H GIRARD-PERREGAUX μόλις ανακοίνωσε την επίσημη συνεργασία της με την Aston Martin

H GIRARD-PERREGAUX μόλις ανακοίνωσε την επίσημη συνεργασία της με την Aston Martin

2' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το πάθος για ταχύτητα συνδέεται άρρηκτα με την έννοια του χρόνου. Για τουλάχιστον έναν αιώνα άλλωστε η κούρσα ενάντια στον χρόνο αποτελεί κυρίαρχο μέλημα των φίλων του μηχανοκίνητου αθλητισμού, υποχρεώνοντας τις εταιρείες ωρολογοποιίας να επιδίδονται σε έναν αντίστοιχο «αγώνα δρόμου» στον τομέα της χρονομέτρησης. Βίους παράλληλους συνεπώς θα λέγαμε ότι διάγουν ο κόσμος των ρολογιών και ο κόσμος των αυτοκινήτων. Αλλά δεν είναι λίγες οι φορές που οι δρόμοι τους συγκλίνουν γεννώντας εξαιρετικά ενδιαφέρουσες συνεργασίες. Το πιο πρόσφατο παράδειγμα αφορά μία παραδοσιακή ελβετική manufacture, η οποία μάλιστα γιορτάζει φέτος τα 230ά γενέθλιά της, και μία θρυλική βρετανική αυτοκινητοβιομηχανία που είναι ένα αμάλγαμα εξαιρετικού design και κομψότητας, υψηλών επιδόσεων στις πίστες αγώνων, π.χ. στο 24ωρο ράλι του Le Mans, και επιβλητικής παρουσίας στο σινεμά με οδηγό τον διασημότερο πράκτορα όλων των εποχών, τον 007. Η Girard-Perregaux και η Aston Martin ανακοίνωσαν με ενθουσιασμό τη σύναψη συνεργασίας, η οποία, ήδη με την έναρξη της σεζόν 2021 της Formula 1 στο Μπαχρέιν, ξεκινά με την τοποθέτηση λογοτύπων της Girard-Perregaux στα αυτοκίνητα της ομάδας Aston Martin Cognizant Formula OneTM, ενώ αργότερα μέσα στη χρονιά θα παρουσιαστεί και το πρώτο ρολόι, καρπός αυτής της σύμπραξης ανάμεσα στις δύο μάρκες.

H GIRARD-PERREGAUX μόλις ανακοίνωσε την επίσημη συνεργασία της με την Aston Martin-1
Η διαχρονική classic-sport κομψότητα του GIRARD-PERREGAUX Laureato Automatic ταιριάζει απόλυτα με την αισθητική μίας Aston Martin.

Τι συνδέει τα δύο brands; Κατ’ αρχάς τόσο η Aston Martin όσο και η Girard-Perregaux ιδρύθηκαν από ανθρώπους οραματιστές, με έμφυτο πάθος για την τελειότητα και την ακρίβεια. Η μεν Aston Martin ιδρύθηκε το 1913 από τους Lionel Martin και Robert Bamford, ενώ η γέννηση Girard-Perregaux τοποθετείται το 1791, όταν ο μόλις 19 ετών Jean-François Bautte δημιούργησε το πρώτο του ρολόι. Βεβαίως, η εδραίωση της μάρκας, όπως τη γνωρίζουμε σήμερα, υπήρξε καρπός ενός έρωτα ανάμεσα στον Constant Girard και στην Marie Perregaux, οι οποίοι παντρεύτηκαν το 1854. Σε όλη την μέχρι τώρα πορεία τους και οι δύο εταιρείες έχουν κερδίσει τον σεβασμό, η καθεμία στον κλάδο της, χάρη στην παραδοσιακή κληρονομιά τους, το καινοτόμο πνεύμα τους και την ατέρμονη επιδίωξη της αριστείας.

H GIRARD-PERREGAUX μόλις ανακοίνωσε την επίσημη συνεργασία της με την Aston Martin-2
Οι δύο εταιρείες μοιράζονται το πνεύμα καινοτομίας που αρμόζει στον ιδιαιτέρως απαιτητικό κόσμο της Formula 1.

Η καλαισθησία, είναι από τα βασικότερα γνωρίσματα των ρολογιών της Girard-Perregaux και των αυτοκινήτων της Aston Martin. Γι’ αυτό και η εμμονή στη λεπτομέρεια είναι προφανής και από τις δύο εταιρείες. Κάθε εξάρτημα δημιουργείται από τα χέρια έμπειρων τεχνιτών, με απόλυτη ακρίβεια και έξοχο φινίρισμα. Και δεν αναφερόμαστε βεβαίως μόνο στα ορατά μέρη αλλά και σε εκείνα που βρίσκονται κρυμμένα μέσα σε μία κάσα ή κάτω από ένα καπό.

H GIRARD-PERREGAUX μόλις ανακοίνωσε την επίσημη συνεργασία της με την Aston Martin-3
H αεροδυναμική σχεδίαση, οι ελκυστικές καμπύλες και το άψογο φινίρισμα μίας Aston Martin ανταγωνίζονται την καθαρή αρχιτεκτονική ενός μηχανικού αριστουργήματος της Girard-Perregaux.

Είναι σαφές ότι αναφερόμαστε σε μία εταιρεία υψηλής ωρολογοποιίας και σε μία όχι συνηθισμένη αυτοκινητοβιομηχανία, οι οποίες ανήγαγαν την δημιουργία ρολογιών και αυτοκινήτων σε πραγματική τέχνη. Στα «προϊόντα» τους κυριαρχούν η σχεδιαστική φαντασία, η αισθητική αρμονία, η απαράμιλλη δεξιοτεχνία κατασκευής, το φουτουριστικό πνεύμα και βεβαίως η μηχανική τελειότητα. Αναμένουμε με ενδιαφέρον να δούμε τα ρολόγια που θα γεννηθούν από αυτή τη συνεργασία.

H GIRARD-PERREGAUX μόλις ανακοίνωσε την επίσημη συνεργασία της με την Aston Martin-4
Η παραδοσιακή τεχνική παντρεύεται με σύγχρονα υλικά και τεχνολογίες και το αποτέλεσμα είναι συναρπαστικό.

Δείτε με ποιο τρόπο ανακοίνωσε την σύμπραξή της με την Aston Martin η Girard-Perregaux.

Περισσότερες πληροφορίες για την Girard-Perregaux εδώ.

Αποκλειστικός αντιπρόσωπος: Πατσέας (τηλ.: 210-6717857)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή