H αντισυμβατική λογική του LONGINES Avigation Watch Type A-7 1935

H αντισυμβατική λογική του LONGINES Avigation Watch Type A-7 1935

1' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Όχι, δεν είναι στραβή η φωτογραφία ούτε έχουν πρόβλημα τα μάτια σας. Το ρολόι αυτό είναι όντως έτσι. Με το καντράν του να έχει μετακινηθεί προς τα δεξιά κατά 40%, όπερ σημαίνει ότι οι αριθμοί βρίσκονται όλοι σε «λάθος» θέση σε σχέση με τη νόρμα και ο άξονας του ρολογιού από το 12 ως το 6, που συνήθως είναι κάθετος ως προς το λουράκι, εδώ βρίσκεται σε διαγώνια θέση. Δεν πρόκειται όμως για ιδιορρυθμία, εκκεντρικότητα ή χιούμορ από την πλευρά των σχεδιαστών του. Το νέο Longines Avigation Watch Type A-7 1935 είναι η σύγχρονη διατύπωση ενός ιστορικού μοντέλου αεροπορίας, του Type A-7 που είχε κατασκευάσει η Longines το 1935 κατά παραγγελία της Αμερικανικής Πολεμικής Αεροπορίας. Και αυτή ακριβώς η μετακίνηση του καντράν είχε τον σκοπό της: επέτρεπε στους πιλότους να διαβάζουν τις ενδείξεις με άνεση, χωρίς να χρειάζεται να πάρουν το χέρι τους ούτε στιγμή από το πηδάλιο του αεροσκάφους.

H αντισυμβατική λογική του LONGINES Avigation Watch Type A-7 1935-1
To πρωτότυπο Avigation Type A-7 του 1935

 

Ο σύγχρονος απόγονός του έχει γυαλισμένη ατσάλινη κάσα διαμέτρου 41 mm με μεγάλη ανάγλυφη κορώνα στη θέση 12.

H αντισυμβατική λογική του LONGINES Avigation Watch Type A-7 1935-2

 

Οι λειτουργίες start, stop και reset του χρονογράφου ενεργοποιούνται με την απλή πίεση ενός και μόνο κουμπιού το οποίο βρίσκεται επάνω στη κορώνα, πρόκειται δηλαδή για χρονογράφο monopoussoir ή αγγλιστί monopusher, όπως είναι γνωστός στην αργκό της ωρολογοποιίας.

H αντισυμβατική λογική του LONGINES Avigation Watch Type A-7 1935-3

 

Επειδή πρόκειται για αυθεντικό μοντέλο αεροπορίας το καντράν του είναι εξαιρετικά ευανάγνωστο, με ευμεγέθεις δείκτες και αραβικούς αριθμούς με φωτοβόλο επίστρωση Super-LumiNova, όπως και αντιαντανακλαστική επίστρωση στην κάτω επιφάνεια του κρυστάλλου ζαφειριού.

H αντισυμβατική λογική του LONGINES Avigation Watch Type A-7 1935-4

 

Κρυμμένος πίσω από την κλειστή πλάτη του ρολογιού, η οποία φέρει ανάγλυφη αναπαράσταση ενός αεροσκάφους, βρίσκεται ένας αυτόματος μηχανισμός, ο Calibre L788, ο οποίος «χτυπά» με 28.800 ταλαντώσεις την ώρα, έχει δηλαδή συχνότητα 4 Hz και εξασφαλίζει ενεργειακή αυτονομία για 54 ώρες.

H αντισυμβατική λογική του LONGINES Avigation Watch Type A-7 1935-5

 

Ο χρονογράφος φοράει σκούρο καφέ λουράκι από δέρμα αλιγάτορα, είναι ανθεκτικός στο νερό μέχρι 30 μ. και η τιμή του είναι 3.390 €.  

Περισσότερες πληροφορίες για την Longines εδώ.

Αποκλειστικός αντιπρόσωπος: Swatch Group Greece (τηλ.: 210-9565656)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή