Το νέο CHOPARD Alpine Eagle XL Chrono έχει καθαρόαιμο ελβετικό αέρα

Το νέο CHOPARD Alpine Eagle XL Chrono έχει καθαρόαιμο ελβετικό αέρα

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

To 2019 η Chopard παρουσίασε μία ολοκαίνουρια συλλογή εμπνευσμένη από το εμβληματικό μοντέλο St. Moritz, το πρώτο ρολόι που είχε σχεδιάσει ο τωρινός συμπρόεδρος της Chopard, Karl-Friedrich Scheufele, το 1980 (δείτε το σχετικό θέμα που σας είχαμε παρουσιάσει εδώ). Η συλλογή αυτή που περιλάμβανε μοντέλα για άνδρες και γυναίκες σε δύο διαμέτρους, 36 mm και 41 mm, εμπλουτίστηκε φέτος με χρονογράφους flyback στα 44 mm.

Το νέο CHOPARD Alpine Eagle XL Chrono έχει καθαρόαιμο ελβετικό αέρα-1

Τα νέα CHOPARD Alpine Eagle XL Chrono υπάρχουν σε τρεις επιλογές, όλες άκρως εντυπωσιακές: οι δύο είναι από ατσάλι Lucent A223 με μπλε ή μαύρο καντράν.

Το νέο CHOPARD Alpine Eagle XL Chrono έχει καθαρόαιμο ελβετικό αέρα-2

Το ατσάλι Lucent A223 είναι ένα ειδικό κράμα που δημιούργησε η Chopard και έχει υποαλλεργικές ιδιότητες. H τρίτη εκδοχή είναι διμεταλλική, από ατσάλι Lucent A223 και ηθικό ροζ χρυσό με μαύρο καντράν.

Το νέο CHOPARD Alpine Eagle XL Chrono έχει καθαρόαιμο ελβετικό αέρα-3

Όπως όλα τα Alpine Eagle, οι νέοι χρονογράφοι Alpine Eagle XL διαθέτουν ενσωματωμένα μπρασελέ και είναι σχεδιαστικά επηρεασμένοι από την ομορφιά και τη δύναμη του αετού των Άλπεων.

Το νέο CHOPARD Alpine Eagle XL Chrono έχει καθαρόαιμο ελβετικό αέρα-4
Ο νέος δίχρωμος Alpine Eagle XL Chrono στον καρπό του διάσημου μοντέλου από τη Γερμανία, Johannes Huebl ©Greg-Williams/Chopard

Η υφή του καντράν θυμίζει τους βράχους των ελβετικών βουνών αλλά και την ίριδα του ματιού του αετού, οι δείκτες ομοιάζουν τα φτερά του αρπακτικού πτηνού και το ψυχρό, αστραφτερό ατσάλι τους παγετώνες των Άλπεων.

Το νέο CHOPARD Alpine Eagle XL Chrono έχει καθαρόαιμο ελβετικό αέρα-5

 

Τα μπουτόν στα δεξιά είναι ενσωματωμένα εκατέρωθεν των προστατευτικών της κορώνας, τα οποία επαναλαμβάνονται και στην αριστερή πλευρά της κάσας για λόγους συμμετρίας.

Το νέο CHOPARD Alpine Eagle XL Chrono έχει καθαρόαιμο ελβετικό αέρα-6

Η κάσα έχει πάχος 13,15 mm και είναι στεγανή μέχρι 100 μέτρα.

Το νέο CHOPARD Alpine Eagle XL Chrono έχει καθαρόαιμο ελβετικό αέρα-7

Στο εσωτερικό χτυπά ο αυτόματος Chopard 03.05-C με πιστοποίηση χρονομέτρου από το COSC και τέσσερις πατέντες που πιστοποιούν την ακρίβεια και την ευχρηστία του. Διαθέτει column wheel, λειτουργεί με συχνότητα 4 Hz (28. 800 ταλαντώσεις/ώρα) και εγγυάται 60 ώρες ενεργειακής αυτονομίας. Η λειτουργία flyback επιτρέπει την ομαλή διαδοχική χρονομέτρηση χάρη σε τρία πρωτοποριακά σφυράκια με ελαστικούς βραχίονες που διευκολύνουν τον μηδενισμό των μετρητών.

Το νέο CHOPARD Alpine Eagle XL Chrono έχει καθαρόαιμο ελβετικό αέρα-8
Ακόμη πιο σπορ αισθητική για την ατσάλινη εκδοχή του Alpine Eagle XL Chrono στον καρπό του Johannes Huebl ©Greg-Williams/Chopard

 

Δείτε το σχετικό video…

 

Περισσότερες πληροφορίες για την Chopard εδώ.

Αποκλειστική διάθεση: Chopard Boutique (τηλ.: 210-3250555), Kassis (τηλ.: 210-3641000)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή