HOURS

Η νέα συλλογή LONGINES Spirit

Η νέα συλλογή LONGINES Spirit
Η νέα συλλογή LONGINES Spirit
Η νέα συλλογή LONGINES Spirit
Η νέα συλλογή LONGINES Spirit
Η νέα συλλογή LONGINES Spirit

Αντλώντας έμπνευση από θρυλικούς πιονέρους της κατάκτησης των αιθέρων, η νέα συλλογή Spirit της Longines, έχει χαρακτηριστικά γνωρίσματα κλασικών μοντέλων αεροπορίας, σε σύγχρονη όμως εκτέλεση. Κορυφαίοι πιλότοι και εξερευνητές του 20ού αιώνα, όπως η Amelia Earhart, o Paul-Emile Victor, η Elinor Smith και ο Howard Hughes, εμπιστεύθηκαν την ελβετική ωρολογοποιία που έχει ως σύμβολο τη φτερωτή κλεψύδρα, για να τους συνοδεύει στα περιπετειώδη ταξίδια τους.

Η νέα συλλογή LONGINES Spirit-1
Το 1938 ο εκκεντρικός Αμερικανός αεροπόρος Howard Hughes πραγματοποίησε τον γύρο του κόσμου με αεροπλάνο. Η πτήση-ρεκόρ διήρκεσε 3 μέρες, 19 ώρες, 14 λεπτά και χρονομετρήθηκε από την Longines.

Χάρη στη φημισμένη τους αξιοπιστία, ακρίβεια, αντοχή και τεχνολογική αρτιότητα, τα ρολόγια και τα όργανα ακριβείας της Longines έχουν συνοδεύσει εξερευνητές σε αποστολές σε απομακρυσμένες περιοχές του πλανήτη, έχουν αντέξει σε ακραίες καιρικές συνθήκες, έχουν διασχίσει άγριους ωκεανούς και έχουν συμμετάσχει σε συχνά παράτολμες πτήσεις, διαδραματίζοντας καθοριστικό ρόλο στην ιστορία της αεροπλοΐας.

Η νέα συλλογή LONGINES Spirit-2
Το 1931 η Αμερικανίδα πιλότος Elinor Smith έκανε ρεκόρ ανεβαίνοντας με το αεροσκάφος της σε ύψος 32.576 ποδιών. Φορούσε στο καρπό της το «πιστό» της Longines.

Η νέα συλλογή Spirit είναι ένας φόρος τιμής στους ξεχωριστούς εκείνους ανθρώπους, άνδρες και γυναίκες, οι οποίοι, με ένα ρεκόρ, με ένα συναρπαστικό επίτευγμα ή με μία επίδειξη θάρρους, έχουν αφήσει το σημάδι τους στην ιστορία, ενθαρρύνοντας τις επόμενες γενιές να προσπαθήσουν για ακόμα περισσότερα.

Η νέα συλλογή LONGINES Spirit-3

 

Η ευμεγέθης κορώνα, η φλάντζα, η υπερυψωμένη πατούρα γύρω από το κρύσταλλο, η γραμματοσειρά του καντράν, οι μεγάλοι φωσφορίζοντες δείκτες και οι ρομβοειδείς ενδείξεις της ώρας είναι τυπικά στοιχεία των ιστορικών pilot ρολογιών των πρώτων χρόνων της ιστορίας της αεροπλοΐας.

Η νέα συλλογή LONGINES Spirit-4

 

Η νέα συλλογή αποτελείται από μοντέλα με τρεις δείκτες και ημερομηνία σε δύο διαστάσεις, 40 mm και 42 mm, καθώς και από έναν χρονογράφο με διάμετρο 42 mm. Τα απλά αυτόματα μοντέλα έχουν ματ μαύρο ή ασημί καντράν ωραία κοκκώδη υφή.

Η νέα συλλογή LONGINES Spirit-5

 

Ο χρονογράφος έχει μπλε καντράν με εφέ ηλιακών ακτίνων. Οι τρεις μετρητές, 30 λεπτών στο 3, 12 ωρών στο 6 και μικρών δευτερολέπτων στο 9, έχουν ωραία ελικοειδή διακόσμηση. Οι αιχμές των τριών δεικτών του χρονογράφων είναι σε κόκκινο χρώμα για να ξεχωρίζουν από εκείνους της ώρας. Ανάμεσα στο 4 και στο 5 βρίσκεται το παράθυρο της ημερομηνίας.

Η νέα συλλογή LONGINES Spirit-6

 

Σε όλα τα καντράν υπάρχουν πέντε απλικέ αστέρια. Σύμφωνα με την παράδοση της Longines, αυτό το σύμβολο είναι ο ανώτατος βαθμός αξιολόγησης και υποδηλώνει ότι πρόκειται για ρολόγια κορυφαίας ποιότητας και μηχανικής αξιοπιστίας.

Η νέα συλλογή LONGINES Spirit-7

 

Χάρη στη βιδωτή πλάτη και τη βιδωτή κορώνα, όλα τα μοντέλα είναι στεγανά μέχρι 100 μ.

Η νέα συλλογή LONGINES Spirit-8

 

Όλα τα μοντέλα της συλλογής Longines Spirit είναι κατασκευασμένα με τεχνολογίες αιχμής και κρύβουν μέσα τους υψηλής ακρίβειας αυτόματους μηχανισμούς (L888.4 και L688.4), με ελατήρια από πυρίτιο για αυξημένη ακρίβεια. Όλοι οι μηχανισμοί φέρουν πιστοποίηση χρονομέτρου από το COSC, την επίσημη Ελβετική Αρχή Πιστοποίησης Χρονομέτρων.

Η νέα συλλογή LONGINES Spirit-9

 

Τα νέα Spirit της Longines αγκαλιάζουν τον καρπό είτε με ατσάλινο μπρασελέ με σατινέ και γυαλισμένο φινίρισμα είτε με λουράκι από λείο δέρμα (σκούρο καφέ, μπεζ-καφέ ή σκούρο μπλε) με λευκές ραφές.

Η νέα συλλογή LONGINES Spirit-10

Το αυτόματο μοντέλο με τρεις δείκτες και ημερομηνία διατίθεται και σε έκδοση «Prestige» με τρία εναλλάξιμα λουράκια (ατσάλινο, δερμάτινο και ΝΑΤΟ σε καφέ δερμάτινο).

Η νέα συλλογή LONGINES Spirit-11

 

Οι τιμές των Spirit κυμαίνονται από 2.090 € (απλά αυτόματα) μέχρι 3.030 € (χρονογράφος).

Δείτε και το σχετικό video…

Περισσότερες πληροφορίες για την Longines εδώ.

Αποκλειστικός αντιπρόσωπος: Swatch Group Greece (τηλ.: 210-956565)