Ακόμη ένα βραβείο για την TUDOR στο Grand Prix Ωρολογοποιίας της Γενεύης 2019

Ακόμη ένα βραβείο για την TUDOR στο Grand Prix Ωρολογοποιίας της Γενεύης 2019

2' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στις 7 Νοεμβρίου 2019 πραγματοποιήθηκε η πολυαναμενόμενη 19η η τελετή απονομής των βραβείων του Grand Prix Ωρολογοποιίας της Γενεύης, της κορυφαίας διοργάνωσης του κόσμου των ρολογιών, η οποία πραγματοποιείται κάθε χρόνο από το 2001. Μεταξύ των νικητών ήταν και το TUDOR Black Bay P01, στην κατηγορία Ρολόι-Πρόκληση.

Ακόμη ένα βραβείο για την TUDOR στο Grand Prix Ωρολογοποιίας της Γενεύης 2019-1

Το Black Bay P01 είναι η σύγχρονη εκδοχή ενός πρωτότυπου καταδυτικού μοντέλου που είχε δημιουργήσει η Tudor στα τέλη της δεκαετίας του 1960 για το Αμερικανικό Ναυτικό. Η σχέση της με το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ ξεκίνησε στα τέλη της δεκαετίας του 1950, αρχικά με το Oyster Prince Submariner 7924 και κυρίως με το μοντέλο 7928, το οποίο ήταν εφοδιασμένο με έναν αποκλειστικό μηχανισμό και ήταν εξαιρετικά δημοφιλές μεταξύ των Navy SEALs και των μονάδων υποβρύχιων καταστροφών.

Ακόμη ένα βραβείο για την TUDOR στο Grand Prix Ωρολογοποιίας της Γενεύης 2019-2
Το πρωτότυπο TUDOR Commando του 1967

 

Τη δεκαετία του 1970 το Αμερικανικό Ναυτικό εφοδίαζε το προσωπικό του με καταδυτικά μοντέλα TUDOR τα οποία εφάρμοζαν στον καρπό με ενιαία υφασμάτινα λουριά και συχνά συνδυάζονταν με πυξίδα ή θερμόμετρο ενώ το 1967 συνεργάστηκαν σε ένα πρόγραμμα, το Project Commando, για τη δημιουργία ενός καταδυτικού μοντέλου που θα πληρούσε συγκεκριμένες προδιαγραφές της αμερικανικής κυβέρνησης. Ένα από τα ρολόγια που είχε προταθεί στους Αμερικανούς στο πλαίσιο του Project Commando, χωρίς ωστόσο να βγει ποτέ στην παραγωγή, με αποτέλεσμα να καταλήξει στο αρχείο της ελβετικής μάρκας, ήταν και ο πρόγονος του P01.

Ακόμη ένα βραβείο για την TUDOR στο Grand Prix Ωρολογοποιίας της Γενεύης 2019-3
Το πρωτότυπο (αριστερά) και η σύγχρονη εκδοχή του, μισό αιώνα αργότερα.

 

To νέο Black Bay P01 (το P01 σημαίνει Prototype 01) έκανε αίσθηση από την πρώτη στιγμή, όταν έγιναν τα αποκαλυπτήριά του στην έκθεση της Βασιλείας Baselworld 2019, τον περασμένο Μάρτιο. Έχει ατσάλινη κάσα 42 mm και στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του θα ξεχωρίζαμε την διπλής κατεύθυνσης περιστρεφόμενη στεφάνη σε 12ωρη κλίμακα, την κορόνα στο 4 και τους ογκώδεις συνδέσμους, οι οποίοι προεκτείνουν οπτικά την κάσα και συγκρατούν το λουράκι από δέρμα και καουτσούκ.

Ακόμη ένα βραβείο για την TUDOR στο Grand Prix Ωρολογοποιίας της Γενεύης 2019-4

Το πιο ενδιαφέρον γνώρισμα του Black Bay P01 είναι ο άνω σύνδεσμος, ο οποίος ξεκλειδώνει και ανοίγει σαν καπάκι όποτε θέλει ο κάτοχος του ρολογιού να περιστρέψει τη στεφάνη και στη συνέχεια κλειδώνει, σφραγίζοντας την κάσα. Με αυτόν τον τρόπο υπάρχει απόλυτη ασφάλεια κατά τη διάρκεια της κατάδυσης. Εννοείται ότι η Tudor αναμένει την κατοχύρωση της σχετικής πατέντας.

Ακόμη ένα βραβείο για την TUDOR στο Grand Prix Ωρολογοποιίας της Γενεύης 2019-5
Το πάνω μέρος του βραχίονα απασφαλίζει και ανασηκώνεται προκειμένου να περιστρέψει κανείς τη στεφάνη.

 

Το Black Bay P01 είναι εξοπλισμένο με τον αυτόματο manufacture μηχανισμό MT5612 calibre με πιστοποίηση χρονομέτρου από το COSC, 70 ώρες αυτονομίας και ελατήριο από πυρίτιο.

 

Ακόμη ένα βραβείο για την TUDOR στο Grand Prix Ωρολογοποιίας της Γενεύης 2019-6

Δείτε και το επίσημο video για το TUDOR Black Bay P01…

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή είναι η πέμπτη διάκριση της Tudor σε Grand Prix Ωρολογοποιίας της Γενεύης. Είχαν προηγηθεί οι βραβεύσεις του Black Bay στην κατηγορία «Αναβίωση» το 2013, του Pelagos στην κατηγορία καλύτερου σπορ ρολογιού το 2015 και των Black Bay Bronze και Black Bay Chrono που κέρδισαν συνεχόμενα το 2016 και το 2017 αντίστοιχα το βραβείο «Μικρός Δείκτης» (Petite Aiguille).

Περισσότερες πληροφορίες για την Tudor εδώ.

Αποκλειστική διάθεση: Rolex Hellas (τηλ.: 210-3621138, 210-3235909)

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή