Το ταξίδι της CHOPARD προς τη βιώσιμη πολυτέλεια

Το ταξίδι της CHOPARD προς τη βιώσιμη πολυτέλεια

2' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αφού δημιούργησε μια αλυσίδα εφοδιασμού χρυσού 100% ηθικής προέλευσης από το 2018, η Chopard ανακοίνωσε σήμερα ένα ακόμη πρωτοποριακό πρόγραμμα, ως μέρος του Ταξιδιού της προς τη Βιώσιμη Πολυτέλεια. Σε συνεργασία με την Swiss Better Gold Association (SBGA), ο ελβετικός οίκος ρολογιών και κοσμημάτων θα προμηθεύεται χρυσό από τους Barequeros του El Chocó στην Κολομβία. Το El Chocó είναι η δεύτερη μεγαλύτερη περιοχή παραγωγής χρυσού της Κολομβίας αλλά και μια από τις φτωχότερες της χώρας. Οι Barequeros είναι παραδοσιακοί χρυσωρύχοι, 46% από τους οποίους είναι γυναίκες. Εφαρμόζουν τοπικές παραδοσιακές τεχνικές εξόρυξης στις προσχώσεις των ποταμών χρησιμοποιώντας εξοπλισμό χειρός (λεκάνες, κόσκινα κ.λπ.).

Το ταξίδι της CHOPARD προς τη βιώσιμη πολυτέλεια-1

Οι μέθοδοί τους δεν χρησιμοποιούν υδράργυρο, προστατεύοντας έτσι την βιοποικιλότητα της περιοχής που είναι από τις μοναδικότερες στον κόσμο. Για να εγγραφούν επίσημα οι Barequeros πρέπει να αποκτήσουν ειδική άδεια που τους επιτρέπει να παράγουν χειρωνακτικά και να πωλούν μέχρι 420 γραμμάρια χρυσού τον χρόνο.

Το ταξίδι της CHOPARD προς τη βιώσιμη πολυτέλεια-2

 

Συμμετέχοντας στο πρόγραμμα, οι Barequeros θα προμηθεύουν πλέον χρυσό ως μέρος μιας πλήρως ανιχνεύσιμης και υπεύθυνης διεθνούς αλυσίδας εφοδιασμού. Πιστή στη δέσμευσή της στο Ταξίδι της προς τη Βιώσιμη Πολυτέλεια, η Chopard εντάχθηκε σ’ αυτή την εξαιρετική πρωτοβουλία της Swiss Better Gold Association (SBGA). Αυτή η αλυσίδα αξιών είναι μέρος ενός ευρύτερου προγράμματος υπό την αιγίδα της Ελβετικής Γραμματείας Οικονομικών (SECO) και της SBGA για την υποστήριξη υπεύθυνων και μικρής κλίμακας χρυσωρύχων.

Το ταξίδι της CHOPARD προς τη βιώσιμη πολυτέλεια-3

Χάρη στο πρόγραμμα οι Barequeros εξασφαλίζουν όχι μόνο μια ανταγωνιστική τιμή αλλά και μία ειδική αμοιβή, 0,7 δολάρια ΗΠΑ ανά γραμμάριο, για να επενδύσουν εκ νέου στη βελτίωση της ζωής τους και των εργασιακών τους συνθηκών. Επιπλέον, αυτή η αλυσίδα αξιών τους επιτρέπει να γνωρίζουν ακριβώς που καταλήγει ο χρυσός τους. Μέχρι σήμερα, πεντακόσιοι Barequeros έχουν λάβει στήριξη από αυτήν την πρωτοβουλία.

Το ταξίδι της CHOPARD προς τη βιώσιμη πολυτέλεια-4
Το ταξίδι της CHOPARD προς τη βιώσιμη πολυτέλεια-5

Σύμφωνα με την Caroline Scheufele, Συμπρόεδρο και Καλλιτεχνική Διευθύντρια της Chopard, «η βιωσιμότητα είναι ένας σταθερός στόχος, είναι ένα ταξίδι πού δεν τελειώνει ποτέ. Και σήμερα, περισσότερο από ποτέ, πρέπει να είναι προτεραιότητά μας η προστασία του ντόπιου πληθυσμού, ο οποίος καθιστά δυνατή την επιχείρησή μας. Θεωρώ τιμή μου που μου δόθηκε η δυνατότητα να συνεργασθώ με την SBGA σ’ αυτό το εξαιρετικό πρόγραμμα και θα χαρώ να το δω να ωριμάζει με το πέρασμα των χρόνων».

Το ταξίδι της CHOPARD προς τη βιώσιμη πολυτέλεια-6

Η Chopard υποστηρίζει τους παραδοσιακούς τρόπους εξόρυξης μέσω του «Ταξιδιού της προς τη Βιώσιμη Πολυτέλεια» από το 2013, όταν μαζί με την Eco-Age, καλλιέργησε μια φιλανθρωπική σχέση με την Alliance for Responsible Mining (ARM), μια σημαντική Νοτιοαμερικανική ΜΚΟ. Ως ο πρώτος οίκος πολυτελών ρολογιών και κοσμημάτων παγκοσμίως που υποστηρίζει άμεσα κοινότητες ορυχείων, χορηγώντας τους εκπαίδευση, κοινωνική ασφάλιση και περιβαλλοντική υποστήριξη, η Chopard, ανακοίνωσε το 2018 ότι έχει δημιουργήσει μια αλυσίδα εφοδιασμού με 100% ηθικής προέλευσης χρυσό για όλες τις δημιουργίες της σε ρολόγια και κοσμήματα.

Περισσότερες πληροφορίες για την Chopard εδώ.

Αποκλειστική διάθεση: Chopard Boutique (τηλ.: 210-3250555-6), Kassis (τηλ.: 210-3641000)

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή