HOURS

Η RIST Hellas επίσημος αντιπρόσωπος της SEIKO στην Ελλάδα

Η RIST Hellas επίσημος αντιπρόσωπος της SEIKO στην Ελλάδα

Δεν θα ήταν υπερβολικός ο ισχυρισμός ότι δεν υπάρχει άνθρωπος στην Ελλάδα που να μην έχει ακούσει έστω μία φορά το όνομα Seiko. Γενιές ολόκληρες έχουν μεγαλώσει με τα ρολόγια της ιαπωνικής εταιρείας. Περισσότερο από μισό αιώνα βρίσκεται στην ελληνική αγορά η εταιρεία Seiko και χάρη στην υψηλή ποιότητα, το πνεύμα καινοτομίας και την αξιοπιστία της, αποτελεί μία από τις δημοφιλέστερες επιλογές για άνδρες και γυναίκες. Το 2020, η Seiko Watch Corporation γυρίζει σελίδα και αποδεικνύει την εμπιστοσύνη της στις δυνατότητες της ελληνικής αγοράς, επιλέγοντας να συμπορευθεί πλέον με την RIST Hellas, μία εταιρεία που σε λίγα μόλις χρόνια κατόρθωσε να εδραιωθεί στην αγορά, ως αποκλειστικός αντιπρόσωπος διάσημων ονομάτων του κλάδου της ωρολογοποιίας.

Όπως δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της RIST Hellas, Βασίλης Τοτόλης, «με μεγάλη περηφάνεια εγκαινιάζουμε τη συνεργασία μας με τη Seiko Watch Corporation και υποδεχόμαστε στο portfolio της εταιρείας μας τη Seiko και τη Lorus. Μετρώντας πάνω από 50 χρόνια στην ελληνική αγορά, η Seiko είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στη χώρα μας και ριζωμένη βαθιά στη συνείδηση του Έλληνα καταναλωτή. Με αίσθημα ευθύνης, όλη η ομάδα της RIST Hellas δεσμευόμαστε να υιοθετήσουμε τα υψηλά standards της SWC, αναβαθμίζοντας την παρουσία της στα καταστήματα, καθώς και την ποιότητα και αξιοπιστία του aftersales service. Είμαστε βέβαιοι ότι οι νέες συλλογές της θα αγαπηθούν και ότι η συνεργασία μας θα στεφθεί με επιτυχία».

Με τον ίδιο ενθουσιασμό αναφέρθηκε στη νέα συνεργασία και ο κ. Akio Naito, Διευθυντής και Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής Επιχειρήσεων της Seiko Watch Corporation: «Είμαστε ευτυχείς που έχουμε την RIST Hellas ως τον νέο μας εταίρο στην Ελλάδα. Πιστεύουμε ότι η ελληνική αγορά έχει εξαιρετικές δυνατότητες και ότι η RIST Hellas είναι ιδανικά τοποθετημένη ώστε να αξιοποιήσει στο έπακρο αυτή την συναρπαστική ευκαιρία. Ανυπομονούμε να συνεργαστούμε με την RIST Hellas ώστε να γίνει το όνομα Seiko ισχυρότερο από ποτέ στην Ελλάδα και να βοηθήσουμε τον κ. Τοτόλη και την ομάδα του να οικοδομήσουν στέρεους δεσμούς με τους καλύτερους retailers ωρολογίων. Οι συλλογές ρολογιών της Seiko και της Lorus ταιριάζουν απόλυτα στη σύγχρονη ελληνική αγορά και είμαστε πεπεισμένοι ότι το μέλλον διαγράφεται λαμπρό για την RIST Hellas και τις μάρκες μας».

Η RIST Hellas επίσημος αντιπρόσωπος της SEIKO στην Ελλάδα-1

Η RIST Hellas ιδρύθηκε το 2014 και δραστηριοποιείται στον χώρο του ρολογιού και του κοσμήματος αντιπροσωπεύοντας αποκλειστικά στην Ελλάδα το Fossil Group (Michael Kors, Emporio Armani, Armani Exchange, DKNY, Fossil, Skagen), την ιταλική μάρκα κοσμημάτων Nomination και την Tsars Collection by Tatiana Fabergé, καθώς και τα brands Paul Hewitt, Paul Smith, Gant Time, ΤW Steel και ORIS σε Ελλάδα και Κύπρο. Το δίκτυο συνεργατών της αποτελείται από 350 καταστήματα και περισσότερα από 70 e-shops. Πλέον η RIST Hellas είναι ο επίσημος αντιπρόσωπος της Seiko και της Lorus στην Ελλάδα.

Η SEIKO ιδρύθηκε το 1881 στο Τόκιο από τον Kintaro Hattori. Έντεκα χρόνια αργότερα, ο Hattori άρχισε την παραγωγή ρολογιών υπό την επωνυμία Sheikosha, η οποία το 1924 άλλαξε σε Seiko, που στα ιαπωνικά σημαίνει και «επιτυχία». Ορόσημα στην ιστορία της Seiko ήταν η παρουσίαση του Timekeeper, του πρώτου της ρολογιού τσέπης το 1895, αλλά και η δημιουργία του Laurel, του πρώτου ρολογιού χειρός σ’ ολόκληρη την Ιαπωνία, το 1913. Χρονιά-σταθμός ήταν το 1969, οπότε η Seiko παρουσίασε το Astron, το πρώτο quartz ρολόι στον κόσμο. Στα τέλη της δεκαετίας του 1980 εισήγαγε το υβριδικό Kinetic, που συνδύαζε τις αρετές του quartz με την αξιοπιστία ενός αυτόματου ρολογιού, ενώ στην αλλαγή της χιλιετίας παρουσίασε το Spring Drive, ένα πολυτελές μηχανικό ρολόι με ακρίβεια που μόνο η τεχνολογία quartz μπορούσε να προσφέρει. Στις δεκαετίες του 2000 και 2010, η Seiko δεν σταμάτησε να καινοτομεί, δίνοντας στον κοινό αξιόπιστα ρολόγια εξελιγμένης τεχνολογίας. Από αυτά ξεχωρίζει το Astron GPS Solar του 2012, με δέκτη σημάτων GPS για τον προσδιορισμό της ώρας σε 39 χρονικές ζώνες σ’ όλο τον πλανήτη.

Περισσότερες πληροφορίες: RIST Hellas (τηλ.: 2310-471155)