Όλες οι νέες L.U.C δημιουργίες για τα 25α γενέθλια της CHOPARD Manufacture

Όλες οι νέες L.U.C δημιουργίες για τα 25α γενέθλια της CHOPARD Manufacture

5' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Από τις αρχές της δεκαετίας του 1990 ο Karl-Friedrich Scheufele είχε διαγνώσει την ανάγκη δημιουργίας ενός εργοστασίου που θα εξασφάλιζε την in-house κατασκευή των εξαρτημάτων και των μηχανισμών υψηλής ωρολογοποιίας, τους οποίους στεγάζει μάλιστα σε κάσες από ευγενή μέταλλα που κατασκευάζονται από την ίδια τη Chopard. Μόνο έτσι θα μπορούσε να διασφαλίσει την ποιότητα και την αισθητική υπεροχή της μάρκας, αλλά και να τιμήσει τη μακρά παράδοσή της. Έτσι, το 1996, ίδρυσε τη Manufacture Chopard στην ιστορική ελβετική πόλη Fleurier. Εκεί γεννήθηκαν τα τελευταία χρόνια αυθεντικά «διαμάντια» της υψηλής ωρολογοποιίας, από εξαιρετικής κομψότητας κλασικά μοντέλα μέχρι πολύπλοκα μηχανικά αριστουργήματα. Το 2021 η L.U.C Manufacture γιορτάζει τα 25α γενέθλιά της και με αυτή την αφορμή παρουσιάζει πλήθος νέων μοντέλων L.U.C.

Ανδρικά και γυναικεία, απλά και πολύπλοκα, τα νέα μέλη της οικογένειας L.U.C είναι όλα έξοχα δείγματα της υψηλής τεχνογνωσίας και της κομψότητας που χαρακτηρίζει τον οίκο Chopard. Τα νέα ρολόγια έκαναν πρεμιέρα μέσω διαδικτύου στην ψηφιακή έκδοση της Watches & Wonders Geneva και στη συνέχεια «ζωντανά» στην έκθεση Watches & Wonders που πραγματοποιήθηκε στη Σαγκάη. Όπως θα δείτε παρακάτω, η νέα «σοδειά» μοντέλων τα έχει όλα: πρωτότυπους μηχανισμούς, περίπλοκες λειτουργίες, κλασικές γραμμές, διαμάντια, υψηλή καλλιτεχνία. Κάτι μας λέει ότι μέχρι το τέλος της χρονιάς θα δούμε κι άλλα ενδιαφέροντα από τη Chopard, οπότε ας πάρουμε μία πρώτη γεύση από τις πρώτες της δημιουργίες για το 2021…

L.U.C Quattro Spirit 25

Όλες οι νέες L.U.C δημιουργίες για τα 25α γενέθλια της CHOPARD Manufacture-1

Είναι η πρώτη φορά που η Chopard δημιουργεί ένα L.U.C με jumping hour. Αν παρατηρήσετε το καντράν του νέου L.U.C Quattro Spirit 25 έχει έναν και μοναδικό δείκτη στο κέντρο, ο οποίος δείχνει τα λεπτά, δεν υπάρχει δευτερολεπτοδείκτης ενώ η ώρα εμφανίζεται ψηφιακά σε ξεχωριστό παράθυρο στο 6. Πρόκειται για συλλεκτική έκδοση 100 κομματιών με κάσα 40 mm από ηθικής προέλευσης ροζ χρυσό, καντράν από λευκό σμάλτο και κουρδιστό μηχανισμό Quattro με 8 ημέρες ενεργειακής αυτονομίας. Είναι περιορισμένη έκδοση 100 αντιτύπων.

L.U.C. QF Jubilee

Όλες οι νέες L.U.C δημιουργίες για τα 25α γενέθλια της CHOPARD Manufacture-2

Για πρώτη φορά η Chopard παρουσιάζει ένα ατσάλινο μοντέλο L.U.C με πιστοποίηση χρονομέτρου της Fondation Qualité Fleurier. Το L.U.C QF Jubilee έχει μάλιστα έναν νέο τύπο καντράν σε στιλ Art Deco που συνδυάζει το ασημί με το μπλε χρώμα και έχει καινούριου σχήματος δείκτες. Η vintage αισθητική του ρολογιού συνεχίζεται και στο λουράκι από ανοιχτό καφέ λείο δέρμα με μπλε σκούρες ραφές. Είναι περιορισμένη έκδοση 25 αντιτύπων.

L.U.C. Perpetual Chrono

Όλες οι νέες L.U.C δημιουργίες για τα 25α γενέθλια της CHOPARD Manufacture-3

Εδώ η έκπληξη είναι ότι έχουμε ένα ρολόι υψηλής πολυπλοκότητας, το οποίο συνδυάζει χρονογράφο flyback και διηνεκές ημερολόγιο (με ενδείξεις ημέρας, ημερομηνίας, μήνα, έτους και φάσης της Σελήνης) και αντί να στεγάζεται σε μία κάσα από ευγενές μέταλλο, είναι από τιτάνιο και συνδυάζεται με ένα λουράκι πολύ απλό και καθόλου πολύτιμο, όπως θα ανέμενε κανείς. Από την άλλη το ρολόι έχει guilloché καντράν από ατόφιο χρυσό και επίστρωση από μαύρο ρόδιο. Αυτές οι αντιφάσεις είναι που κάνουν αυτό το ρολόι τόσο σπουδαίο.

L.U.C GMT Black

Όλες οι νέες L.U.C δημιουργίες για τα 25α γενέθλια της CHOPARD Manufacture-4

Γενικά η Chopard δεν χρησιμοποιεί τιτάνιο στα μοντέλα L.U.C και μέχρι στιγμής η μόνη εξαίρεση ήταν το Engine One, ένα πολύ ιδιαίτερο σπορ ρολόι. Φέτος, εκτός από το L.U.C Perpetual Chrono που συναντήσαμε παραπάνω, παρουσίασε ακόμη δύο εξαιρετικά ενδιαφέροντα μοντέλα L.U.C από τιτάνιο. Και τα δύο είναι ταξιδιωτικής ιδιοσυγκρασίας και έχουν υποστεί μία επεξεργασία που επίσης δεν έχουμε ξαναδεί στη συλλογή L.U.C: με τη βοήθεια ηλεκτροπλασματικής τεχνολογίας η μεταλλική επιφάνεια του τιτανίου οξειδώνεται σε υψηλότατες θερμοκρασίες και μετατρέπεται σε κεραμικό αποκτώντας σκληρότητα 70 Vickers. Το αποτέλεσμα είναι και οπτικά όμορφο, αφού το μέταλλο αποκτά μία γκριζόμαυρη απόχρωση. Το L.U.C GMT Black έχει αυτόματο manufacture μηχανισμός με πιστοποίηση χρονομέτρου και είναι περιορισμένη έκδοση 250 αντιτύπων.

L.U.C Time Traveller 1 Black

Όλες οι νέες L.U.C δημιουργίες για τα 25α γενέθλια της CHOPARD Manufacture-5

Και για όσους έχουν νοσταλγήσει τα ταξίδια που καλώς εχόντων των πραγμάτων αναμένεται να ξαναρχίσουν τους επόμενους μήνες, η Chopard έχει το ιδανικό ρολόι. Το L.U.C Time Traveller 1 Black έχει παρόμοια αισθητική με το L.U.C GMT Black, καθώς κινείται στους ίδιους γκριζόμαυρους τόνους τόσο στην κάσα από κεραμοποιημένο τιτάνιο όσο και στο καντράν με τους πολλούς δίσκους της παγκόσμιας ώρας. Είναι όμως ένα ρολόι εξαιρετικά εύκολο στη χρήση αφού πληροφορεί μεμιάς για την τοπική ώρα και την home time καθώς και για την ώρα στις διάφορες χρονικές ζώνες του πλανήτη χάρη στην 24η κλίμακά του. Έχει και αυτό αυτόματο manufacture μηχανισμό με πιστοποίηση χρονομέτρου από το COSC και φοράει εργονομικό λουράκι από καουτσούκ που θυμίζει ύφασμα. Είναι περιορισμένη έκδοση 250 αντιτύπων.

L.U.C Skeletec

Όλες οι νέες L.U.C δημιουργίες για τα 25α γενέθλια της CHOPARD Manufacture-6

Κανένα είδος ρολογιού δεν τιμά περισσότερο τον μηχανισμό όσο τα skeleton, αφού τον αποκαλύπτουν σε όλο του το μεγαλείο. Το νέο L.U.C Skeletec είναι ένα πολύ λεπτό και κομψό ρολόι. Με πάχος μόλις 7,2 χιλιοστών είναι ένα από τα λεπτότερα αυτόματα skeleton μοντέλα στην αγορά. Με αφορμή την 25η επέτειο της Chopard Manufacture κυκλοφορεί σε νέα έκδοση από λευκό χρυσό 18Κ ηθικής προέλευσης, με νέο design, πιο ανοιχτό καντράν και είναι συλλεκτική έκδοση 50 μόλις τεμαχίων.

L.U.C. XP Esprit de Fleurier Peony

Όλες οι νέες L.U.C δημιουργίες για τα 25α γενέθλια της CHOPARD Manufacture-7

Η συλλογή L.U.C απαρτίζεται όμως και από μοντέλα φτιαγμένα αποκλειστικά για γυναίκες. Και επειδή οι παιώνιες είναι τα αγαπημένα λουλούδια της συμπροέδρου της Chopard, Caroline Scheufele, ήταν αυτονόητη η επιλογή αυτά τα άνθη να κοσμήσουν ολόκληρο το καντράν αυτής της υπέροχης δημιουργίας. Το καντράν του νέου L.U.C XP Esprit de Fleurier Peony είναι ζωγραφισμένο σε σμάλτο με την τεχνική grand feu ενώ το ίδιο ανθισμένο μοτίβο είναι σκαλισμένο στο χέρι και επάνω στον αυτόματο μηχανισμό, τον μπορεί να θαυμάσει κανείς χάρη στο διαφανές κρύσταλλο ζαφειριού, στην πλάτη της κάσας. Και επειδή είναι ένα αυθεντικό έργο μικροτεχνίας είναι και σπάνιο. Μόλις 8 κομμάτια από ηθικής προέλευσης ροζ χρυσό 18Κ με διαμάντια.

L.U.C XPS Diamonds

Όλες οι νέες L.U.C δημιουργίες για τα 25α γενέθλια της CHOPARD Manufacture-8

Στην Watches & Wonders της Σαγκάης παρουσιάστηκαν δύο εξαιρετικές εκδοχές του κλασικού L.U.C XPS στα 40 mm στολισμένες με διαμάντια, ο οποίες μπορούν να φορεθούν όχι μόνο από γυναίκες αλλά και από άνδρες σε black-tie εμφανίσεις. Η πρώτη έχει κάσα από ηθικής προέλευσης ροζ χρυσό 18Κ και συνδυάζεται με γκρι καντράν με εφέ ηλιακών ακτίνων και η δεύτερη είναι από ηθικής προέλευσης λευκό χρυσό 18Κ με μαύρο καντράν. Σικ λεπτομέρεια, οκτώ από τις ενδείξεις των ωρών στο καντράν είναι διαμάντια baguette! Και τα δύο ρολόγια κρύβουν τον υπέρλεπτο manufacture μηχανισμό τεχνολογίας Twin, δηλαδή με δύο βαρέλια που εξασφαλίζουν 65 ώρες αυτονομίας.

L.U.C Flying T Twin Ladies

Για το τέλος αφήσαμε δύο γυναικεία αυτόματα μοντέλα με ιπτάμενο tourbillon. Η πρώτη φορά που είχαμε δει κάτι παρόμοιο από την Chopard Manufacture ήταν το 2019. Ο ίδιος εκείνος μηχανισμός που είναι προικισμένος με την τεχνολογία Twin της Chopard κινεί και τα δύο νέα L.U.C Flying T Twin Ladies. Το πρώτο είναι φτιαγμένο από ηθικής προέλευσης ροζ χρυσό 18Κ και έχει καντράν από λευκό φίλντισι και διαμάντια στις ενδείξεις των ωρών, στη στεφάνη και στην περιφέρεια της κάσας.

Όλες οι νέες L.U.C δημιουργίες για τα 25α γενέθλια της CHOPARD Manufacture-9

Το δεύτερο είναι από πλατίνα και είναι εξολοκλήρου στολισμένο με διαμάντια. Έχουν και τα δύο διάμετρο 35 χιλιοστών και κυκλοφορούν σε δύο συλλεκτικές σειρές 25 αντιτύπων έκαστη. Και ως αυθεντικά δείγματα υψηλής ωρολογοποιίας οι μηχανισμοί τους έχουν πιστοποίηση χρονομέτρου και φέρουν την περίφημη Σφραγίδα ποιότητας της Γενεύης.

Όλες οι νέες L.U.C δημιουργίες για τα 25α γενέθλια της CHOPARD Manufacture-10

Περισσότερες πληροφορίες για την Chopard εδώ.

Αποκλειστική διάθεση: Chopard Boutique Athens: (τηλ.: 210-3250555), Kassis (τηλ.: 210-3641000)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή