Το Moonwatch της OMEGA αποκτά τώρα πιστοποίηση Master Chronometer

Το Moonwatch της OMEGA αποκτά τώρα πιστοποίηση Master Chronometer

3' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Βρισκόμαστε στην αυγή της νέας χρονιάς και η Omega φρόντισε να κάνει τη ζωή μας πιο ενδιαφέρουσα, με ένα νέο που σίγουρα θα ενθουσιάσει τους απανταχού φίλους της ελβετικής εταιρείας, τους λάτρεις των Speedies και τους συλλέκτες. Παρουσιάζει τη νέα γενιά του Omega Speedmaster, του περίφημου Moonwatch, ενός από τα πιο αγαπημένα και περιζήτητα ρολόγια όλων των εποχών, με αντιμαγνητικό μηχανισμό που πλέον φέρει πιστοποίηση Master Chronometer!

Το Moonwatch της OMEGA αποκτά τώρα πιστοποίηση Master Chronometer-1

«Όταν εκσυγχρονίζεις ένα θρυλικό μοντέλο όπως το Speedmaster Moonwatch, κάθε λεπτομέρεια πρέπει να είναι πιστή στο αρχικό πνεύμα του ρολογιού. Αυτός ο χρονογράφος είναι αναγνωρίσιμος από όλον τον κόσμο, γι’ αυτό προσεγγίσαμε το σχεδιασμό του με τον μεγαλύτερο σεβασμό και παράλληλα πήγαμε τον μηχανισμό του σε άλλο επίπεδο». Με αυτά τα λόγια σχολιάζει το όλο εγχείρημα ο ισχυρός άνδρας της Omega, Raynald Aeschlimann, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ελβετικής μάρκας.

Προφανώς η έμπνευση για τα νέα μοντέλα είναι το αυθεντικό Moonwatch με κωδικό ST 105.012, ένα Speedmaster τέταρτης γενιάς που το 1969 ταξίδεψε στη Σελήνη στον καρπό και των αστροναυτών της αποστολής Apollo 11 της NASA.

Το Moonwatch της OMEGA αποκτά τώρα πιστοποίηση Master Chronometer-2

Τι δεν έχει αλλάξει σε σχέση με το πρωτότυπο εκείνο μοντέλο; Κατ’ αρχάς η κλασική ασύμμετρη κάσα, το βαθμιδωτό καντράν, η διπλά μπιζουταρισμένη πίσω πλευρά της κάσας όπως και η διάσημη τελεία πάνω από την ένδειξη 90 (DON: dot over 90) καθώς και η τελεία που βρίσκεται διαγωνίως του αριθμού 70, επάνω στον δακτύλιο της στεφάνης από ανοδιωμένο αλουμίνιο. Μικρές αλλά σημαντικές λεπτομέρειες που είναι απολύτως συνυφασμένες με την ιστορία του Speedmaster. 

Το Moonwatch της OMEGA αποκτά τώρα πιστοποίηση Master Chronometer-3

Η μεγαλύτερη αλλαγή βεβαίως αφορά τον μηχανισμό. Είναι ο καινούριος κουρδιστός Co-Axial Master Chronometer Calibre 3861, ο οποίος στο εξής εγγυάται ότι το Moonwatch δεν θα επηρεάζεται ακόμη κι από τα ισχυρότερα μαγνητικά πεδία, μέχρι 15.000 gauss. Επιπλέον, εξασφαλίζει ότι ολόκληρο το ρολόι είναι Master Chronometer, διαθέτει δηλαδή τον υψηλότερο βαθμό πιστοποίησης της ελβετικής ωρολογοποιίας στους τομείς της ακρίβειας, της απόδοσης και της αντίστασης στα μαγνητικά πεδία.  

Το Moonwatch της OMEGA αποκτά τώρα πιστοποίηση Master Chronometer-4

Ο Calibre 3861, o οποίος πρωτοπαρουσιάστηκε το 2019 στο Speedmaster Apollo 11 50th Anniversary Limited Edition, έχει ενεργειακή αυτονομία 50 ωρών.

Το Moonwatch της OMEGA αποκτά τώρα πιστοποίηση Master Chronometer-5

Μία δεύτερη αλλαγή αφορά το μπρασελέ. Πλήρως ενσωματωμένο στην κάσα, με εξολοκλήρου σατινέ επιφάνειες, αποτελείται από πέντε καμπυλωτούς συνδέσμους ανά σειρά. Και κοντά στο στιλ των Moonwatches του παρελθόντος, διαθέτει νέο κούμπωμα με ένα γυαλισμένο το λογότυπο της Omega επάνω στο καπάκι με το σατινέ φινίρισμα.

Το Moonwatch της OMEGA αποκτά τώρα πιστοποίηση Master Chronometer-6

Ακόμη και το καντράν αποδεικνύει την εμμονή με τη λεπτομέρεια που χαρακτηρίζει την Omega. Προκειμένου να συμβαδίζει με τη συχνότητα του μηχανισμού Calibre 3861, η κλίμακα των λεπτών είναι τώρα χωρισμένη στα 3, σε αντίθεση με τις 5 ενότητες των προηγούμενων μοντέλων. Κι αυτό είναι άλλο ένα παράδειγμα των προδιαγραφών της μάρκας όταν πρόκειται για την ακρίβεια των ρολογιών της.

Το Moonwatch της OMEGA αποκτά τώρα πιστοποίηση Master Chronometer-7

Κυκλοφορούν οκτώ εξαιρετικές εκδόσεις από ανοξείδωτο ατσάλι, χρυσό Sedna™ 18Κ ή χρυσό Canopus 18K. Όλες συνοδεύονται βεβαίως με πλήρη εγγύηση 5 ετών της Omega.

Το Moonwatch της OMEGA αποκτά τώρα πιστοποίηση Master Chronometer-8

Από τις τέσσερις ατσάλινες, οι δύο έχουν κρύσταλλο hesalite και κλειστό πίσω καπάκι με ανάγλυφο τον θαλάσσιο ίππο-σύμβολο της Omega, ενώ οι άλλες δύο έχουν κρύσταλλο ζαφειριού και στις δύο όψεις της κάσας, αποκαλύπτοντας τον μηχανισμό Master Chronometer.

Το Moonwatch της OMEGA αποκτά τώρα πιστοποίηση Master Chronometer-9
Moonwatch Professional Co-Axial Master Chronometer Chronograph 42 mm με κάσα και μπρασελέ από ανοξείδωτο ατσάλι (τιμή: 6.400 € με κρύσταλλο hesalite, 7.300 € με κρύσταλλο ζαφειριού)

Το Moonwatch της OMEGA αποκτά τώρα πιστοποίηση Master Chronometer-10
Moonwatch Professional Co-Axial Master Chronometer Chronograph 42 mm από ατσάλι με λουράκι από ύφασμα νάιλον ή λείο δέρμα (τιμή: 6.100 € με κρύσταλλο hesalite, 6.900 € με κρύσταλλο ζαφειριού)

Το Moonwatch της OMEGA αποκτά τώρα πιστοποίηση Master Chronometer-11
Moonwatch Professional Co-Axial Master Chronometer Chronograph 42 mm με κάσα από χρυσό SednaΤΜ και λουράκι από δέρμα αλιγάτορα (τιμή: 26.400 €)

Το Moonwatch της OMEGA αποκτά τώρα πιστοποίηση Master Chronometer-12
Moonwatch Professional Co-Axial Master Chronometer Chronograph 42 mm με κάσα και μπρασελέ από χρυσό SednaΤΜ (τιμή: 37.300 €)

Το Moonwatch της OMEGA αποκτά τώρα πιστοποίηση Master Chronometer-13
Moonwatch Professional Co-Axial Master Chronometer Chronograph 42 mm με κάσα και μπρασελέ από χρυσό Canopus™ 18K (τιμή: 48.500 €)

Το Moonwatch της OMEGA αποκτά τώρα πιστοποίηση Master Chronometer-14
Moonwatch Professional Co-Axial Master Chronometer Chronograph 42 mm από χρυσό Canopus™ 18K και λουράκι από δέρμα αλιγάτορα (τιμή: 32.500 €)

Δείτε τα νέα Speedmasters στα παρακάτω videos…

Το ατσάλινο:

Τα χρυσά:

Περισσότερες πληροφορίες για την Omega εδώ.

Αποκλειστικός αντιπρόσωπος: Swatch Group Greece (τηλ.: 210-9565656)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή