Ποιες εκπλήξεις μας επιφύλαξε η TUDOR για το 2021;

Ποιες εκπλήξεις μας επιφύλαξε η TUDOR για το 2021;

4' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα τελευταία χρόνια έχει δημιουργηθεί ένα πιστό κοινό σε όλο τον κόσμο που ακολουθεί με ενθουσιασμό κάθε βήμα της Tudor, μίας ωρολογοποιίας που αν και βρίσκεται υπό την σκέπη ενός κολοσσού, όπως η Rolex, ακολουθεί τη δική της ξεχωριστή πορεία, με συνέπεια, εμμονή στη λεπτομέρεια, ενδιαφέροντες manufacture μηχανισμούς και ξεκάθαρο design που πλέον είναι άμεσα αναγνωρίσιμο, ιδίως όταν μιλάμε για τις συλλογές Black Bay και Pelagos. Στην φετινή έκδοση της Watches & Wonders, στην οποία συμμετείχε για πρώτη φορά μετά την αποχώρησή της από την Baselworld, η Tudor παρουσίασε πλήθος νέων μοντέλων τα οποία όπως πάντα διακρίνονται από εξαιρετική ποιότητα και προσιτή τιμή. Χωρίς φανφάρες και κινήσεις εντυπωσιασμού, αλλά με μέτρο και νηφαλιότητα η ελβετική εταιρεία αφήνει τα ρολόγια της να μιλάνε από μόνα τους. Ας δούμε τι καλά μας ετοίμασε για την τρέχουσα χρονιά…

Black Bay Chrono

Ποιες εκπλήξεις μας επιφύλαξε η TUDOR για το 2021;-1

Εφοδιασμένος με έναν manufacture αυτόματο μηχανισμό με πιστοποίηση χρονομέτρου από το COSC και 70 ώρες αυτονομίας, ο Black Bay Chrono είναι βασισμένος σε ένα ιστορικό μοντέλο Oysterdate του 1970, τον πρώτο χρονογράφο της Tudor. Δεν χρειάζεται να είναι κάποιος connoisseur για να εκτιμήσει το εξαιρετικό του design και φινίρισμα. Για το 2021 o χρονογράφος έρχεται σε δύο εξίσου εντυπωσιακές εκδοχές από ατσάλι στα 41 mm με καντράν τύπου panda (λευκή οπαλίνα με μαύρους μετρητές) ή αντίστροφου panda (ματ μαύρο με λευκούς μετρητές).

Ποιες εκπλήξεις μας επιφύλαξε η TUDOR για το 2021;-2
Ποιες εκπλήξεις μας επιφύλαξε η TUDOR για το 2021;-3

Υπάρχουν τρεις επιλογές ως προς τα λουράκια: από μαύρο ύφασμα jacquard, από μαύρο παλαιωμένο δέρμα με ενσωματωμένο περικάρπιο και μπρασελέ από ανοξείδωτο ατσάλι. Όσο για τις τιμές υπολογίστε 4.740 για τις εκδοχές με τα λουράκια και 5.040 € για το μοντέλο με το μπρασελέ.

 

Black Bay Fifty-Eight 925

Ποιες εκπλήξεις μας επιφύλαξε η TUDOR για το 2021;-4

Περιμένατε να δείτε ένα ρολόι από ατόφιο ασήμι; Λοιπόν η Tudor έφτιαξε ακριβώς αυτό. Ένα Black Bay Fifty-Eight με κάσα 39mm από ασήμι 925. Φυσικά δεν πρόκειται για κοινό ασήμι, αλλά για ένα ειδικό μυστικό κράμα, που δεν αλλοιώνεται με το πέρασμα του χρόνου και δεν μαυρίζει. Έχει μάλιστα σατινέ υφή και πολύ ωραία ασημόλευκη απόχρωση, πιο ανοιχτόχρωμη από το ατσάλι. Η δεύτερη καινοτομία του ρολογιού είναι ότι έχει διάφανη πλάτη, κάτι που δεν είχαμε ξαναδεί σε καταδυτικό μοντέλο της Tudor. Η τρίτη πρωτοτυπία του αφορά την ιδιαίτερη απόχρωση taupe του καντράν και της στεφάνης, ένα πάντρεμα γκρι και καφέ που αναδεικνύει ακόμη περισσότερο το μέταλλο της κάσας. Αλλά και στο εσωτερικό τα πράγματα είναι πολύ καλά, καθώς κρύβει έναν αυτόματο manufacture μηχανισμό με πιστοποίηση χρονομέτρου από το COSC, με 70 ώρες αυτονομίας.

Ποιες εκπλήξεις μας επιφύλαξε η TUDOR για το 2021;-5

Το νέο Black Bay Fifty-Eight 925 δεν είναι limited edition, η τιμή του είναι 4.180 € και συνδυάζεται είτε με δερμάτινο καφέ λουράκι είτε με υφασμάτινο ριγέ λουράκι στην απόχρωση του καντράν.

 

Black Bay Fifty-Eight 18K

Ποιες εκπλήξεις μας επιφύλαξε η TUDOR για το 2021;-6

Το ασημένιο όμως δεν ήταν το μόνο Black Bay από ευγενές μέταλλο που δημιούργησε η Tudor για το 2021. Ακόμη πιο πολύτιμο, το Black Bay Fifty-Eight 18K είναι φτιαγμένο από κίτρινο χρυσό και έχει επίσης ανοιχτή πλάτη που αποκαλύπτει τον μηχανισμό. Βέβαια οι άνθρωποι της Tudor φρόντισαν ο χρυσός να έχει σατινέ υφή για ένα πιο μοντέρνο και διακριτικό αποτέλεσμα στον καρπό και τον συνδύασαν αρμονικά με καντράν και στεφάνη σε ένα γλυκό πράσινο χρώμα.

Ποιες εκπλήξεις μας επιφύλαξε η TUDOR για το 2021;-7

Το ρολόι έχει τον ίδιο manufacture μηχανισμό των Black Bay Fifty-Eight και συνοδεύεται από δύο λουράκια: ένα από σκούρο καφέ δέρμα αλιγάτορα και ένα από ριγέ ύφασμα Jacquard σε πράσινο χρώμα. Ούτε αυτό είναι limited edition και η τιμή του είναι 16.180 €.

Ποιες εκπλήξεις μας επιφύλαξε η TUDOR για το 2021;-8

 

Black Bay 41/36/32

Ποιες εκπλήξεις μας επιφύλαξε η TUDOR για το 2021;-9

Η οικογένεια Black Bay εμπλουτίστηκε φέτος με αρκετές ενδιαφέρουσες πιο κλασικές εκδοχές για τους λάτρεις αυτής της κατηγορίας ρολογιών. Έτσι έχουμε νέα ατσάλινα μοντέλα, με ασημί καντράν και μεγάλους φωσφορίζοντες δείκτες τύπου χιονονιφάδας και ενδείξεις της ώρας σε τρία μεγέθη, τα οποία μπορούν να φορεθούν εξίσου από άνδρες και γυναίκες.

Ποιες εκπλήξεις μας επιφύλαξε η TUDOR για το 2021;-10

Οι κάσες τους με τις σατινέ και γυαλισμένες επιφάνειες έχουν διάμετρο 32, 36 ή 41 χιλιοστά, είναι εφοδιασμένες με αυτόματους μηχανισμούς με ακρίβεια χρονομέτρου και μπορούν να συνδυαστούν είτε με λουράκια από δέρμα ή ύφασμα Jacqard είτε με μπρασελέ από ατσάλι. Ενδεικτικές τιμές: 2.750 € (32mm με ατσάλινο μπρασελέ), 2.950 € (41mm με ατσάλινο μπρασελέ).

 

Tudor 1926

Ποιες εκπλήξεις μας επιφύλαξε η TUDOR για το 2021;-11

Εκτός από τη συλλογή Black Bay που είναι το βαρύ πυροβολικό της, η Tudor παρουσίασε και μία πλειάδα νέων μοντέλων στην πιο κλασική και βατή οικονομικά συλλογή 1926, η οποία αναφέρεται στο έτος 1926, όταν ο ιδρυτής της Rolex, Hans Wilsdorf, κατοχύρωσε το όνομα «The Tudor» για τη δεύτερη μάρκα που δημιούργησε.  

Ποιες εκπλήξεις μας επιφύλαξε η TUDOR για το 2021;-12
Μερικά από τα νέα TUDOR 1926 σε διαμέτρους 28 mm, 36 mm και 39 mm.

 

Οι νέες προσθήκες στην υπάρχουσα συλλογή είναι σε διαμέτρους 28, 36, 39 και 41mm, έχουν κάσες είτε από ατσάλι 316L είτε διμεταλλικές από ατσάλι 316L με ροζ χρυσό. Η συλλογή 1926 προσφέρει επιλογές σε καντράν ασημί, από οπαλίνα, λευκό ή μαύρο, με απλικέ αριθμούς και σφηνοειδείς ενδείξεις των ωρών ενώ σε κάποιες περιπτώσεις οι ενδείξεις αυτές είναι από διαμάντια.

Ποιες εκπλήξεις μας επιφύλαξε η TUDOR για το 2021;-13
Δύο εκδοχές των μεγαλύτερων σε διάμετρο TUDOR 1926 στα 41 χιλιοστά.

 

Όλα τα μοντέλα της συλλογής 1926 φέρουν ελβετικούς αυτόματους μηχανισμούς. Ενδεικτικές τιμές: 1.640 € (28 mm ατσάλινο με δερμάτινο λουράκι), 2.600 € (36 mm ατσάλινο με στεφάνη από ροζ χρυσό, 5 διαμάντια στο καντράν και δερμάτινο λουράκι), 1.790 € (41 mm ατσάλινο με δερμάτινο λουράκι).

Αξίζει να επισημάνουμε ότι όλα τα ρολόγια της Tudor συνοδεύονται από εγγύηση πέντε ετών και η εταιρεία συστήνει το πρώτο σέρβις να γίνει στα 10 χρόνια.

Δείτε τα νέα μοντέλα στο video που ακολουθεί…

Περισσότερες πληροφορίες για την Tudor εδώ.

Αποκλειστική διάθεση: Rolex Hellas (τηλ.: 210-3621138)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή