IWC Portugieser Yacht Club Chronograph Edition “Orlebar Brown”

IWC Portugieser Yacht Club Chronograph Edition “Orlebar Brown”

2' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η IWC Schaffhausen και ο βρετανικός οίκος ανδρικής μόδας Orlebar Brown μόλις ανακοίνωσαν τη νέα τους συνεργασία. Με αυτή την αφορμή η ελβετική εταιρεία υψηλής ωρολογοποιίας παρουσιάζει την ειδική έκδοση Portugieser Yacht Club Chronograph Edition “Orlebar Brown”, ενώ η Orlebar Brown λανσάρει μία καλοκαιρινή συλλογή 9 κομματιών, για άνδρες που λατρεύουν τη θάλασσα, την ιστιοπλοΐα και έναν κομψό, δραστήριο τρόπο ζωής.

IWC Portugieser Yacht Club Chronograph Edition “Orlebar Brown”-1

Η Orlebar Brown ιδρύθηκε από τον Adam Brown στο Λονδίνο έπειτα από μια πρόσκληση για τα 40ά γενέθλια ενός φίλου του στο Rajasthan. Γύρω από την πισίνα του ξενοδοχείου, παρατήρησε ότι οι συνήθως καλοντυμένοι καλεσμένοι, και κυρίως οι άνδρες, φαίνονταν να υστερούν σε στυλ, λόγω της επιλογής τους σε εσώρουχα, βερμούδες και σορτς χωρίς ευδιάκριτο σχέδιο. Όταν άλλαζαν, ώστε να φορέσουν κάτι πιο κατάλληλο για το μεσημεριανό γεύμα, ο Adam συνειδητοποίησε ότι χρειαζόταν κάτι το οποίο θα μπορούσε να φορέσει τόσο για κολύμβηση, όσο και για κοινωνικοποίηση. Δεκαοκτώ μήνες μετά, πουλήθηκε το πρώτο μαγιό – σορτς από την Orlebar Brown.

IWC Portugieser Yacht Club Chronograph Edition “Orlebar Brown”-2

Όπως ακριβώς συμβαίνει και με την IWC και τα ρολόγια της, έτσι και η Orlebar Brown δίνει ιδιαίτερη έμφαση και προσοχή ακόμα και στις μικρότερες λεπτομέρειες. Βασισμένα στο μοτίβο των παραδοσιακών παντελονιών κοστουμιών, τα μαγιό της Orlebar Brown είναι φτιαγμένα από 60 στοιχεία και έχουν δημιουργηθεί διαθέτοντας 4μερή ζώνη μέσης, κλείσιμο με φερμουάρ και ρυθμιζόμενες πλευρικές αγκράφες για τέλεια εφαρμογή. Μάλιστα, οι χαρακτηριστικές αυτές αγκράφες, τα καθιστούν εύκολα αναγνωρίσιμα, ενώ τα κλασικά σορτς κολύμβησης επαναλαμβάνονται κάθε σεζόν με ανανεωμένα σχέδια και συνοδεύονται από 5-ετή εγγύηση ως απόδειξη της ποιότητας και αντοχής τους. Κάθε μαγιό σχεδιάζεται ώστε να μπορεί να προσαρμοστεί στο δυναμικό τρόπο ζωής που χαρακτηρίζει τους ιστιοπλόους και τους λάτρεις της περιπέτειας και της εξερεύνησης.

IWC Portugieser Yacht Club Chronograph Edition “Orlebar Brown”-3

Το ρολόι

Ο νέος χρονογράφος Portugieser Yacht Club Chronograph Edition “Orlebar Brown” έχει όλα τα χαρακτηριστικά των μοντέλων Portugieser Yacht Club. Η κομψή κάσα του είναι από ανοξείδωτο ατσάλι με διάμετρο 44,6 mm και πάχος 14,4 mm, και προσφέρει στεγανότητα μέχρι περίπου 60 μέτρα βάθος.

IWC Portugieser Yacht Club Chronograph Edition “Orlebar Brown”-4

Αγκαλιάζει τον καρπό με ένα ειδικά σχεδιασμένο λουράκι από μπλε καουτσούκ και ύφασμα και ασφαλίζει με ένα επίσης ειδικής κατασκευής ατσάλινο κούμπωμα εμπνευσμένο από τις χαρακτηριστικές μεταλλικές αγκράφες στα πλαϊνά των μαγιό-σορτς της Orlebar Brown. 

IWC Portugieser Yacht Club Chronograph Edition “Orlebar Brown”-5

To καντράν του είναι σε σκούρο μπλε με ένα ασημί υποκαντράν για τα μικρά δευτερόλεπτα και την ημερομηνία στο 6, ασημί αραβικούς αριθμούς και μικρές λεπτομέρειες σε κόκκινο, όπως ο κεντρικός δευτερολεπτοδείκτης, που τονίζουν το «ναυτικό» του ύφος. Οι ώρες και τα λεπτά του χρονογράφου φιλοξενούνται σε έναν κοινό μετρητή, στο 12. Το μοντέλο Yacht Clun είναι το μόνο Portugieser με ενδείξεις ωρών και δείκτες που φωσφορίζουν στο σκοτάδι.

IWC Portugieser Yacht Club Chronograph Edition “Orlebar Brown”-6

Όσον αφορά τον μηχανισμό, είναι αυτόματος, με λειτουργία flyback και μετρά μέχρι 12 ώρες. Ορατός από το διαφανές καπάκι από κρύσταλλο ζαφειριού στην πλάτη της κάσας, ο IWC Manufacture Calibre 89361 χτυπά με 28.800 ταλαντώσεις την ώρα και προσφέρει 68 ώρες ενεργειακής αυτονομίας.

Δείτε και το σχετικό video…

Το νέο IWC Portugieser Yacht Club Chronograph Edition “Orlebar Brown” Ref. IW390704 έχει ενδεικτική τιμή 12.600 €.

Περισσότερες πληροφορίες για την IWC εδώ.

Αποκλειστικός αντιπρόσωπος: Richemont Hellas (τηλ.: 210-6471310)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή