Τιμές ρεκόρ για τα Patek Philippe του Jean-Claude Biver

Τιμές ρεκόρ για τα Patek Philippe του Jean-Claude Biver

1' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το Σαββατοκύριακο 27 και 28 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε στη Γενεύη –με όλες τις απαραίτητες προφυλάξεις λόγω κορωνοϊού– η 11η δημοπρασία του οίκου Phillips και τα αποτελέσματα ήταν εξαιρετικά. Στο σφυρί βγήκαν 210 αξιόλογα ρολόγια και το συνολικό ποσό που συγκέντρωσε ο φημισμένος οίκος ήταν 30 εκατομμύρια ελβετικά φράγκα, δηλαδή κάτι περισσότερο από 28 εκατομμύρια ευρώ! Παρά την σχετικά μειωμένη προσέλευση συλλεκτών από όλο τον κόσμο λόγω περιορισμών στις μετακινήσεις, ούτε ένα μοντέλο δεν έμεινε απούλητο. Την παράσταση βεβαίως έκλεψαν, όπως ήταν αναμενόμενο, τα τέσσερα σπάνια μοντέλα της Patek Philippe από την προσωπική συλλογή του Jean-Claude Biver (δείτε το σχετικό θέμα που σας είχαμε παρουσιάσει εδώ), τα οποία κάλυψαν σχεδόν το ένα τρίτο αυτού του ποσού.

Το Ref.96HU World Time, ένα εκ των δύο πρωτότυπων δειγμάτων (το δεύτερο βρίσκεται στη συλλογή της Patek Philippe), πωλήθηκε έναντι 387.500 ελβετικών φράγκων. Σχεδόν δύο εκατομμύρια φράγκα «έπιασε» ο χρονογράφος Ref.1579 από πλατίνα με χαρακτηριστικούς βραχίονες τύπου «spider» .

Τιμές ρεκόρ για τα Patek Philippe του Jean-Claude Biver-1
PATEK PHILIPPE Ref.96HU World Time και Ref.1579 Chronograph

 

Το Ref.2499 με διηνεκές ημερολόγιο και χρονογράφο πωλήθηκε έναντι 2.600.000 ελβετικών φράγκων, ενώ το Ref.1518, το πρώτο ρολόι χειρός με διηνεκές ημερολόγιο και χρονογράφο που βγήκε στην παραγωγή από την Patek, το 1941, με κάσα από ροζ χρυσό και ομοιόχρωμο καντράν, έφτασε τα 3.380.000!

Τιμές ρεκόρ για τα Patek Philippe του Jean-Claude Biver-2
PATEK PHILIPPE Perpetual Calendar Chronographs Ref. 2499 και Ref. 1518

 

Εκτός από τα τέσσερα αυτά μέλη της συλλογής του Jean-Claude Biver, υπήρξαν πολλά ακόμη ρολόγια σ’ αυτή τη δημοπρασία που έπιασαν ψηλές τιμές. Για παράδειγμα, ένα Tourbillon Souverain «Souscription» του François-Paul Journe πουλήθηκε για 1.400.000 ελβετικά φράγκα, τιμή σχεδόν πενταπλάσια από την αρχική εκτίμησή του, ένα ολόχρυσο Rolex Cosmograph Daytona "Paul Newman" Ref.6241 έφτασε το 1.040.000 ελβετικά φράγκα, ενώ ένα χρυσό τσέπης της Patek, το Ref. 605HU, με παγκόσμια ώρα και καντράν ζωγραφισμένο με σμάλτο, έπιασε 1.160.000 ελβετικά φράγκα.Την τιμητική τους και σ' αυτή τη δημοπρασία είχαν ως συνήθως η Rolex και η Patek, με αρκετά μοντέλα που έφεραν την υπογραφή της Patek Philippe να «αλλάζουν χέρια» με αντίτιμο σε εξαψήφιο νούμερο.

Δείτε όλα τα μοντέλα της δημοπρασίας εδώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή