5 αποχρώσεις του πράσινου από την ORIS

5 αποχρώσεις του πράσινου από την ORIS

4' 49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

To πράσινο χρώμα είναι πολύ της μόδας τα τελευταία χρόνια στον κόσμο της ωρολογοποιίας. Και όμως δεν πρόκειται για ένα περαστικό trend, αφού διεκδικεί επάξια τα πρωτεία ακόμη και από τον βασιλιά του χρώματος, το μπλε. Οι περισσότερες μάρκες υψηλής ωρολογοποιίας έχουν τουλάχιστον ένα μοντέλο με καντράν σε κάποια απόχρωση του πράσινου στη συλλογή τους. Η Oris, έχει πολύ περισσότερα από ένα. Μάλιστα η ελβετική εταιρεία πειραματίζεται με διάφορους τόνους, ξεκινώντας από τον απαλό τόνο της μέντας ως το έντονο πράσινο, το «στρατιωτικό» λαδί, το σκούρο πράσινο και το κυπαρισσί. Στις περισσότερες περιπτώσεις πρόκειται για σπορ μοντέλα από ανοξείδωτο ατσάλι, υπάρχουν όμως και ωραιότατες προτάσεις συνδυασμένες με κάσα από ορείχαλκο, τον αγαπημένο μπρούντζο, που με τον καιρό αποκτά μία ενδιαφέρουσα πατίνα και ταιριάζει απόλυτα με το πράσινο χρώμα. Χωρίς περαιτέρω χρονοτριβή, σας παρουσιάζουμε πέντε εξαιρετικές προτάσεις της Oris, κάποιες από τις οποίες είναι περιορισμένες εκδόσεις με συλλεκτική αξία.

ORIS x Momotaro

5 αποχρώσεις του πράσινου από την ORIS-1

Ειδική έκδοση του Oris Divers Sixty-Five, καρπός της συνεργασίας της Oris με την ιαπωνική εταιρεία Momotaro Jeans, τα τζιν της οποίας έχουν φανατικούς οπαδούς μεταξύ των μυημένων στη μόδα όχι μόνο στην Άπω Ανατολή αλλά και σε όλο τον κόσμο. Η εταιρεία ιδρύθηκε το 2006 στην Οκαγιάμα από τον Hisao Manabe, με ξεκάθαρο όραμα: κανέναν συμβιβασμό ως προς την ποιότητα. Για τα τζιν του χρησιμοποιούσε πάντοτε το καλύτερο βαμβάκι και μόνο σκούρα λουλακί βαφή για να εξασφαλίζει τέλειο ξέβαμμα ενώ τα εργαστήριά του έχουν παραδοσιακούς αργαλειούς ώστε να υπάρχει χειροποίητη αίσθηση στην ύφανση. Η Momotaro και η Oris μοιράζονται την ίδια αγάπη για το παραδοσιακό και το χειροποίητο. Το νέο Oris x Momotaro έχει σκούρο μπλε λουράκι από ντένιμ ύφασμα με δύο φαρδιές λευκές ρίγες, που είναι το «σήμα κατατεθέν» της Momotaro. Η 40 mm κάσα του είναι από ατσάλι και έχει μονής κατεύθυνσης περιστρεφόμενη στεφάνη από μπρούντζο, ντεγκραντέ πράσινο καντράν με θολωτό κρύσταλλο ζαφειριού και φωσφορίζουσες ενδείξεις και δείκτες με Super-LumiNova® ‘Light Old Radium’ και φιλοξενεί τον αυτόματο μηχανισμό Oris 733.

Τιμή: 2.000 €

 

ORIS Hangang Limited Edition

5 αποχρώσεις του πράσινου από την ORIS-2

Το νερό είναι πηγή ζωής. Και η Oris είναι αφοσιωμένη στην αποστολή «Change for the Better», η οποία στοχεύει στον καθαρισμό, την προστασία και την αποκατάσταση των υδάτινων πόρων του πλανήτη. Το 2020 εστίασε στη Νότιο Κορέα και δημιούργησε μία συλλεκτική έκδοση του καταδυτικού της μοντέλου Aquis για να στηρίξει την αποστολή του οργανισμού KFEM στη Σεούλ, για τον καθαρισμό, την προστασία και την αποκατάσταση του ποταμού Hangang, βασικού προμηθευτή πόσιμου νερού για τα δέκα εκατομμύρια κατοίκων της Νοτιοκορεατικής πρωτεύουσας. Το ρολόι έχει ατσάλινη κάσα διαμέτρου 43,5 mm, στεγανή μέχρι 300 μ. βάθος, μονής κατεύθυνσης περιστρεφόμενη στεφάνη με κεραμική επιφάνεια, ντεγκραντέ πράσινο καντράν με φωσφορίζουσες ενδείξεις και δείκτες, κρύσταλλο ζαφειριού με διπλή αντι-αντανακλαστική επεξεργασία και στο εσωτερικό τον αυτόματο μηχανισμό Oris 743 με ημερομηνία σε κεντρικό δακτύλιο και 38 ώρες αυτονομίας. Στην πλάτη της κάσας υπάρχει χαραγμένος ο χάρτης του ποταμού Hangang. Πρόκειται για limited edition 2.000 κομματιών και φοράει ατσάλινο μπρασελέ.

Τιμή: 2.400 €

 

ORIS Aquis Date Green

5 αποχρώσεις του πράσινου από την ORIS-3

Η Oris κατασκευάζει καταδυτικά ρολόγια από τη δεκαετία του ’60 και το νέο Aquis Date συμβολίζει το επόμενο κεφάλαιο σε μία ιστορία κατάκτησης των ωκεανών που ξεκίνησε πριν από μισό αιώνα. Η ευρύχωρη βιδωτή κάσα του σε διάμετρο 43,5 mm είναι από ανοξείδωτο ατσάλι. Στεγανή μέχρι 300 μ., φέρει βιδωτή κορόνα, μονής κατεύθυνσης περιστρεφόμενη στεφάνη από μαύρο κεραμικό με κλίμακα 60 λεπτών και σφραγίζει με ένα θολωτό κρύσταλλο ζαφειριού, το οποίο εσωτερικά φέρει αντι-αντανακλαστική επεξεργασία. Το Aquis Date έχει αυτόματο μηχανισμό, τον Oris Caliber 733, με ημερομηνία στο 6. Συνδυάζεται είτε με ατσάλινο μπρασελέ, είτε με λουράκι από λείο δέρμα ή με μπλε ή μαύρο λουράκι από καουτσούκ με ειδική καταδυτική προέκταση. Προστιθέμενη αξία το εξαιρετικό value for money.

Τιμή: 1.950 €

 

ORIS Divers Sixty-Five Green Dial

5 αποχρώσεις του πράσινου από την ORIS-4

Με εντυπωσιακή vintage εμφάνιση, το Divers Sixty-Five είναι εμπνευσμένο από τα πρώτα ρολόγια καταδύσεων που λανσάρισε η Oris το 1965. Την δεκαετία του ’60 η κατασκευή αξιόπιστων εργαλείων χρονομέτρησης για τον βυθό αποτελούσε βασικό ζητούμενο και η Oris ήταν μεταξύ των κορυφαίων εταιρειών που παρήγαγαν καταδυτικά ρολόγια εκείνη την εποχή. Από το 2015 η συλλογή Divers Sixty Five αποτελεί best-seller επιλογή της ελβετικής εταιρείας. Το εικονιζόμενο μοντέλο με το πράσινο καντράν έχει κάσα από ανοξείδωτο ατσάλι σε διάμετρο 42 mm και συνδυάζεται με ατσάλινο μπρασελέ ή με διάφορες επιλογές από λουράκια σε καουτσούκ, δέρμα ή ύφασμα τύπου ΝΑΤΟ. Παρά τα εμφανή ρετρό στοιχεία τους όσον αφορά τη σχεδίαση, τα Divers Sixty-Five πληρούν όλες τις σύγχρονες προδιαγραφές των ρολογιών που προορίζονται για καταδύσεις: μονής κατεύθυνσης περιστρεφόμενη μαύρη στεφάνη αλουμινίου, θολωτό κρύσταλλο ζαφειριού με εσωτερική αντι-αντανακλαστική επεξεργασία, φωσφορίζουσα επίστρωση Super-LumiNova® σε δείκτες και ενδείξεις των ωρών και στεγανότητα μέχρι 100 μ. Στο εσωτερικό της χτυπά ο αυτόματος Swiss Made μηχανισμός Oris Calibre 733 βασισμένος στον Sellita SW 200-1.

Τιμή: 1.900 €

 

ORIS Big Crown Pointer Date 80th Anniversary

5 αποχρώσεις του πράσινου από την ORIS-5

Το 1938 η Oris παρουσίασε ένα ρολόι ειδικά σχεδιασμένο για επαγγελματίες αεροπόρους. Είχε μία πολύ πρακτική, ευμεγέθη κορόνα, η οποία επέτρεπε στον χρήστη να ρυθμίζει το ρολόι ακόμη και φορώντας γάντια. Επιπλέον, διέθετε αντισυμβατική ένδειξη ημερομηνίας με κεντρικό δείκτη. Με την πάροδο του χρόνου εκείνο το μοντέλο έγινε εμβληματικό για την ελβετική μάρκα ωρολογοποιίας, αντικατοπτρίζοντας τη φιλοσοφία και την ιστορική της κληρονομιά. Έναν φόρο τιμής στην 80ή επέτειο από τη δημιουργία εκείνου του ιστορικού ρολογιού αποτίει η Oris με το Big Crown Pointer Date 80th Anniversary Edition. Στεγάζεται σε κάσα διαμέτρου 40 mm από μπρούντζο και διαθέτει ανάγλυφη στεφάνη, μεγάλη κορόνα και ένα πράσινο-λαδί καντράν. Στο εσωτερικό κρύβεται ο Oris 754, ένας αυτόματος μηχανισμός βασισμένος στον Sellita SW200-1, ο οποίος χτυπά με συχνότητα 4 Hz (28.800 ταλαντώσεις/ώρα) και προσφέρει 38 ώρες ενεργειακής αυτονομίας. Τη συναρπαστική εμφάνιση του Oris Big Crown Pointer Date 80th Anniversary Edition ολοκληρώνει το καφέ λουράκι από δέρμα με κούμπωμα από μπρούντζο.

 Τιμή: 1.900 €

 

Περισσότερες πληροφορίες για την Oris εδώ.

Αποκλειστικός αντιπρόσωπος: Rist Hellas (τηλ.: 2310-471155)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή