Τα νέα μοντέλα της ZENITH για το 2021 είναι όλα χρονογράφοι

Τα νέα μοντέλα της ZENITH για το 2021 είναι όλα χρονογράφοι

3' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα σπορ ρολόγια με ενσωματωμένα μπρασελέ, η vintage αισθητική, η αναβίωση ιστορικών μοντέλων του παρελθόντος και το πράσινο χρώμα είναι μερικές από τις ισχυρότερες τάσεις που αναδείχθηκαν στην ωρολογοποιία τα τελευταία χρόνια. Είναι σαν η Zenith να ακολουθεί ένα εγχειρίδιο ορθής «διαγωγής», το βέβαιο όμως είναι ό,τι κάνει το κάνει εξαιρετικά. Στην ψηφιακή Εβδομάδα Ωρολογοποιίας του Ομίλου LVMH που «βγήκε στον αέρα» πριν από λίγες ημέρες (23-29 Ιανουαρίου), η Zenith ήταν μία εκ των τριών πρωτοκλασάτων ονομάτων του Ομίλου LVMH που παρουσίασε τις πρώτες νέες της δημιουργίες για την χρονιά που διανύουμε. Το ενδιαφέρον είναι ότι όλα τα ρολόγια είναι χρονογράφοι, όλοι εντυπωσιακοί και εντελώς διαφορετικοί μεταξύ τους. Ας πάρουμε μία πρώτη γεύση…

DEFY 21 Urban Jungle

Το πράσινο χρώμα αποτελεί αναμφισβήτητα μία από τις κορυφαίες επιλογές στην ωρολογοποιία τα τελευταία χρόνια. Είτε πρόκειται για το στρατιωτικό χακί, το οποίο συναντούμε σε ανάλογης αισθητικής μοντέλα, είτε για κάποια άλλη απόχρωση του πράσινου, είναι μία εξαιρετική εναλλακτική του μπλε για όσους θέλουν να ξεχωρίζουν αλλά με διακριτικό τρόπο. Στα πράσινα έντυσε λοιπόν η Zenith τον δημοφιλή χρονογράφο της Defy 21 και του έδωσε μάλιστα και το ταιριαστό όνομα «Urban Jungle» (αστική ζούγκλα).

Τα νέα μοντέλα της ZENITH για το 2021 είναι όλα χρονογράφοι-1

Η κάσα του είναι από πράσινο κεραμικό και συνδυάζεται με γκρι λουράκι από καουτσούκ με πράσινη επιφάνεια σε υφή υφάσματος cordura, που θυμίζει ύφασμα τύπου ΝΑΤΟ. Είναι εφοδιασμένος με τον αυτόματο El Primero 9004 που μετρά 1/100ό του δευτερολέπτου, προσφέρει περίπου 50 ώρες αυτονομίας και η μεν ένδειξη της ώρας λειτουργεί σε συχνότητα 5Hz δηλαδή με 36.000 ταλαντώσεις/ώρα ενώ η λειτουργία του χρονογράφου «τρέχει» με 360.000 ταλαντώσεις/ώρα, σε εκπληκτική συχνότητα 50 Hz!

Pilot Type 20 Silver Chronograph

Ίσως να θυμάστε ότι πριν δύο χρόνια η Zenith είχε λανσάρει το πρώτο της μοντέλο Pilot Type 20 με κάσα από ατόφιο ασήμι (δείτε το σχετικό θέμα εδώ). Ήταν μία ειδική έκδοση 200 μόλις αντιτύπων αλλά είχε εντυπωσιάσει τους συλλέκτες και τους οπαδούς της μάρκας. Το 2021 επανέρχεται με τον αντίστοιχο χρονογράφο αεροπορίας, εμπνευσμένο και αυτόν από την αισθητική των vintage αεροσκαφών των αρχών του 20ού αιώνα.

Τα νέα μοντέλα της ZENITH για το 2021 είναι όλα χρονογράφοι-2

Και εδώ η 45 mm κάσα του είναι από ατόφιο ασήμι και το «βιομηχανικού» ύφους καντράν έχει ευμεγέθεις αραβικούς αριθμούς εξολοκλήρου φτιαγμένους από SuperLuminova και εξίσου επιβλητικούς και φωσφορίζοντες κεντρικούς δείκτες της ώρας, των λεπτών και των δευτερολέπτων. Βεβαίως επειδή πρόκειται για χρονογράφο, η μεγάλη κορώνα σε σχήμα κρεμμυδιού πλαισιώνεται από δύο μακρόστενα μπουτόν. Στο εσωτερικό χτυπά ο αυτόματος El Primero 4069 με 50 ώρες αυτονομίας και συχνότητα 5Hz (36.000 ταλαντώσεις/ώρα). Πρόκειται για συλλεκτική έκδοση 250 αντιτύπων.

 

Chronomaster Revival A385

Τα νέα μοντέλα της ZENITH για το 2021 είναι όλα χρονογράφοι-3

Ο χρονογράφος αυτός κυκλοφόρησε με την αυγή της νέας χρονιάς (δείτε το σχετικό θέμα που σας είχαμε παρουσιάσει εδώ) και ουσιαστικά μας προϊδέασε κάπως για το πού θα δώσει την έμφαση η Zenith αυτή τη χρονιά: στον χρονογράφο Chronomaster σε διάφορες εκδοχές του, από επανεκδόσεις ιστορικών μοντέλων, όπως το Chronomaster Revival A385 που είχε κυκλοφορήσει το 1969, μέχρι σύγχρονες διατυπώσεις του, όπως η σειρά Chronomaster Sport που θα είναι το βαρύ πυροβολικό της μάρκας αυτή τη χρονιά.

 

Chronomaster Sport

O νέος Chronomaster Sport είναι η πιο εξελιγμένη εκδοχή του χρονογράφου El Primero, που επιτρέπει την μέτρηση χρονικών διαστημάτων με ακρίβεια 1/10ου του δευτερολέπτου και την απεικόνισή τους με τον πιο ευανάγνωστο τρόπο. Για τους ανθρώπους της Zenith είναι μία πολύ σημαντική εξέλιξη ενός εμβληματικού μοντέλου, εργάστηκαν προς αυτή την κατεύθυνση πολλά χρόνια και πλέον ο Chronomaster Sport θέτει ένα νέο πρότυπο ακρίβειας, απόδοσης και design για τον βασικό αυτόματο χρονογράφο της Zenith.

Τα νέα μοντέλα της ZENITH για το 2021 είναι όλα χρονογράφοι-4

Εμπνευσμένος όχι από ένα αλλά από περισσότερα ιστορικά μοντέλα της ελβετικής εταιρείας, έχει διάμετρο 41 χιλιοστά και μαύρη κεραμική στεφάνη με ταχυμετρική κλίμακα. Θα επανέλθουμε με περισσότερες λεπτομέρειες σε επόμενο άρθρο μας, λίαν συντόμως.

Στην Εβδομάδα Ωρολογοποιίας του Ομίλου LVMH 2021 η Zenith ανακοίνωσε και τον νέο πρεσβευτή της στην Βόρεια Αμερική, τον διάσημο παίκτη του αμερικανικού ποδοσφαίρου Aaron Rogers. Δείτε ένα σχετικό video με τον Aaron Rogers, ο οποίος φοράει τον χρονογράφο Chronomaster Sport…

Περισσότερες πληροφορίες για την Zenith και τα εξουσιοδοτημένα καταστήματά της εδώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή