Τα νέα μοντέλα της AUDEMARS PIGUET για το 2021

Τα νέα μοντέλα της AUDEMARS PIGUET για το 2021

2' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πριν λίγες μέρες η Audemars Piguet έκανε τα αποκαλυπτήρια των νέων της μοντέλων για το 2021 διά στόματος του διευθύνοντος συμβούλου της, François-Henry Bennahmias, και του επικεφαλής του τομέα complications, Michael Friedman. Η παρουσίαση έγινε στις 18 Μαρτίου, σε ζωντανή μετάδοση από το χιονισμένο Le Brassus, εκεί όπου βρίσκεται η έδρα της παραδοσιακής ωρολογοποιίας και είχαμε τη χαρά να την παρακολουθήσουμε δημοσιογράφοι από όλο τον κόσμο. Εκτός από το πλήθος μηχανικών μοντέλων που έκαναν πρεμιέρα, ανακοινώθηκε και η συνεργασία της Audemars Piguet με την Marvel Comics. Χωρίς να δοθούν πολλές λεπτομέρειες, αφού τους καρπούς της συνεργασίας θα τους δούμε αργότερα μέσα στη χρονιά, αυτό που έγινε σαφές είναι ότι αυτή η σύμπραξη που γεννήθηκε το 2017 οφείλεται στην πολυετή φιλία του ισχυρού άνδρα της Audemars Piguet, François-Henry Bennahmias, με τον Αμερικανό ηθοποιό Don Cheadle, ο οποίος υποδύεται τον χαρακτήρα War Machine στην ταινία Avengers της Marvel. Ως φανατικός λάτρης των κόμικς ο François-Henry Bennahmias επεδίωκε εδώ και 15 χρόνια να συνεργαστεί με τη Marvel και πλέον το όνειρό του έγινε πραγματικότητα.

Τα νέα μοντέλα της AUDEMARS PIGUET για το 2021-1
O διευθύνων σύμβουλος της Audemars Piguet, François-Henry Bennahmias, και o ηθοποιός Don Cheadle βρίσκονται πίσω από την συνεργασία με την Marvel Comics.

 

Ένα μεγάλο νέο ήταν η δημιουργία ενός Royal Oak “Jumbo” Extra-Thin από πλατίνα, το οποίο έχει φιμέ πράσινο καντράν σε εφέ ηλιακών ακτίνων και όχι με το σύνηθες ανάγλυφο Tapisserie. Μαζί με αυτό, και έχοντας ως πρωταγωνιστικό χρώμα το πράσινο, παρουσιάστηκαν άλλα τέσσερα μοντέλα, με καντράν σε μοτίβο Tapisserie: το ένα είναι ένας συλλεκτικός χρονογράφος από κίτρινο χρυσό 18Κ (125 περιορισμένα αντίτυπα) και τα άλλα τρία είναι συλλεκτικά ιπτάμενα tourbillons από ροζ χρυσό, τιτάνιο και τιτάνιο με σμαράγδια στη στεφάνη (σε 10, 50 και 15 περιορισμένα αντίτυπα, αντίστοιχα). Είδαμε και θηλυκές εκδόσεις από ατόφιο χρυσό, στολισμένες με διαμάντια αλλά και την εξέλιξη των χρονογράφων Royal Oak στα 41 χιλιοστά, εφοδιασμένων για πρώτη φορά με μηχανισμούς νέας γενιάς, συγκεκριμένα τον αυτόματο Manufacture Calibre 4401, ο οποίος είναι ορατός από το κρύσταλλο ζαφειριού στο πίσω μέρος της κάσας.

Τα νέα μοντέλα της AUDEMARS PIGUET για το 2021-2
Calibre 4401

 

Στη σπορ κατηγορία των Royal Oak Offshore είδαμε το συναρπαστικό Royal Oak Offshore Selfwinding Tourbillon με χρονογράφο flyback, τρία πανέμορφα Diver και πέντε χρονογράφους σε εξαιρετικούς χρωματικούς συνδυασμούς. Βέβαια η Audemars Piguet έχει κι άλλο άσσο το μανίκι της: τη συλλογή Code 11.59, η οποία δύο χρόνια μετά τη γέννησή της, μετράει τουλάχιστον 30 διαφορετικά μοντέλα, από απλά μέχρι πολύπλοκα. Η συλλογή αυτή εμπλουτίστηκε φέτος με δύο νέους χρονογράφους που έχουν το μεσαίο στέλεχος της κάσας τους φτιαγμένο από κεραμικό, ανεβάζοντας ακόμη περισσότερο τον πήχη κατασκευαστικής δυσκολίας.

Τα νέα μοντέλα της AUDEMARS PIGUET για το 2021-3
Code 11.59 Selfwinding Chronograph by Audemars Piguet

Ας πάρουμε όμως μία συνολική γεύση των νέων μοντέλων της Audemars Piguet για το 2021, και μελλοντικά θα επανέλθουμε με λεπτομερείς παρουσιάσεις τους.

 

Royal Oak “Jumbo” Extra-Thin

Τα νέα μοντέλα της AUDEMARS PIGUET για το 2021-4

 

Royal Oak Selfwinding Chronograph 41mm

Τα νέα μοντέλα της AUDEMARS PIGUET για το 2021-5

 

Royal Oak Selfwinding Flying Tourbillon 41mm

Τα νέα μοντέλα της AUDEMARS PIGUET για το 2021-6

Τα νέα μοντέλα της AUDEMARS PIGUET για το 2021-7

 

Royal Oak “Jumbo” Extra-Thin Diamond Set

Τα νέα μοντέλα της AUDEMARS PIGUET για το 2021-8

 

Royal Oak Selfwinding Chronograph 41mm

Τα νέα μοντέλα της AUDEMARS PIGUET για το 2021-9

Τα νέα μοντέλα της AUDEMARS PIGUET για το 2021-10

 

Royal Oak Offshore Self-Winding Flying Tourbillon Flyback Chronograph

Τα νέα μοντέλα της AUDEMARS PIGUET για το 2021-11

 

Royal Oak Offshore Selfwinding Chronograph 43 mm

Τα νέα μοντέλα της AUDEMARS PIGUET για το 2021-12
Τα νέα μοντέλα της AUDEMARS PIGUET για το 2021-13

 

Τα νέα μοντέλα της AUDEMARS PIGUET για το 2021-14

 

Royal Oak Offshore Diver

Τα νέα μοντέλα της AUDEMARS PIGUET για το 2021-15

 

Code 11.59 by Audemars Piguet Selfwinding Chronograph

Τα νέα μοντέλα της AUDEMARS PIGUET για το 2021-16

 

Περισσότερες πληροφορίες για την Audemars Piguet εδώ.

Αποκλειστικός αντιπρόσωπος: Athina Prestige (τηλ.: 210-3629251)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή