Η TAG HEUER παρουσιάζει νέα Monaco Heuer 02 με ανασχεδιασμένο μπρασελέ

Η TAG HEUER παρουσιάζει νέα Monaco Heuer 02 με ανασχεδιασμένο μπρασελέ

2' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τρία νέα Monaco παρουσίασε πρόσφατα η TAG Heuer συνεχίζοντας το σημαντικό κεφάλαιο στην ιστορία της συλλογής, που άνοιξε το 2019, επετειακή χρονιά κατά την οποία η ελβετική μάρκα γιόρτασε τα 50ά γενέθλια του εμβληματικού χρονογράφου Monaco με πολλές συλλεκτικές εκδόσεις του. Τα νέα μοντέλα του 2020 είναι εφοδιασμένα με τον αριστοτεχνικά σχεδιασμένο αυτόματο Calibre Heuer 02, που δημιουργείται in-house στη Manufacture της TAG Heuer. Eίναι εμπνευσμένα αισθητικά από τα μοντέλα της δεκαετίας του ’70 και τα δύο από αυτά έχουν συνδυαστεί με ένα ανασχεδιασμένο μοντέρνο μεταλλικό μπρασελέ.

Η TAG HEUER παρουσιάζει νέα Monaco Heuer 02 με ανασχεδιασμένο μπρασελέ-1

Στεγανή μέχρι 100 μέτρα βάθος, η ατσάλινη κάσα των Monaco Heuer 02 έχει το γνώριμο τετράγωνο σχήμα διαστάσεων 39 x 39 mm, οι επιφάνειές της είναι γυαλισμένες και σατινέ ενώ σφραγίζει με ένα μπιζουτέ και ελαφρώς θολωτό κρύσταλλο ζαφειριού με αντι-αντανακλαστική επίστρωση.

Η TAG HEUER παρουσιάζει νέα Monaco Heuer 02 με ανασχεδιασμένο μπρασελέ-2

Εκτός από το μπλε καντράν με εφέ ηλιακών ακτίνων που είχε κυκλοφορήσει στα τέλη του 2019, τώρα προστίθεται στη συλλογή και ένα εντυπωσιακό μαύρο καντράν με εφέ ηλιακών ακτίνων και κόκκινους δείκτες χρονογράφου.

Η TAG HEUER παρουσιάζει νέα Monaco Heuer 02 με ανασχεδιασμένο μπρασελέ-3

Παρόλο που δεν αναγράφεται επάνω στο καντράν η ένδειξη Heuer 02, οι χρονογράφοι ξεχωρίζουν αμέσως από την προηγούμενη γενιά, χάρη στο μινιμαλιστικό υποκαντράν μικρών δευτερολέπτων στο 6.

Η TAG HEUER παρουσιάζει νέα Monaco Heuer 02 με ανασχεδιασμένο μπρασελέ-4

Με μπλε ή μαύρο καντράν, τα μοντέλα συνδυάζονται αντίστοιχα είτε με μπλε ή μαύρο λουράκι από δέρμα αλιγάτορα που ασφαλίζει με ατσάλινo αναδιπλούμενο κούμπωμα με διπλά μπουτόν ασφαλείας, είτε με ένα ολοκαίνουργιο μπρασελέ από ανοξείδωτο ατσάλι.

Η TAG HEUER παρουσιάζει νέα Monaco Heuer 02 με ανασχεδιασμένο μπρασελέ-5

Έχουν περάσει σχεδόν δύο δεκαετίες από την τελευταία φορά που ο χρονογράφος Monaco παρουσιάστηκε με μεταλλικό μπρασελέ. Οι σχεδιαστές θέλησαν να δώσουν νέα αίγλη στα μοντέλα του 2020 αντλώντας έμπνευση από τα πρωτότυπα μοντέλα που φιλοξενούνται στο Μουσείο της TAG Heuer στο La Chaux-de-Fonds. Τα νέα μπρασελέ έχουν συνδέσμους σχήματος «Η» και έχουν σχεδιαστεί ώστε να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες προδιαγραφές ποιότητας προσφέροντας περισσότερη άνεση στον καρπό.

Η TAG HEUER παρουσιάζει νέα Monaco Heuer 02 με ανασχεδιασμένο μπρασελέ-6

Όπως και το πρωτότυπο, το νέο μπρασελέ είναι φαρδύτερο ώστε να μπορεί να υποστηρίζει το βάρος της κάσας και στενεύει καθώς τυλίγεται γύρω από τον καρπό για μεγαλύτερη άνεση. Οι οριζόντιες μπάρες συνδέονται μεταξύ τους με μικρότερους οριζόντιους συνδέσμους ενώ η πόρπη τύπου πεταλούδας φέρει την χαρακτηριστική ασπίδα-έμβλημα της TAG Heuer.

Η TAG HEUER παρουσιάζει νέα Monaco Heuer 02 με ανασχεδιασμένο μπρασελέ-7

Από την διαφανή πίσω όψη της κάσας μπορεί να θαυμάσει κανείς τον αυτόματο Calibre Heuer 02, ο οποίος «χτυπά» με 28.800 ταλαντώσεις/ώρα και διαθέτει εντυπωσιακή αυτονομία κουρδίσματος 80 ωρών.

Η TAG HEUER παρουσιάζει νέα Monaco Heuer 02 με ανασχεδιασμένο μπρασελέ-8

Όσο για τις τιμές των νέων Monaco Heuer 02 ενδεικτικά σας αναφέρουμε ότι το νέο TAG Heuer Monaco Heuer 02 με μαύρο καντράν και δερμάτινο λουράκι είναι στα 6.204 € ενώ τα μοντέλα με μπλε ή μαύρο καντράν και ατσάλινο μπρασελέ είναι λίγο ακριβότερα, στα 6.618 €. Τα ρολόγια αναμένονται στην αγορά τον Ιανουάριο του 2021.

Περισσότερες πληροφορίες για την TAG Heuer και τα εξουσιοδοτημένα καταστήματά της εδώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή