OMEGA Seamaster Diver 300M Chronograph 44 mm Numbered Edition

OMEGA Seamaster Diver 300M Chronograph 44 mm Numbered Edition

3' 53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μία ειδική αριθμημένη έκδοση του δημοφιλούς Seamaster Diver 300M παρουσίασε πρόσφατα η Omega και πέραν της προφανούς καλαισθησίας της έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον καθώς είναι ένα αρμονικό πάντρεμα τριών υλικών υψηλής τεχνολογίας: του τιτανίου, του ταντάλιου και του αποκλειστικού κράματος χρυσού Sedna™ 18Κ της Omega.

OMEGA Seamaster Diver 300M Chronograph 44 mm Numbered Edition-1

Οι ψυχροί μπλε-γκρι τόνοι των δύο πρώτων μετάλλων έρχονται σε τέλεια αντίθεση με τη θερμή ροζ χροιά του χρυσού Sedna δημιουργώντας ένα συναρπαστικό αποτέλεσμα. Αξίζει να δούμε τι ακριβώς κάνει τα τρία μέταλλα του νέου ρολογιού τόσο ιδιαίτερα…

Τιτάνιο Βαθμού 2

Παρόλο που ανακαλύφθηκε το 1794, η βιομηχανοποίηση του τιτανίου χρονολογείται το 1939. Και παρόλο που είναι ένα σχετικά κοινό μέταλλο, παραμένει ακριβό λόγω της δυσκολίας στη διαδικασία διαχωρισμού του από άλλα χερσαία υλικά. Τα κράματα τιτανίου είναι ελαφριά, εξαιρετικά ανθεκτικά στη διάβρωση, βιοχημικά αδρανή και εξαιρετικά ανθεκτικά σε ακραίες θερμοκρασίες. Το Τιτάνιο Βαθμού 2 μπορεί μάλιστα να υποστεί επεξεργασία υπό υψηλή θερμοκρασία, αποκτώντας μεγαλύτερη αντοχή μέσω αυτής της διαδικασίας, κάτι που το καθιστά ιδανικό για τη μεταφορά σωματιδίων σε περιβάλλοντα που μεταβάλλονται. Η OMEGA έχει χρησιμοποιήσει Τιτάνιο βαθμού 2 επανειλημμένα στην κατασκευή ρολογιών της, σε μοντέλα όπως το Speedmaster X33 όπως και σε παλαιότερες εκδόσεις του Seamaster Diver 300M.

Ταντάλιο

Το ταντάλιο είναι ένα λαμπερό μπλε-γκρι μέταλλο, πιο σπάνιο από τον χρυσό, σκληρότερο από το ατσάλι και εξαιρετικά ανθεκτικό στη διάβρωση, χαρακτηριστικό που το καθιστά πολύτιμη εναλλακτική αντί της πλατίνας. Σκούρο, συμπαγές, εύκαμπτο και με μεγάλη αγωγιμότητα στις υψηλές θερμοκρασίες και τον ηλεκτρισμό, είναι ένα μέταλλο ιδιαίτερο δύσκολο στην επεξεργασία του, γι’ αυτό και σπανίως χρησιμοποιείται στην ωρολογοποιία. Το όνομά του προέρχεται από την Ελληνική Μυθολογία, σύμφωνα με την οποία ο Τάνταλος είχε τιμωρηθεί να στέκεται μέσα σε νερό που έφτανε στο γόνατο, χωρίς να του επιτρέπεται να πιεί τίποτα ούτε να φάει από τους καρπούς που βρίσκονταν γύρω του. Ο μύθος αντιπροσωπεύει τις ιδιότητες του μετάλλου, που δεν απορροφά οξέα ακόμη κι όταν βυθίζεται σε αυτά. Κι αυτή η αντίσταση του μετάλλου είναι αυτό ακριβώς που του προσδίδει αντοχή και το κάνει ελκυστικό ως υλικό.

Χρυσός Sedna™18K

Με τη διαρκή επιθυμία της να βελτιώνει την ποιότητα των υλικών που χρησιμοποιεί για τα προϊόντα της, η OMEGA αναζητούσε ένα νέο κράμα ροζ/κόκκινου χρυσού 18Κ που θα ήταν πιο ανθεκτικό στον αποχρωματισμό από τον συνήθη ροζ χρυσό 18Κ που χρησιμοποιείται στην ωρολογοποιία. Το 2013, η εταιρία το κατάφερε. Το υλικό ονομάστηκε χρυσός Sedna™ 18Κ, έχει ένα ωραίο κόκκινο χρώμα και αποδείχθηκε εξαιρετικά ανθεκτικό στον αποχρωματισμό. Το ροζ χρυσό της OMEGA είναι ένα κράμα από τη μίξη χρυσού (τουλάχιστον 75%), χαλκού για το χρώμα και παλλαδίου για τη σταθερότητα. Το αποτέλεσμα είναι ένα μοναδικό κοκκινωπό χρώμα που είναι θερμό και διαρκεί πολύ. Το μοναδικό αυτό χρυσό μέταλλο 18Κ παίρνει το όνομά του από τον Sedna, έναν πρόσφατα ανακαλυφθέντα νάνο πλανήτη του ηλιακού μας συστήματος, που έχει έντονο κόκκινο χρώμα.

OMEGA Seamaster Diver 300M Chronograph 44 mm Numbered Edition-2

Το νέο OMEGA Seamaster Diver 300M είναι αριθμημένη έκδοση. Η διαμέτρου 44 mm κάσα του είναι κατασκευασμένη από τιτάνιο 2ου βαθμού ενώ η ανάγλυφη επιφάνεια της στεφάνης, η κορώνα και τα μπουτόν του χρονογράφου είναι από χρυσό Sedna™ 18K. Από ταντάλιο είναι φτιαγμένο το βασικό στέλεχος της καταδυτικής στεφάνης καθώς και οι ενδιάμεσοι σύνδεσμοι του μπρασελέ.  

OMEGA Seamaster Diver 300M Chronograph 44 mm Numbered Edition-3

Ο δακτύλιος από χρυσό Sedna™ 18K της στεφάνης φέρει ανάγλυφη καταδυτική κλίμακα χαραγμένη με laser.

OMEGA Seamaster Diver 300M Chronograph 44 mm Numbered Edition-4

Το καντράν από γυαλισμένο μπλε κεραμικό [ZrO2] με τα γνώριμα ανάγλυφα κύματα έχει σοφά μελετημένες πινελιές από χρυσό Sedna™ 18Κ: στις ευμεγέθεις ενδείξεις των ωρών, στους δείκτες και στο περίγραμμα των δύο υποβαθμισμένων μετρητών χρονογράφου. Στο 6 εμφανίζεται διακριτικά το παράθυρο της ημερομηνίας. Στην αριστερή πλαϊνή πλευρά της κάσας υπάρχει χαραγμένος, σε χρυσή πλάκα από χρυσό Sedna™ 18Κ, ο αύξων αριθμός του ρολογιού.

OMEGA Seamaster Diver 300M Chronograph 44 mm Numbered Edition-5

Η πίσω όψη του ρολογιού είναι διάφανη, από κρύσταλλο ζαφειριού πάνω στο οποίο έχει χαραγμένο με laser και λευκή επίστρωση το χαρακτηριστικό θαλάσσιο άλογο της OMEGA. Μέσα από το κρύσταλλο μπορεί να θαυμάσει κανείς τις λεπτομέρειες και το ωραίο φινίρισμα του τελευταίας τεχνολογίας αυτόματου μηχανισμού χρονογράφου OMEGA Co-Axial Master Chronometer Calibre 9900, ο οποίος φέρει πιστοποίηση χρονομέτρου ακριβείας από το METAS, το Ελβετικό Ομοσπονδιακό Ινστιτούτο Μετρολογίας, και μπορεί να υπερηφανεύεται για υψηλότατη αντοχή στα μαγνητικά πεδία. «Χτυπά» με 28.800 ταλαντώσεις/ώρα, είναι εξοπλισμένος με σύστημα τροχού τύπου στήλης (column wheel) και τον περίφημο μηχανισμό διαφυγής Co-Axial της Omega, και εγγυάται 60 ώρες ενεργειακής αυτονομίας.

OMEGA Seamaster Diver 300M Chronograph 44 mm Numbered Edition-6

Το μπρασελέ του διαθέτει το πατενταρισμένο, αναδιπλούμενο επεκτεινόμενο σύστημα rack-and-pusher της Omega με επιπλέον καταδυτική προέκταση. Ως γνήσιο καταδυτικό μοντέλο, είναι στεγανό μέχρι 300 μέτρα βάθος και προσφέρεται σε μία ειδικής κατασκευής πολυτελή κασετίνα σε σχήμα υδατοστεγούς θαλάμου.

OMEGA Seamaster Diver 300M Chronograph 44 mm Numbered Edition-7

H προτεινόμενη λιανική τιμή του είναι 20.000 € και θα είναι διαθέσιμο στην αγορά τον Νοέμβριο του 2020.

Δείτε το ρολόι «ζωντανά» στο video που ακολουθεί…

Περισσότερες πληροφορίες για την Omega εδώ.

Αποκλειστικός αντιπρόσωπος: Swatch Group Greece (τηλ.: 210-9565656)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή