HOURS

Η νέα συλλογή LONGINES Spirit

i-nea-syllogi-longines-spirit-561164737
i-nea-syllogi-longines-spirit-561164743
i-nea-syllogi-longines-spirit-561164749
i-nea-syllogi-longines-spirit-561164746
i-nea-syllogi-longines-spirit-561164740

Αντλώντας έμπνευση από θρυλικούς πιονέρους της κατάκτησης των αιθέρων, η νέα συλλογή Spirit της Longines, έχει χαρακτηριστικά γνωρίσματα κλασικών μοντέλων αεροπορίας, σε σύγχρονη όμως εκτέλεση. Κορυφαίοι πιλότοι και εξερευνητές του 20ού αιώνα, όπως η Amelia Earhart, o Paul-Emile Victor, η Elinor Smith και ο Howard Hughes, εμπιστεύθηκαν την ελβετική ωρολογοποιία που έχει ως σύμβολο τη φτερωτή κλεψύδρα, για να τους συνοδεύει στα περιπετειώδη ταξίδια τους.

i-nea-syllogi-longines-spirit0
Το 1938 ο εκκεντρικός Αμερικανός αεροπόρος Howard Hughes πραγματοποίησε τον γύρο του κόσμου με αεροπλάνο. Η πτήση-ρεκόρ διήρκεσε 3 μέρες, 19 ώρες, 14 λεπτά και χρονομετρήθηκε από την Longines.

Χάρη στη φημισμένη τους αξιοπιστία, ακρίβεια, αντοχή και τεχνολογική αρτιότητα, τα ρολόγια και τα όργανα ακριβείας της Longines έχουν συνοδεύσει εξερευνητές σε αποστολές σε απομακρυσμένες περιοχές του πλανήτη, έχουν αντέξει σε ακραίες καιρικές συνθήκες, έχουν διασχίσει άγριους ωκεανούς και έχουν συμμετάσχει σε συχνά παράτολμες πτήσεις, διαδραματίζοντας καθοριστικό ρόλο στην ιστορία της αεροπλοΐας.

i-nea-syllogi-longines-spirit2
Το 1931 η Αμερικανίδα πιλότος Elinor Smith έκανε ρεκόρ ανεβαίνοντας με το αεροσκάφος της σε ύψος 32.576 ποδιών. Φορούσε στο καρπό της το «πιστό» της Longines.

Η νέα συλλογή Spirit είναι ένας φόρος τιμής στους ξεχωριστούς εκείνους ανθρώπους, άνδρες και γυναίκες, οι οποίοι, με ένα ρεκόρ, με ένα συναρπαστικό επίτευγμα ή με μία επίδειξη θάρρους, έχουν αφήσει το σημάδι τους στην ιστορία, ενθαρρύνοντας τις επόμενες γενιές να προσπαθήσουν για ακόμα περισσότερα.

i-nea-syllogi-longines-spirit4

 

Η ευμεγέθης κορώνα, η φλάντζα, η υπερυψωμένη πατούρα γύρω από το κρύσταλλο, η γραμματοσειρά του καντράν, οι μεγάλοι φωσφορίζοντες δείκτες και οι ρομβοειδείς ενδείξεις της ώρας είναι τυπικά στοιχεία των ιστορικών pilot ρολογιών των πρώτων χρόνων της ιστορίας της αεροπλοΐας.

i-nea-syllogi-longines-spirit6

 

Η νέα συλλογή αποτελείται από μοντέλα με τρεις δείκτες και ημερομηνία σε δύο διαστάσεις, 40 mm και 42 mm, καθώς και από έναν χρονογράφο με διάμετρο 42 mm. Τα απλά αυτόματα μοντέλα έχουν ματ μαύρο ή ασημί καντράν ωραία κοκκώδη υφή.

i-nea-syllogi-longines-spirit8

 

Ο χρονογράφος έχει μπλε καντράν με εφέ ηλιακών ακτίνων. Οι τρεις μετρητές, 30 λεπτών στο 3, 12 ωρών στο 6 και μικρών δευτερολέπτων στο 9, έχουν ωραία ελικοειδή διακόσμηση. Οι αιχμές των τριών δεικτών του χρονογράφων είναι σε κόκκινο χρώμα για να ξεχωρίζουν από εκείνους της ώρας. Ανάμεσα στο 4 και στο 5 βρίσκεται το παράθυρο της ημερομηνίας.

i-nea-syllogi-longines-spirit10

 

Σε όλα τα καντράν υπάρχουν πέντε απλικέ αστέρια. Σύμφωνα με την παράδοση της Longines, αυτό το σύμβολο είναι ο ανώτατος βαθμός αξιολόγησης και υποδηλώνει ότι πρόκειται για ρολόγια κορυφαίας ποιότητας και μηχανικής αξιοπιστίας.

i-nea-syllogi-longines-spirit12

 

Χάρη στη βιδωτή πλάτη και τη βιδωτή κορώνα, όλα τα μοντέλα είναι στεγανά μέχρι 100 μ.

i-nea-syllogi-longines-spirit14

 

Όλα τα μοντέλα της συλλογής Longines Spirit είναι κατασκευασμένα με τεχνολογίες αιχμής και κρύβουν μέσα τους υψηλής ακρίβειας αυτόματους μηχανισμούς (L888.4 και L688.4), με ελατήρια από πυρίτιο για αυξημένη ακρίβεια. Όλοι οι μηχανισμοί φέρουν πιστοποίηση χρονομέτρου από το COSC, την επίσημη Ελβετική Αρχή Πιστοποίησης Χρονομέτρων.

i-nea-syllogi-longines-spirit16

 

Τα νέα Spirit της Longines αγκαλιάζουν τον καρπό είτε με ατσάλινο μπρασελέ με σατινέ και γυαλισμένο φινίρισμα είτε με λουράκι από λείο δέρμα (σκούρο καφέ, μπεζ-καφέ ή σκούρο μπλε) με λευκές ραφές.

i-nea-syllogi-longines-spirit18

Το αυτόματο μοντέλο με τρεις δείκτες και ημερομηνία διατίθεται και σε έκδοση «Prestige» με τρία εναλλάξιμα λουράκια (ατσάλινο, δερμάτινο και ΝΑΤΟ σε καφέ δερμάτινο).

i-nea-syllogi-longines-spirit20

 

Οι τιμές των Spirit κυμαίνονται από 2.090 € (απλά αυτόματα) μέχρι 3.030 € (χρονογράφος).

Δείτε και το σχετικό video…

Περισσότερες πληροφορίες για την Longines εδώ.

Αποκλειστικός αντιπρόσωπος: Swatch Group Greece (τηλ.: 210-956565)