3+1 SWATCH Disney Mickey Mouse με την υπογραφή του Keith Haring

3+1 SWATCH Disney Mickey Mouse με την υπογραφή του Keith Haring

2' 52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι λάτρεις των Swatch, της Disney, του Mickey Mouse και της pop art έχουν τρεις σημαντικούς λόγους για να χαίρονται αυτόν τον καιρό. Η Swatch, η ελβετική ωρολογοποιία που διατηρεί μακροχρόνιους δεσμούς με τον κόσμο της τέχνης και έχει συνεργαστεί με παγκοσμίου φήμης καλλιτέχνες όπως οι Kiki Picasso, Alfred Hofkunst και David LaChapelle x Amanda Lepore, παρουσιάζει τρία ρολόγια σε συνεργασία με πρωταγωνιστή τον πιο αγαπημένο ποντικό στον κόσμο. Πρόκειται για μία σύμπραξη με την εταιρεία Disney & το Keith Haring Studio. του θρυλικού στη Νέα Υόρκη τη δεκαετία του 1980 pop καλλιτέχνη και κοινωνικού ακτιβιστή Keith Haring. Τα νέα ρολόγια έχουν ως βασικό θέμα τον Mickey Mouse όπως τον φαντάστηκε ο Haring με την εμβληματική του αισθητική και τα έντονα χρώματα που λάτρευε.

3+1 SWATCH Disney Mickey Mouse με την υπογραφή του Keith Haring-1

 

Ο καλλιτέχνης έχει αφήσει εποχή με τα επαναστατικά και προκλητικά graffit-οειδή εικονογράμματα, τις γραμμές και τα σύμβολά του και, όπως και η Swatch, ήταν ένθερμος υποστηρικτής της δημιουργίας τέχνης για το ευρύ κοινό. Η σχεδιαστική του γλώσσα χρησιμοποιήθηκε σε μεγάλο βαθμό σε δρόμους σε ολόκληρη τη Νέα Υόρκη καθώς και σε σταθμούς μετρό, ενώ βοήθησε σημαντικά στη χρηματοδότηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων για παιδιά και σε πρωτοβουλίες ενημέρωσης για το AIDS.

3+1 SWATCH Disney Mickey Mouse με την υπογραφή του Keith Haring-2

 

Λέγεται ότι ο πρωτοπόρος της τέχνης του δρόμου ήθελε πάντα να δουλέψει για τη Disney, και κάπου στην πορεία, αποφάσισε να πάρει την κατάσταση στα χέρια του με τον Mickey Mouse να εμφανίζεται σε αρκετά έργα του. Η νέα αυτή συλλογή είναι η δεύτερη που η Swatch κυκλοφορεί σε συνεργασία με τον Keith Haring. Η πρώτη κυκλοφόρησε το 1986 όταν ο καλλιτέχνης σχεδίασε τέσσερα ρολόγια πριν τα εγκαίνια του διάσημου Pop Shop του στην Lafayette Street στο κέντρο της Νέας Υόρκης. Τα σχέδια πουλήθηκαν τότε στο κατάστημά του σε περιορισμένη έκδοση και παραμένουν μέχρι σήμερα κάποια από τα πλέον συλλεκτικά ρολόγια Swatch.

3+1 SWATCH Disney Mickey Mouse με την υπογραφή του Keith Haring-3

 

Η Swatch μεταμορφώνει τα έργα του Keith Haring και τον Mickey Mouse σε τέχνη που μπορεί κανείς να φορέσει. Η απεικόνιση του Mickey από τον Haring δεν είναι πάντοτε η τυπική εκδοχή της Disney. Έτσι ενώ στα σχέδια αναγνωρίζει κανείς από μακριά ότι πρόκειται για τον Mickey Mouse, με μια πιο προσεκτική ματιά, αποκαλύπτεται το χαρακτηριστικό twist του Haring, όπως για παράδειγμα η μύτη στο καντράν του MICKEY BLANC SUR NOIR.

Mouse Marinière

3+1 SWATCH Disney Mickey Mouse με την υπογραφή του Keith Haring-4

Ξεχωρίζει χάρη στο το ριγέ κόκκινο λουράκι του, εμπνευσμένο από το θρυλικό σορτσάκι του Mickey. Η φιγούρα του δημοφιλούς ποντικού της Disney όπως την έχει εμπνευστεί ο Haring είναι τυπωμένη στο κρύσταλλο του ρολογιού ενώ στο βάθος το καντράν σε ριγέ λευκό και κόκκινο δημιουργεί μία τρισδιάστατη εικόνα στο ρολόι. Τιμή: 95 €

 

Mickey Blanc Sur Noir

3+1 SWATCH Disney Mickey Mouse με την υπογραφή του Keith Haring-5

Ο αγαπημένος χαρακτήρας της Disney, όπως τον αντιλαμβάνεται ο Haring, καταλαμβάνει το κεντρικό ρόλο στο καντράν του, ενώ οι κίτρινοι δείκτες δίνουν το απαραίτητο pop of color σε αυτό το υπέροχα μινιμαλιστικό, μονόχρωμο σχέδιο. Τιμή: 120 €

 

Eclectic Mickey

3+1 SWATCH Disney Mickey Mouse με την υπογραφή του Keith Haring-6

Τα χαρακτηριστικά ασπρόμαυρα μοτίβα του Haring σχηματίζουν τον Mickey Mouse και πλαισιώνονται από τα πρωτεύοντα χρώματα της Swatch: το μπλε, το κίτρινο και το κόκκινο.

 

Maxi Eclectic Mickey

3+1 SWATCH Disney Mickey Mouse με την υπογραφή του Keith Haring-7

 

Εκτός από τα τρία μοντέλα χειρός, το Eclectic Mickey είναι διαθέσιμο και σε ρολόι τοίχου Swatch Maxi με ύψος 2 μέτρα και 10 εκατοστά, χαρίζοντας μία πρακτική όσο και συλλεκτική pop πινελιά σε κάθε χώρο.

Δείτε τα ρολόγια στο παρακάτω video…

 

Η συλλογή Disney Mickey Mouse X Keith Haring by Swatch είναι ήδη διαθέσιμη στις μπουτίκ Swatch από τις 7 Ιανουαρίου 2021.

Περισσότερες πληροφορίες για την Swatch εδώ.

Αποκλειστικός αντιπρόσωπος: Swatch Group Greece (τηλ.: 210-9565656)

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή