ROGER DUBUIS Excalibur Huracàn STO: ένα σούπερ ρολόι για ένα supercar

ROGER DUBUIS Excalibur Huracàn STO: ένα σούπερ ρολόι για ένα supercar

1' 55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα τελευταία χρόνια η μάρκα που ίδρυσε to 1995 ο αείμνηστος Roger Dubuis και φέρει το όνομά του έχει ταυτιστεί στη συνείδηση των μυημένων στην ωρολογοποιία με την avant-garde συλλογή Excalibur. Τα μοντέλα της είναι φτιαγμένα από απροσδόκητα υλικά υψηλής τεχνολογίας και είναι προικισμένα με αντισυμβατικής αρχιτεκτονικής μηχανισμούς και συχνά με απαιτητικές complications. Σχεδιασμένα από οραματιστές μηχανικούς και κατασκευασμένα από κορυφαίους τεχνίτες-ωρολογοποιούς, τα ρολόγια Roger Dubuis δεν μοιάζουν με τίποτε άλλο που κυκλοφορεί στην αγορά. Γι’ αυτό και έχουν το δικό τους πιστό κοινό στην κοινότητα των συλλεκτών και των aficionados. Όταν μάλιστα μπήκε στο παιχνίδι και η συνεργασία της Roger Dubuis με την ιταλική Lamborghini, τα μοντέλα Excalibur συνδέθηκαν και με τον κόσμο της ταχύτητας και των υπερ-αυτοκινήτων. Από τη συνεργασία αυτή προέκυψαν –και έχουν δρομολογηθεί και για το μέλλον– μικρά αριστουργήματα για τον καρπό. Ένα από αυτά είναι το Excalibur Huracán STO, μία συλλεκτική έκδοση 88 κομματιών.

ROGER DUBUIS Excalibur Huracàn STO: ένα σούπερ ρολόι για ένα supercar-1

Όπως προδίδει το όνομά του, το ρολόι αυτό είναι εμπνευσμένο αισθητικά από τα χρώματα της Lamborghini Huracán STO (όπου STO είναι τα αρχικά των λέξεων Super Trofeo Omologato). Η αεροδυναμική αυτή βολίδα αποτελεί το συνεχιστή της Huracán Super Trofeo EVO, του προηγούμενου μηχανικού αριστουργήματος του αγωνιστικού τμήματος της Lamborghini, Squadra Corse. Έχει κίνηση στους πίσω τροχούς, κινητήρα V10 ισχύος 640 ίππων και τελική ταχύτητα 310 χλμ./ώρα.

ROGER DUBUIS Excalibur Huracàn STO: ένα σούπερ ρολόι για ένα supercar-2

Σε ανάλογο μήκος κύματος το νέο Excalibur Huracán STO στεγάζεται σε μία κάσα διαμέτρου 45 mm από ανθρακόνημα με στεφάνη από μαύρο DLC και διαθέτει έναν πανίσχυρο «κινητήρα», τον αυτόματο RD630 calibre σε μοτίβο κηρήθρας, ο οποίος συνδυάζει τροχό του μπαλανσιέ σε κλίση 12° με έναν ρότορα που περιστρέφεται κατά 360°. Ο τελευταίος αναπαράγει το ίδιο εφέ ταχύτητας με τον τροχό μίας Huracán και είναι μία εκπληκτική σύνδεση με την αισθητική της Lamborghini Squadra Corse.

ROGER DUBUIS Excalibur Huracàn STO: ένα σούπερ ρολόι για ένα supercar-3

Το επάνω μέρος του μηχανισμού έχει γέφυρα που θυμίζει τις μπάρες στήριξης του κινητήρα V10 του αυτοκινήτου Lamborghini Huracán.

ROGER DUBUIS Excalibur Huracàn STO: ένα σούπερ ρολόι για ένα supercar-4

Στα χρώματα του διάσημου supercar, το εργονομικό ρολόι έχει λουράκι από μαύρο καουτσούκ με εξωτερική επιφάνεια από γαλάζιο διάτρητο δέρμα και πορτοκαλί ραφές. Όσο για την τιμή του, υπολογίστε γύρω στα 58.000 €. Δεν είναι κι άσχημα, εάν σκεφτεί κανείς ότι η τιμή του αυτοκινήτου πλησιάζει τα 300 χιλιάδες ευρώ (277 χιλιάδες για την ακρίβεια)!

Δείτε και το σχετικό video…

Περισσότερες πληροφορίες για την Roger Dubuis εδώ.

Αποκλειστική διάθεση: Πατσέας (τηλ.: 210-6717857)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή