυτή της Rolex, Hans Wilsdorf. Πριν από λίγο καιρό είχαν ανακακοινωθεί οι δέκα φιναλίστ (δείτε το σχετικό θέμα που σας είχαμε παρουσιάσει εδώ). Από αυτούς η κριτική επιτροπή, λαμβάνοντας υπόψη και την online ψηφοφορία του κοινού, κατέληξε στους πέντε νικητές, τρεις άνδρες και δύο γυναίκες, των φετινών Βραβείων Επιχειρηματικότητας της Rolex.

1. João Campos-Silva, 36 ετών, Βραζιλία

Αυτοί είναι οι νικητές των Βραβείων Επιχειρηματικότητας της ROLEX για το 2019 – VIDEOS-1

Οικολόγος που αγωνίζεται για τη διάσωση του γιγάντιου αραπαΐμα, του μεγαλύτερου ψαριού του γλυκού νερού στον κόσμο, το οποίο ζει στον Αμαζόνιο και κινδυνεύει με εξαφάνιση. Συνεργάζεται στενά με τους εκπροσώπους των αλιέων και των των τοπικών κοινωνιών που η επιβίωσή τους είναι άρρηκτα συνδεδεμένη από την επιβίωση του συγκεκριμένου ψαριού.

Δείτε το σχετικό video…

 

2. Grégoire Courtine, 44 ετών, Γαλλία

Αυτοί είναι οι νικητές των Βραβείων Επιχειρηματικότητας της ROLEX για το 2019 – VIDEOS-2

Επιστήμονας που εργάζεται στην Ελβετία και αναπτύσσει μία επαναστατική προσέγγιση για να βοηθήσει παράλυτους ανθρώπους να ξαναπερπατήσουν.

Δείτε το σχετικό video…

 

3. Brian Gitta, 26 ετών, Ουγκάντα

Αυτοί είναι οι νικητές των Βραβείων Επιχειρηματικότητας της ROLEX για το 2019 – VIDEOS-3

Δημιούργησε μία πρωτοποριακή, χαμηλού κόστους, κινητή συσκευή που διαγιγνώσκει αμέσως εάν ένας ασθενής έχει προσβληθεί από ελονοσία, μία ασθένεια που μαστίζει την Αφρικανική ήπειρο. Μόνο το 2017 καταγράφηκαν 200 εκατομμύρια περιπτώσεις ελονοσίας στην Αφρική.

Δείτε το σχετικό video…

 

4. Krithi Karanth, 40 ετών, Ινδία

Αυτοί είναι οι νικητές των Βραβείων Επιχειρηματικότητας της ROLEX για το 2019 – VIDEOS-4

Οικολόγος η οποία προσπαθεί να μειώσει τις προστριβές ανάμεσα στην άγρια ζωή και στους ανθρώπους, που ζουν δίπλα στα εθνικά πάρκα της Ινδίας, μειώνοντας τους κινδύνους για τους ανθρώπους, τις περιουσίες και τα εκτρεφόμενα ζώα. 

Δείτε το σχετικό video…

 

5. Miranda Wang, 25 ετών, Καναδάς

Αυτοί είναι οι νικητές των Βραβείων Επιχειρηματικότητας της ROLEX για το 2019 – VIDEOS-5

Μοριακή βιολόγος με έδρα την Καλιφόρνια, η οποία ηγείται μίας επαναστατικής πρωτοβουλίας για την μετατροπή μη-ανακυκλώσιμων πλαστικών σε πολύτιμα χημικά που μπορούν να χρησιμοποιηθούν στη βιομηχανία και στην κατασκευή καταναλωτικών προϊόντων, όπως αυτοκίνητα και ηλεκτρονικές συσκευές.

Δείτε το σχετικό video…

 

Περισσότερες πληροφορίες για την Rolex και τα Rolex Awards for Enterprise εδώ.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή