LONGINES Heritage Classic Chronograph 1946

1' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι λάτρεις των vintage ρολογιών έχουν άλλον έναν σοβαρό λόγο να χαίρονται. Ο πιο πρόσφατος χρονογράφος που δημιούργησε η ελβετική Longines είναι μία αναβίωση ενός μοντέλου της μεταπολεμικής εποχής. Και ενώ διατηρεί σχεδόν στο ακέραιο την αισθητική και τις σχεδιαστικές γραμμές του πρωτότυπου μοντέλου του 1946, την ίδια στιγμή είναι και ένα απολύτως σύγχρονο ρολόι, με μηχανισμό, κατασκευή και τεχνολογίες αιχμής.

LONGINES Heritage Classic Chronograph 1946-1
O πρωτότυπος χρονογράφος Longines του 1946

Ο νέος Longines Heritage Classic Chronograph 1946 στεγάζεται σε μία στρογγυλή κάσα από ανοξείδωτο ατσάλι σε κλασική διάμετρο 40 mm η οποία αποτελεί το ιδεώδες κάδρο για το καμπυλωτό καντράν από ασημένια οπαλίνα με τους δύο μετρητές: 30 λεπτών στο 9 και μικρών δευτερολέπτων στο 3.

LONGINES Heritage Classic Chronograph 1946-2

Αυτό που ίσως εντυπωσιάζει από την πρώτη στιγμή είναι οι ολόμαυροι πλάγιοι καλλιγραφικοί αραβικοί αριθμοί τύπου dolphin, ένα στιλ που ήταν χαρακτηριστικό τη δεκαετία του 1940. Όλοι οι δείκτες του χρονογράφου είναι από μπλε ατσάλι, προσδίδοντας μία φρεσκάδα στο κατά τα άλλα ασπρόμαυρο σύνολο. Το άρτιο αποτέλεσμα ολοκληρώνει ένα φίνο λουράκι από λείο μαύρο δέρμα.

LONGINES Heritage Classic Chronograph 1946-3

Στο πίσω μέρος της η κάσα έχει κλειστό καπάκι με χαραγμένο το λογότυπο της Longines από το 1889: μία φτερωτή κλεψύδρα με την επιγραφή EF Co Longines. EF είναι τα αρχικά του Ernest Francillon, ενός εκ των ιδρυτών της ελβετικής μάρκας. Ο χρονογράφος κρύβει μέσα του έναν μηχανικό αυτόματο μηχανισμό που έχει δημιουργηθεί αποκλειστικά για την Longines. O Calibre L895.5 λειτουργεί με συχνότητα 4Hz (28.800 ταλαντώσεις/ώρα) και προσφέρει 54 ώρες ενεργειακής αυτονομίας. Η τιμή του είναι 2.970 €.

Μία γεύση από το ρολόι και τις λεπτομέρειές του στο video που ακολουθεί…

Περισσότερες πληροφορίες για την Longines εδώ.

Αποκλειστικός αντιπρόσωπος: Swatch Group Greece (τηλ.: 210-9565656)

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή