Η MB&F γιορτάζει τα 15 χρόνια της με το LM Perpetual EVO

Η MB&F γιορτάζει τα 15 χρόνια της με το LM Perpetual EVO

3' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αυτή η νέα «χρονομηχανή», όπως ονομάζει τα ρολόγια της η MB&F, είναι η εξελιγμένη εκδοχή του Legacy Machine Perpetual, ενός βραβευμένου μοντέλου που είχε κυκλοφορήσει το 2015. Την εξέλιξη (evolution) σηματοδοτεί άλλωστε και η προσθήκη EVO στο όνομά του. Και έρχεται και σε μία χρονιά σημαντική για τη μάρκα, αφού το 2020 συμπληρώνονται 15 χρόνια από τότε που ο Maximilian Büsser και οι φίλοι του ξεκίνησαν αυτό το τολμηρό αλλά υπέροχο ταξίδι τους στον κόσμο της ωρολογοποιίας. Με έμπνευση από τις ταινίες επιστημονικής φαντασίας, τα supercars και τα παράξενα πλάσματα του βυθού, η MB&F κατάφερε να κερδίσει το ενδιαφέρον και την αγάπη των απανταχού συλλεκτών, που σπεύδουν κάθε φορά να αποκτήσουν κάποια από τις παράξενες δημιουργίες της. Με το EVO η ελβετική μάρκα μας προσκαλεί να πάρουμε εμείς τα ηνία της ζωής μας, να γίνουμε εμείς οι πλοηγοί της καθημερινότητάς μας. Η νέα χρονομηχανή μπορεί να μας ακολουθήσει παντού και να γίνει κυριολεκτικά προέκταση του χεριού μας, χάρη στην ανασχεδιασμένη, λεπτότερη κάσα της, τα εργονομικά μπουτόν και το ενσωματωμένο λουράκι από καουτσούκ. Είναι ίσως η πιο ευκολοφόρετη μηχανή του χρόνου που έχει δημιουργήσει μέχρι τώρα η MB&F.

Η MB&F γιορτάζει τα 15 χρόνια της με το LM Perpetual EVO-1

Εσείς θα κάνατε σπορ με ένα ρολόι των 150 χιλιάδων ευρώ; Την απάντηση δίνουν οι άνθρωποι της της MB&F, οι οποίοι δοκίμασαν τις αντοχές και την ακρίβεια του νέου LM Perpetual EVO το περασμένο καλοκαίρι. Δείτε το σχετικό video…

Η νέα κάσα του LM Perpetual EVΟ έχει διάμετρο 44 mm, πάχος 17,5 mm και είναι κατασκευασμένη από ζιρκόνιο, ένα ασημόγκριζο μέταλλο υψηλών προδιαγραφών, ελαφρύτερο από το ατσάλι, ανθεκτικότερο από το τιτάνιο, και επιπλέον έχει υποαλλεργικές και αντιμικροβιακές ιδιότητες. Τα μπουτόν για τη ρύθμιση των ενδείξεων του διηνεκούς ημερολογίου, από στρογγυλά έχουν γίνει πλέον παραλληλόγραμμα με διπλό ελατήριο.

Η MB&F γιορτάζει τα 15 χρόνια της με το LM Perpetual EVO-2

Οι δημιουργοί του LM Perpetual EVΟ φρόντισαν να βελτιώσουν σημαντικά την ευκρίνεια του καντράν, δίνοντάς του περισσότερο χώρο, αφού  εξαφάνισαν τη στεφάνη, και «φωτίζοντας» με Super-Luminova στις ενδείξεις της ώρας και του διηνεκούς ημερολογίου. Το ρολόι στο σκοτάδι είναι θεαματικό.

Η MB&F γιορτάζει τα 15 χρόνια της με το LM Perpetual EVO-3

Ελλείψει στεφάνης, το θολωτό κρύσταλλο ζαφειριού είναι απευθείας κολλημένο επάνω στην κάσα με τη βοήθεια μίας εξελιγμένης διαδικασίας θερμικής συγκόλλησης του κρυστάλλου από συνθετικό ζαφείρι και της κάσας από ζιρκόνιο. Χάρη σ’ αυτή την ανοιχτή διάταξη επιτρέπει την απρόσκοπτη θέα στον πολύπλοκο μηχανισμό.

Η MB&F γιορτάζει τα 15 χρόνια της με το LM Perpetual EVO-4

Παρότι τα παραδοσιακά perpetual calendars συνήθως διαθέτουν ξεχωριστό σύστημα διηνεκούς ημερολογίου προσαρμοσμένο επάνω σε έναν υπάρχοντα μηχανισμό, το LM Perpetual διαθέτει έναν πρωτότυπο, πλήρως ενοποιημένο μηχανισμό, ο οποίος απαρτίζεται από 581 μέρη. Το “ιπτάμενο” μπαλανσιέ του χτυπά με 18.000 ταλαντώσεις/ώρα και προσφέρει 72 ώρες ενεργειακής αυτονομίας.

Η MB&F γιορτάζει τα 15 χρόνια της με το LM Perpetual EVO-5

Άλλη μία διαφορά σε σχέση με τα παραδοσιακά ρολόγια με διηνεκές ημερολόγιο είναι ο τρόπος που αντιμετωπίζουν τη διάρκεια των μηνών. Οι παραδοσιακοί μηχανισμοί έχουν ως δεδομένες τις 31 ημέρες και ουσιαστικά παραλείπουν τις ημέρες που περισσεύουν στους μήνες με λιγότερες ημέρες, κάθε φορά που γίνεται αλλαγή μήνα. Το LM Perpetual διαθέτει έναν μηχανικό επεξεργαστή που παίρνει ως δεδομένο τον μήνα των 28 ημερών και προσθέτει επιπλέον ημέρες όποτε χρειάζεται. Αυτό σημαίνει ότι κάθε μήνας έχει ακριβώς τις ημέρες που του αναλογούν, δεν χρειάζεται να προχωρήσει μπροστά το ρολόι ή να παραλείψει τις πλεονάζουσες ημέρες. Ένα ειδικά σχεδιασμένο σύστημα ‘FlexRing’ απορρόφησης των κραδασμών προστατεύει τον μηχανισμό διηνεκούς ημερολογίου. Δεν θα ήταν υπερβολικό εάν χαρακτηρίζαμε το συγκεκριμένο μοντέλο ως το πιο heavy-duty ρολόι της μάρκας μέχρι σήμερα.

Η MB&F γιορτάζει τα 15 χρόνια της με το LM Perpetual EVO-6

Άλλη μία πρωτοτυπία για την ΜΒ&F, το νέο ρολόι έχει βιδωτή κορώνα και είναι στεγανό μέχρι 80 μέτρα βάθος. Επιπλέον, όταν κάποιος πατά και σφίγγει την κορώνα, αυτή απεμπλέκεται από τον μηχανισμό κουρδίσματος, εξαλείφοντας την πιθανότητα αθέλητου υπερβολικού κουρδίσματος του κεντρικού ελατηρίου.

Αυτό πάντως που τονίζουν οι δημιουργοί του είναι ότι δεν πρόκειται για ρολόι για τα σπορ αλλά για ένα ρολόι για την καθημερινή ζωή…

Η MB&F γιορτάζει τα 15 χρόνια της με το LM Perpetual EVO-7

Δυστυχώς είναι εξαιρετικά σπάνιο. Στην αγορά θα κυκλοφορήσουν μόλις τρεις συλλεκτικές εκδόσεις (με μαύρη, πορτοκαλί ή μπλε πλάκα του καντράν), 15 αντιτύπων εκάστη, με αφορμή τα 15α γενέθλια της μάρκας. Η τιμή τους είναι 143.000 € + ΦΠΑ. Θα τα βρείτε σε κάποιο από τα εξουσιοδοτημένα καταστήματα ανά τον κόσμο ή στο ηλεκτρονικό κατάστημα της MB&F.

Περισσότερες πληροφορίες για την MB&F εδώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή