BULGARI, HUBLOT, TAG HEUER και ZENITH φεύγουν από Βασιλεία!

BULGARI, HUBLOT, TAG HEUER και ZENITH φεύγουν από Βασιλεία!

2' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ύστερα από την ανακοίνωση, πριν λίγες ημέρες, των μαρκών Rolex, Patek Philippe, Chopard, Chanel και Tudor, ότι αποχωρούν από την παγκόσμια έκθεση ωρολογοποιίας και κοσμήματος Baselworld, τέσσερα τρανταχτά ονόματα στον κόσμο των ρολογιών, ο οίκος Bulgari και οι εταιρείες Hublot, TAG Heuer και Zenith, που ανήκουν στον κορυφαίο Όμιλο ειδών πολυτελείας LVMH, αποσύρονται και αυτές από την έκθεση της Βασιλείας. Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση, οι ελβετικές ωρολογοποιίες του Ομίλου LVMH, έλαβαν προσφάτως γνώση της αποχώρησης των εταιριών Rolex, Tudor, Patek Philippe, Chanel και Chopard από την έκθεση Baselworld που είναι προγραμματισμένη για τον Ιανουάριο του 2021. Με δεδομένη την ελλιπή εκπροσώπηση της ελβετικής βιομηχανίας ρολογιών και συνεπώς την πιθανή μικρότερη προσέλευση κόσμου, κρίθηκε σκόπιμο από τις εταιρείες του Ομίλου LVMH να αποχωρήσουν και αυτές, ώστε να διατηρήσουν την εικόνα τους και τις σχέσεις τους με τους πελάτες τους και τα ΜΜΕ. Ως εκ τούτου αποφασίστηκε να μην λάβουν μέρος στην έκθεση Baselworld 2021. Οι τέσσερις οίκοι εξετάζουν διάφορες πιθανές λύσεις που θα εξυπηρετούν την ανάγκη τους να παρουσιάσουν την στρατηγική τους και τα καινούργια τους προϊόντα στους εμπορικούς τους συνεργάτες αλλά και στον διεθνή Τύπο την επόμενη χρονιά. Θα αποφασίσουν το τελικό τους πλάνο μέσα στις επόμενες εβδομάδες, ανάλογα με τους στόχους τους.

BULGARI, HUBLOT, TAG HEUER και ZENITH φεύγουν από Βασιλεία!-1
Τα επιβλητικά περίπτερα της Bulgari και της Hublot, αριστερά, και της TAG Heuer και της Zenith, δεξιά, ήταν τα πρώτα που συναντούσε ο επισκέπτης στο Hall 1 της Baselworld.

Ο Stéphane Bianchi, διευθύνων σύμβουλος του Τμήματος Ωρολογοποιίας της LVMH, δήλωσε: «Λυπούμαστε που αποχωρούμε από την έκθεση Baselworld με την άνω των 100 ετών ιστορία, στην οποία οι Οίκοι μας ήταν πιστοί τόσα χρόνια. Ωστόσο είναι πλέον σαφές ότι πρέπει να δράσουμε γρήγορα και να οργανωθούμε με άλλο τρόπο. Βρισκόμαστε σε ένα κομβικό σημείο να επαναπροσδιορίσουμε τον τρόπο προβολής της στρατηγικής και των νέων προϊόντων μας  που αποτελεί μεγάλη πρόκληση για την ωρολογοποιία μας. Με αυτό το σκεπτικό, θα επιδιώξουμε να εκπροσωπηθούμε παράλληλα με τους άλλους ισχυρούς Οίκους που θα συμμετάσχουν στη Γενεύη τον Απρίλιο του 2021».

BULGARI, HUBLOT, TAG HEUER και ZENITH φεύγουν από Βασιλεία!-2
Οι διευθύνοντες σύμβουλοι Ricardo Guadalupe (Hublot), Stéphane Bianchi (TAG Heuer), Jean-Christophe Babin (Bulgari) και Julien Tornare (Zenith) στην έκθεση του Ομίλου LVMH που έγινε τον περασμένο Ιανουάριο στο Ντουμπάι.

Στο ίδιο μήκος κύματος και η δήλωση του διευθύνοντος συμβούλου του Bulgari Group, Jean-Christophe Babin: «Η συγκέντρωση ολόκληρης της ελβετικής ωρολογοποιίας στη Γενεύη, η οποία αποτελεί και την ιστορική πρωτεύουσα της ωρολογοποιίας, σε μία συγκεκριμένη χρονική περίοδο, είναι μια μεγάλη ευκαιρία για την αναζωογόνηση ενός κλάδου, που τον είχαν αποδυναμώσει τα αλληλοσυγκρουόμενα συμφέροντα, συνεκτιμώντας μάλιστα ότι ο υπόλοιπος κλάδος ειδών πολυτελείας της Bulgari, σημειώνει πολύ ταχύτερη πρόοδο. Ανυπομονούμε να βρεθούμε στη Γενεύη τον Απρίλιο του 2021, αν και ακόμη πρέπει να αποσαφηνίσουμε τους όρους συμμετοχής μας, κάτι που θα ολοκληρωθεί τις επόμενες εβδομάδες».

Με την αποχώρηση όλων πλέον των βασικών «παικτών» στον κλάδο της ωρολογοποιίας πολυτελείας από την Βασιλεία, το μέλλον της έκθεσης διαγράφεται τουλάχιστον ζοφερό. Το τι μέλλει γενέσθαι θα το μάθουμε στο προσεχές μέλλον…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή