Δύο PANERAI Luna Rossa για το 36o America’s Cup

Δύο PANERAI Luna Rossa για το 36o America’s Cup

2' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H Officine Panerai είναι ο επίσημος χορηγός της ιταλικής ομάδας Luna Rossa, που διεκδικεί τον τίτλο στο 36ο America’s Cup από την προηγούμενη νικήτρια, την ομάδα της Νέας Ζηλανδίας. Για το σκοπό αυτό η Panerai δημιούργησε μία νέα συλλογή τεσσάρων μοντέλων αφιερωμένα στο Luna Rossa Challenge, με design και υλικά εμπνευσμένα από τον κόσμο της ιστιοπλοΐας και του διάσημου πρωταθλήματος ιστιοπλοΐας America’s Cup. Τα νέα ρολόγια θα βρίσκονται στον καρπό των αθλητών κατά τη διάρκεια των αγώνων. Από τα τέσσερα μοντέλα που απαρτίζουν τη συλλογή Luna Rossa, δύο είναι άμεσα διαθέσιμα στην ελληνική αγορά: τα Luminor Luna Rossa GMT 44mm (PAM01036) και Submersible Luna Rossa 47mm (ΡΑΜ01039).

PANERAI Submersible Luna Rossa 47 mm (PAM01039)

Tο Sumbersible Luna Rossa 47mm και είχε κάνει πρεμιέρα το 2019 στην έκθεση της Βασιλείας. Στεγανό μέχρι 300 μ. και με λειτουργία δεύτερης ώρας, είναι κατασκευασμένο από carbotech, το επαναστατικό υλικό από ανθρακόνημα, όπως το σκαρί του σκάφους Luna Rossa AC75.

Δύο PANERAI Luna Rossa για το 36o America’s Cup-1

Εκτός από την κάσα, τόσο η στεφάνη όσο και η γέφυρα προστασίας της κορώνας είναι επίσης από carbotech, ενώ το βιδωτό πίσω καπάκι της κάσας είναι από τιτάνιο σε μαύρο χρώμα και φέρει ανάγλυφη την εικόνα του σκάφους Luna Rossa AC75.

Δύο PANERAI Luna Rossa για το 36o America’s Cup-2

Ακόμη και το καντράν είναι καλυμμένο από μία λεπτή στρώση τεχνικού υφάσματος από τον ιστιοπλοϊκό εξοπλισμό του εν λόγω σκάφους.

Δύο PANERAI Luna Rossa για το 36o America’s Cup-3

Το ρολόι είναι εφοδιασμένο με τον αυτόματο μηχανισμό P.9010/GMT, ο οποίος έχει δημιουργηθεί in-house στη manufacture Panerai. Απαρτίζεται από 200 εξαρτήματα, έχει πάχος 6 mm και διαθέτει 31 ρουμπίνια, μπαλανσιέ Glucydur® και αντικραδασμικό σύστημα Incabloc®. Λειτουργεί με 28.800 ταλαντώσεις/ώρα και προσφέρει τρεις ημέρες ενεργειακής αυτονομίας χάρη στα δύο βαρέλια του.

Δύο PANERAI Luna Rossa για το 36o America’s Cup-4

Tο Sumbersible Luna Rossa 47mm φοράει ελαφρύ, εργονομικό λουράκι από καουτσούκ και η τιμή του είναι 21.000 €.

Δείτε ένα μικρό video με το νέο σκάφος που διεκδικεί τον τίτλο στο 36ο ιστιοπλοϊκό ράλι America’s Cup…

 

PANERAI Luminor Luna Ross GMT 44mm (PAM01036)

Το δεύτερο μοντέλο που ήδη κυκλοφορεί στην αγορά, παρουσιάστηκε φέτος, στη διαδικτυακή πλατφόρμα της Watches & Wonders 2020. Είναι το Luminor Luna Rossa GMT 44mm και έχει και αυτό βασικά χαρακτηριστικά γνωρίσματα της συλλογής Luna Rossa. Η διαμέτρου 44 mm βιδωτή κάσα του, η λεία στεφάνη και η κορώνα με το ειδικό σύστημα ασφαλείας, είναι όλα από τιτάνιο με μαύρη επίστρωση DLC.

Δύο PANERAI Luna Rossa για το 36o America’s Cup-5

Το καντράν είναι τύπου σάντουιτς, σε σκούρο γκρι χρώμα, καλυμμένο από τεχνικό ύφασμα από τα πανιά του ιστιοπλοϊκού σκάφους Luna Rossa, και έχει αραβικούς αριθμούς και ενδείξεις από λευκή Super-LumiNova™ που στο σκοτάδι αποκτά ένα έντονο πράσινο φωτεινό χρώμα. Εκτός από τις ώρες και τα λεπτά, έχει μικρά δευτερόλεπτα, ημερομηνία και ευδιάκριτο κεντρικό δείκτη GMT για τη δεύτερη ώρα.

Δύο PANERAI Luna Rossa για το 36o America’s Cup-6

Ο μηχανισμός του είναι και πάλι ο αυτόματος manufacture Caliber P.9010/GMT που κινεί και το Sumbersible Luna Rossa 47mm. Στην πλάτη της κάσας από τιτάνιο φιγουράρει ανάγλυφο το σκάφος Luna Rossa AC75 monohull και το κύπελλο του America’s Cup.

Δύο PANERAI Luna Rossa για το 36o America’s Cup-7

Το σύνολο ολοκληρώνει ένα μαύρο λουράκι από δέρμα “Ponte Vecchio” με λευκές ραφές. Το ρολόι διατίθεται και με ένα δεύτερο λουράκι από μαύρο ελαστικό. Είναι αδιάβροχο μέχρι 300 μέτρα βάθος και η τιμή του είναι 10.900 €.

Περισσότερες πληροφορίες για την Panerai εδώ.

Εξουσιοδοτημένα καταστήματα: Αθήνα: Ora Kessaris, Θεσσαλονίκη: Gofas Jewelry, Ρόδος: Kounakis, Σαντορίνη: Excelsior, Kως: Volaka Jewels & Watches

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή