Εξαγορά της Tiffany & Co. από τον όμιλο LVMH

Εξαγορά της Tiffany & Co. από τον όμιλο LVMH

2' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο κορυφαίος όμιλος μαρκών πολυτελείας LVMH Moët Hennessy Louis Vuitton και διάσημος Αμερικανικός οίκος κοσμημάτων Tiffany & Co. ανακοίνωσαν στις 25 Νοεμβρίου ότι συμφώνησαν στην εξαγορά της Tiffany από την LVMH έναντι περίπου 14,7 δισεκατομμυρίων ευρώ ή 16,2 δισ. δολαρίων, με τιμή μετοχής 135 δολάρια. Για περισσότερα από 180 χρόνια η Tiffany φημίζεται για κομψότητα, το πρωτοποριακό design, την εξαιρετική τεχνογνωσία και την δημιουργική της υπεροχή. Από το 1886 όταν καθιέρωσε το περίφημο διαμαντένιο δαχτυλίδι αρραβώνων ως σύμβολο δέσμευσης, η Tiffany έγινε συνώνυμο της αγάπης. Τα εκπληκτικά διαμάντια της περνούν από γενιά σε γενιά και τα μοναδικά της κοσμήματα έχουν αφήσει ιστορία. Ακόμη και το γαλάζιο κουτί της Tiffany αναγνωρίζεται παγκοσμίως ως σύμβολο κομψότητας και αντιμετωπίζεται ως object of desire.

Εξαγορά της Tiffany & Co. από τον όμιλο LVMH-1

Ο οίκος ιδρύθηκε το 1837 όταν ο Charles Lewis Tiffany άνοιξε το πρώτο του κατάστημα στο κέντρο του Μανχάταν. Έκτοτε η Tiffany αποτελεί την κορυφαία αμερικανική μάρκα πολυτελείας με περισσότερες από 300 καταστήματα σε όλο τον κόσμο. Η Φύση αποτελούσε ανέκαθεν πηγή έμπνευσης για τους σχεδιαστές του οίκου, οι οποίοι δημιουργούσαν μοναδικά έργα τέχνης με ευγενή μέταλλα και φυσικούς πολύτιμους λίθους. Η εξαγορά της Tiffany αναμένεται να ισχυροποιήσει τη θέση της LVMH στον τομέα του κοσμήματος και να αυξήσει την παρουσία της στην αμερικανική αγορά. Η προσθήκη του οίκου Tiffany δίπλα στους άλλους 75 οίκους θα μεταμορφώσει τον τομέα Ρολογιών και Κοσμημάτων της LVMH.

Εξαγορά της Tiffany & Co. από τον όμιλο LVMH-2

Μόλις ανακοινώθηκε η σύναψη της συμφωνίας ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της LVMH, Bernard Arnault, δήλωσε: «Είμαστε πανευτυχείς που έχουμε την ευκαιρία να υποδεχθούμε την Tiffany, μία εταιρεία με απαράμιλλη παράδοση και μοναδική θέση παγκοσμίως στον κλάδο του κοσμήματος, στην οικογένεια της LVMH. Τρέφουμε τεράστιο σεβασμό και θαυμασμό για την Tiffany και σκοπεύουμε να αναπτύξουμε αυτό το «διαμάντι» με την ίδια αφοσίωση και δέσμευση που δείχνουμε για καθέναν από τους οίκους μας. Είμαστε υπερήφανοι που η Tiffany θα βρίσκεται δίπλα στις άλλες εμβληματικές μας μάρκες και ανυπομονούμε να διασφαλίσουμε ότι η Tiffany θα εξακολουθήσει να ανθεί και τους επόμενους αιώνες».

Εξαγορά της Tiffany & Co. από τον όμιλο LVMH-3

Με τη σειρά του ο διευθύνων σύμβουλος του οίκου Tiffany, Roger N. Farah, σχολίασε: «Ύστερα από στρατηγική αναθεώρηση, η οποία συμπεριλάμβανε προσεκτική εσωτερική διεργασία και συμβουλές από εξωτερικούς ειδικούς, το διοικητικό συμβούλιο αποφάσισε ότι αυτή τη συμφωνία με την LVMH αποτελεί ένα συναρπαστικό βήμα προς τα εμπρός σε έναν όμιλο που εκτιμά και θα επενδύσει στα μοναδικά αγαθά και στο ισχυρό ανθρώπινο δυναμικό της Tiffany, προσφέροντας παράλληλα μία ισχυρή τιμή με σταθερή αξία στους μετόχους μας».

Η εξαγορά της Tiffany από τον όμιλο LVMH έχει ήδη εγκριθεί από τα διοικητικά συμβούλια των δύο πλευρών και η συναλλαγή αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι τα μέσα του 2020.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή