Με ανανεωμένο design τα TAG HEUER Aquaracer έγιναν ακόμα καλύτερα το 2021

Με ανανεωμένο design τα TAG HEUER Aquaracer έγιναν ακόμα καλύτερα το 2021

4' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Tο μεγάλο νέο της TAG Heuer στην ψηφιακή έκδοση της στην Watches & Wonders Geneva 2021 ήταν η αναγέννηση της διάσημης καταδυτικής συλλογής Aquaracer, η οποία ονομάζεται πλέον Aquaracer Professional 300. Πέρα από την προφανή ροπή σε παντός είδους υδάτινες δραστηριότητες, τα Aquaracer είναι ρολόγια που μπορούν να φορεθούν σε οποιαδήποτε στιγμή της καθημερινής ζωής, καθώς παντρεύουν την στιβαρή κατασκευή και την λειτουργικότητα με μία εκλεπτυσμένη εμφάνιση και άριστες επιδόσεις. Ας ξεκινήσουμε λοιπόν από την εξωτερική τους εμφάνιση. Η νέα γενιά Aquaracer διατηρεί την χαρακτηριστική δωδεκάγωνη περιστρεφόμενη στεφάνη, η οποία όμως έχει βελτιωθεί τόσο όσον αφορά τη χρηστικότητα όσο και την αντοχή της. Έτσι καθεμία από τις 12 πλευρές της έχει αποκτήσει ανάγλυφες εγκοπές ώστε να είναι ευκολότερος ο χειρισμός και η περιστροφή της, ενώ η επιφάνειά της καλύπτεται από ένα ένθετο κεραμικό δακτύλιο ο οποίος δεν χαράζει και δεν αλλοιώνεται με το πέρασμα του χρόνου.

Με ανανεωμένο design τα TAG HEUER Aquaracer έγιναν ακόμα καλύτερα το 2021-1

Αλλά οι βελτιώσεις συνεχίζονται και σε πιο αόρατα στο μάτι σημεία της στεφάνης. Οι σχεδιαστές της TAG Heuer ανασχεδίασαν το εσωτερικό οδοντωτό προφίλ της στεφάνης, καθιστώντας ομαλότερη τη ρύθμιση του μηχανισμού περιστροφής.

Με ανανεωμένο design τα TAG HEUER Aquaracer έγιναν ακόμα καλύτερα το 2021-2

Τα νέα Aquaracer Professional 300 έχουν και αναβαθμισμένο κρύσταλλο ζαφειριού, το οποίο πλέον έχει αποκτήσει μεγεθυντικό φακό πάνω από την ημερομηνία στο 6. Φρόντισαν όμως να τον ενσωματώσουν από την κάτω πλευρά του κρυστάλλου, ώστε η επιφάνεια του ρολογιού να είναι απολύτως επίπεδη στην αφή και η ένδειξη της ημερομηνίας να μπορεί να διαβαστεί και από πιο ευρείες γωνίες.

Με ανανεωμένο design τα TAG HEUER Aquaracer έγιναν ακόμα καλύτερα το 2021-3

Από το σχήμα της στεφάνης επηρεάστηκε η σχεδίαση και άλλων στοιχείων, όπως οι οκτώ οκτάγωνες ενδείξεις των ωρών στο καντράν και η δωδεκάγωνη κορώνα (η οποία έχει αποκτήσει και βελτιωμένο σύστημα προστασίας με πιο απαλή αίσθηση στο βίδωμα και το ξεβίδωμα).  

Με ανανεωμένο design τα TAG HEUER Aquaracer έγιναν ακόμα καλύτερα το 2021-4

Ο σπαθοειδής δείκτης της ώρας έχει γίνει ακόμη φαρδύτερος ενώ ο λεπτοδείκτης έχει γίνει πιο στενός, ώστε να τονίζεται η διαφορά μεταξύ τους. Επιπλέον έχει επιλεγεί και διαφορετική φωτοβόλος επίστρωση που εκπέμπει διαφορετικό χρώμα στο σκοτάδι: πράσινη Super-LumiNova για τον ωροδείκτη και μπλε Super-LumiNova για τον λεπτοδείκτη.

Με ανανεωμένο design τα TAG HEUER Aquaracer έγιναν ακόμα καλύτερα το 2021-5

Σε σύγκριση με την προηγούμενη γενιά Aquaracer, τα νέα μοντέλα είναι λεπτότερα και ελαφρύτερα, προσφέροντας ακόμη μεγαλύτερη άνεση στον καρπό. Κάσα, στεφάνη και μπρασελέ έχουν γίνει πιο λεπτά, χωρίς ωστόσο να χάνουν τη στιβαρότητά τους.

Με ανανεωμένο design τα TAG HEUER Aquaracer έγιναν ακόμα καλύτερα το 2021-6
Τα τρία ατσάλινα μοντέλα στα 43 χιλιοστά με ασημί, μπλε ή μαύρο καντράν.

Η νέα συλλογή αποτελείται από επτά μοντέλα σε δύο μεγέθη: τέσσερα με διάμετρο 43 mm και τρία διαμέτρου 36 mm. Τα έξι από αυτά είναι ατσάλινα και συνδυάζονται με καντράν σε μαύρο, μπλε ή ασημί χρώμα.

Με ανανεωμένο design τα TAG HEUER Aquaracer έγιναν ακόμα καλύτερα το 2021-7
Τα δύο Aquaracer Professional 300 με διάμετρο 36 χιλιοστά και ανάγλυφο κυματοειδές καντράν σε ασημί ή μαύρο απευθύνονται κυρίως σε γυναίκες αλλά και σε άνδρες με λεπτό καρπό. 

Το έβδομο είναι ένα πολύ ιδιαίτερο μοντέλο στα 43 χιλιοστά με κάσα και μπρασελέ από ματ τιτάνιο βαθμού σκληρότητας 2, το οποίο έχει συνδυαστεί με πράσινο καντράν και πράσινη κεραμική στεφάνη.

Με ανανεωμένο design τα TAG HEUER Aquaracer έγιναν ακόμα καλύτερα το 2021-8

Στα μοντέλα των 43 mm το καντράν έχει τις οικείες ανάγλυφες οριζόντιες ρίγες των Aquaracer, ενώ στα μικρότερα μοντέλα των 36 mm το καντράν έχει ένα ωραίο κυματοειδές ανάγλυφο μοτίβο, το οποίο το είχαμε πρωτοδεί το 2019.

Με ανανεωμένο design τα TAG HEUER Aquaracer έγιναν ακόμα καλύτερα το 2021-9

Ένα από τα μικρά μοντέλα, αυτό με το μπλε καντράν, έχει οκτώ διαμάντια στις ενδείξεις των ωρών και γυαλισμένους κεντρικούς συνδέσμους στο μπρασελέ.

Με ανανεωμένο design τα TAG HEUER Aquaracer έγιναν ακόμα καλύτερα το 2021-10

Όλα τα ρολόγια συνδυάζονται με ενσωματωμένο μπρασελέ, εφοδιασμένο με ειδικό σύστημα που επιτρέπει την προέκταση ή σμίκρυνση του μπρασελέ κατά 1,5 εκατοστό.  

Και ένα συλλεκτικό

Με ανανεωμένο design τα TAG HEUER Aquaracer έγιναν ακόμα καλύτερα το 2021-11

Η κορωνίδα της συλλογής είναι αναμφισβήτητα το Aquaracer Professional 300 Tribute to Ref. 844, ένα συλλεκτικό μοντέλο εμπνευσμένο από το θρυλικό καταδυτικό ρολόι Heuer Ref. 844 που είχε κυκλοφορήσει το 1978.

Με ανανεωμένο design τα TAG HEUER Aquaracer έγιναν ακόμα καλύτερα το 2021-12

Έχει κάσα από τιτάνιο, λείο μαύρο καντράν το οποίο φέρει την χαρακτηριστική 24ωρη κλίμακα του μοντέλου 844 σε κόκκινο χρώμα ενώ οι ενδείξεις των ωρών όπως και οι δείκτες φέρουν vintage μπεζ φωτοβόλο επίστρωση.

Με ανανεωμένο design τα TAG HEUER Aquaracer έγιναν ακόμα καλύτερα το 2021-13

Το ρετρό ύφος του ρολογιού ολοκληρώνει ένα μαύρο ελαστικό λουράκι με οκτάγωνες τρύπες, βασισμένο σε εκείνο του πρωτότυπου μοντέλου, το οποίο είχε δημιουργηθεί με το σκεπτικό να επιτρέπει στο νερό να κυλά εύκολα ανάμεσα στο ρολόι και τον καρπό του χεριού. Όπως είπαμε, πρόκειται για συλλεκτική έκδοση 844 μόνο αντιτύπων.

Με ανανεωμένο design τα TAG HEUER Aquaracer έγιναν ακόμα καλύτερα το 2021-14

Όλα τα νέα Aquaracer Professional 300 έχουν κλειστή πλάτη κάσας με ανάγλυφο το χαρακτηριστικό καταδυτικό σκάφανδρο που κοσμεί όλα τα Aquaracer από το 2004. Μηχανικά υποστηρίζονται από τον δοκιμασμένο και αξιόπιστο TAG Heuer Calibre 5, έναν αυτόματο μηχανισμό που λειτουργεί με συχνότητα 4 Hz (28.800 ταλαντώσεις ανά ώρα). Και όπως προδίδει και το όνομά τους αντέχουν σε πιέσεις έως 30 ατμοσφαιρών, άρα μπορούν να καταδυθούν με ασφάλεια σε βάθος 300 μέτρων.

Όσο για τις τιμές τους, ξεκινούν από τα 2.650 € για τα μοντέλα των 36 mm (3.150 € το μπλε με τα διαμάντια) και από 2.850 € για τα ατσάλινα των 43 mm. To μοντέλο από τιτάνιο με πράσινο καντράν έχει 4.000 € και το συλλεκτικό Tribute to Ref. 844 έχει 4.100 €.

Μία πρώτη γεύση από τα νέα Aquaracer στο παρακάτω video…

Περισσότερες πληροφορίες για την TAG HEUER και τα εξουσιοδοτημένα καταστήματά της εδώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή