Γιορτινές, πολύτιμες προτάσεις από την FRANCK MULLER

Γιορτινές, πολύτιμες προτάσεις από την FRANCK MULLER

3' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εάν ποτέ βρεθείτε στην Ελβετία, αξίζει να κανονίσετε μία επίσκεψη στην Watchland, την περίφημη «πολιτεία» του Franck Muller. Όλα ξεκίνησαν το 1983 στο Genthod, ένα χωριουδάκι στα περίχωρα της Γενεύης, το οποίο αποτελεί σήμερα πραγματικό λίκνο της υψηλής ωρολογοποιίας. Σε μία μαγευτική τοποθεσία, στην όχθη της λίμνης Λεμάν και με θέα στο βάθος το όρος Montblanc, θα έχετε την ευκαιρία να περιηγηθείτε στα εργαστήρια του ελβετικού οίκου και να θαυμάσετε από κοντά τις δημιουργίες του. Πέρα από τη φυσική ομορφιά, την καλαίσθητη αρχιτεκτονική και το ανθρώπινο πρόσωπο της Franck Muller, αυτό που εντυπωσιάζει είναι το πλήθος των ρολογιών που υπάρχει εκεί. Γιατί στην μόνιμη έκθεση εκτίθεται στο κοινό ολόκληρη η τρέχουσα συλλογή του οίκου, η οποία είναι τεράστια. Στις πολυτελείς βιτρίνες θα βρείτε όλα τα μοντέλα, απλά και πολύπλοκα, σε όλες τις δυνατές παραλλαγές τους είτε πρόκειται για το μέταλλο της κάσας είτε για το χρώμα του λουριού. Με αφορμή τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς η Franck Muller παρουσιάζει μία ενδιαφέρουσα επιλογή εμβληματικών της μοντέλων για άνδρες και γυναίκες, που μπορούν να γίνουν ιδανικά δώρα για τα αγαπημένα μας πρόσωπα και γιατί όχι, για εμάς τους ίδιους…

 

Γιορτινές, πολύτιμες προτάσεις από την FRANCK MULLER-1
Vanguard από ροζ χρυσό και Crazy Hours από ροζ χρυσό 18Κ με διαμάντια

 

Γιορτινές, πολύτιμες προτάσεις από την FRANCK MULLER-2
Vanguard Lady από ροζ χρυσό 18Κ με διαμάντια

 

Vanguard

Η βασική συλλογή του οίκου διακρίνεται από τις καθαρές, δυναμικές γραμμές της και την κομψή σπορτίφ αισθητική της. Το βασικό της χαρακτηριστικό γνώρισμα είναι οι ευμεγέθεις απλικέ αραβικοί αριθμοί με το σχολαστικό χειροποίητο φινίρισμα στο καντράν, ενώ το λουράκι είναι έξυπνα ενσωματωμένο στην κάσα δημιουργώντας μία ενιαία εργονομική καμπύλη που αγκαλιάζει τέλεια τον καρπό.

Γιορτινές, πολύτιμες προτάσεις από την FRANCK MULLER-3
Vanguard Classical

 

Γιορτινές, πολύτιμες προτάσεις από την FRANCK MULLER-4
Vanguard Yachting Skeleton

 

Vanguard Lady

Αυθεντικά δείγματα υψηλής ωρολογοποιίας και ελβετικής τεχνογνωσίας, τα Vanguard Lady ξεχειλίζουν θηλυκότητα και δυναμισμό. Οι ελκυστικές τους καμπύλες, το ιδιαίτερο σχήμα της κάσας τους και οι ευμεγέθεις αριθμοί στα καντράν είναι μερικά από τα χαρακτηριστικά γνωρίσματά τους. H συλλογή Vanguard Lady απαρτίζεται από πλήθος quartz και αυτόματων μοντέλων με κάσες από ανοξείδωτο ατσάλι ή από ροζ χρυσό 18Κ, και είναι συχνά στολισμένες με διαμάντια ενώ υπάρχουν και πολύπλοκες δημιουργίες με tourbillon.

Γιορτινές, πολύτιμες προτάσεις από την FRANCK MULLER-5
Vanguard Lady από ροζ χρυσό 18Κ με διαμάντια

 

Vanguard Heart Skeleton

Οι επτά καρδιές στην πρόσοψη του ρολογιού δεν έχουν διακοσμητικό ρόλο, αλλά αποτελούν αναπόσπαστα μέρη του μηχανισμού, καθώς είναι οι γέφυρες του! Πίσω από αυτό το καλαίσθητο πλέγμα με τις καρδιές αποκαλύπτεται σε όλο του το μεγαλείο ο άψογα φινιρισμένος και σχεδιασμένος σκελετωμένος μηχανισμός.

Γιορτινές, πολύτιμες προτάσεις από την FRANCK MULLER-6
Vanguard Heart Skeleton και Vanguard Master Banker

Vanguard Master Banker

Με επιβλητική παρουσία στον καρπό και προσεγμένη skeleton αρχιτεκτονική, το ανδρικό αυτό μοντέλο της συλλογής Vanguard είναι ιδιαίτερα πρακτικό καθώς προσφέρει τρεις χρονικές ζώνες, οι οποίες ρυθμίζονται από την κορόνα.

Crazy Hours

Μία από τις πιο τρελές –αλλά απολύτως ιδιοφυείς– ιδέες που έχουμε δει στην ωρολογοποιία είναι το Crazy Hours του Franck Muller. Οι ώρες δεν εμφανίζονται στις καθιερωμένες θέσεις τους στο καντράν αλλά σε μία φαινομενική αταξία. Έτσι στη θέση του 12 βρίσκουμε το 8, στη θέση του 6 το 2 και ούτω καθεξής. Αν παρατηρήσετε προσεκτικά, μόνο τέσσερις αριθμοί βρίσκονται στις σωστές τους θέσεις: το 1, το 4, το 7 και το 10. Παρόλα αυτά, χάρη στον πατενταρισμένο μηχανισμό του το ρολόι δείχνει τη σωστή ώρα, καθώς, κάθε εξήντα λεπτά ο ωροδείκτης πηδάει από το ένα νούμερο στο επόμενο, εκτελώντας μία άριστα ενορχηστρωμένη χορογραφία. Γιατί πρόκειται βεβαίως για ένα ρολόι υψηλής πολυπλοκότητας με jumping hour!

Γιορτινές, πολύτιμες προτάσεις από την FRANCK MULLER-7
Cintree Curvex Crazy Hours

Vanguard Crazy Hours Diamonds

H θηλυκή εκδοχή του Crazy Hours, παίζει με τα χρώματα στο καντράν και τους πολύτιμους λίθους στην κάσα. Η καινοτόμος σχεδίαση σε συνδυασμό με την υψηλή αισθητική του το καθιστούν ως ένα από τα πιο ενδιαφέροντα γυναικεία ρολόγια που κυκλοφορούν αυτή τη στιγμή στην αγορά.

Γιορτινές, πολύτιμες προτάσεις από την FRANCK MULLER-8
Crazy Hours Diamonds από ροζ χρυσό 18Κ με διαμάντια

Round «Double Mystery»

Ο οίκος Franck Muller μπορεί να έχει ταυτιστεί με τις κάσες σχήματος tonneau (που είδαμε παραπάνω), έχει όμως στη φαρέτρα του ρολόγια διαφόρων σχημάτων: στρογγυλά, παραλληλόγραμμα, τετράγωνα. Απόδειξη η σειρά Round με το καθαρό, γεωμετρικό design. Αντικατοπτρίζει το πώς έχει οραματιστεί ο Franck Muller την θηλυκότητα και την κομψότητα στον καρπό και αποτελείται από κλασικά απλά μοντέλα μέχρι ιδιαιτέρως πολύπλοκα, με ολοσκάλιστους μηχανισμούς, όπως το Double Mystery, που αντί για τους δύο κλασικούς δείκτες της ώρας και των λεπτών έχει δύο τριγωνάκια επάνω σε δύο περιστρεφόμενους δίσκους.

Γιορτινές, πολύτιμες προτάσεις από την FRANCK MULLER-9
Round Double Mystery από λευκό χρυσό 18Κ με διαμάντια και ρουμπίνια

 

Περισσότερες πληροφορίες για την Franck Muller εδώ.

Αποκλειστική διάθεση: Franck Muller Boutique (τηλ.: 210-3628003), Kassis (τηλ.: 210-3641000)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή