Το ασημένιο βέλος της Longines είναι ένας ύμνος στο μινιμαλισμό

Το ασημένιο βέλος της Longines είναι ένας ύμνος στο μινιμαλισμό

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Έχουμε αναφερθεί πολλάκις στην συλλογή Heritage της Longines, η οποία απαρτίζεται κατεξοχήν από πιστές επανεκδόσεις ιστορικών μοντέλων του παρελθόντος που αποδεικνύουν πόσο διαχρονική ματιά είχε πάντοτε η ελβετική εταιρεία. Το νέο Silver Arrow είναι μία ακόμη απόδειξη. Είναι βασισμένο στο μοντέλο Silver Arrow του 1956, το οποίο ξεχώριζε για τις ιδιαίτερες ραβδωτές ενδείξεις των ωρών στο καντράν.

Το ασημένιο βέλος της Longines είναι ένας ύμνος στο μινιμαλισμό-1

Ο σύγχρονος απόγονός του διατηρεί το μινιμαλιστικό, ιδιαίτερο ύφος του πρωτότυπου. Έχει ατσάλινη κάσα σε διάμετρο 38,5 mm και πάχος 9,9 mm, η οποία πλαισιώνει ένα καντράν από ασημένια οπαλίνα. Οι σπαθοειδείς δείκτες όπως και οι ενδείξεις των ωρών φωσφορίζουν στο σκοτάδι χάρη στην επίστρωσή τους με Super-LumiNova. Προκειμένου να διατηρηθεί η λιτή εμφάνιση του ρολογιού, δεν υπάρχει ένδειξη ημερομηνίας.  

Το ασημένιο βέλος της Longines είναι ένας ύμνος στο μινιμαλισμό-2

Η εμφανώς vintage αισθητικής πρόσοψη σφραγίζει με ένα ογκώδες κιβωτιόσχημο κρύσταλλο ζαφειριού με πολλαπλές στρώσεις αντι-αντανακλαστικής επίστρωσης.

Το ασημένιο βέλος της Longines είναι ένας ύμνος στο μινιμαλισμό-3

Στην πίσω πλευρά, η συμπαγής βιδωτή πλάτη του Silver Arrow φέρει χαραγμένο ένα έμβλημα, το ίδιο που συναντούμε και στο πρωτότυπο μοντέλο: πρόκειται για την απεικόνιση ενός υπερηχητικού αεροσκάφους που πετάει προς τα αστέρια. Στο εσωτερικό εργάζεται ο αυτόματος Calibre L888.5 (βασισμένος στον ETA A31.L11), ο οποίος χτυπά με 25.200 ταλαντώσεις ανά ώρα και εγγυάται 64 ώρες ενεργειακής αυτονομίας. Είναι δε εξοπλισμένος με ελατήριο του μπαλανσιέ από πυρίτιο, χάρη στο οποίο επιτυγχάνει μεγαλύτερη ακρίβεια και αντοχή στα μαγνητικά πεδία.

Το ασημένιο βέλος της Longines είναι ένας ύμνος στο μινιμαλισμό-4

Το Silver Arrow τυλίγεται γύρω από τον καρπό με ένα ματ καφέ λουράκι από λείο, απαλό δέρμα, ενισχύοντας τον ρετρό χαρακτήρα του ρολογιού. Συνοδεύεται από πενταετή εγγύηση της Longines.

Το ασημένιο βέλος της Longines είναι ένας ύμνος στο μινιμαλισμό-5

Περισσότερες πληροφορίες για την Longines εδώ.

Αποκλειστικός αντιπρόσωπος: Swatch Group Greece (τηλ.: 210-9565656)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή