Οι δύο τόνοι των νέων LONGINES HydroConquest κάνουν τη διαφορά

Οι δύο τόνοι των νέων LONGINES HydroConquest κάνουν τη διαφορά

2' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ποια είναι τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα που πρέπει οπωσδήποτε να διαθέτει ένα ρολόι καταδύσεων προκειμένου να θεωρείται αξιόπιστο και ασφαλές; Κατ’ αρχάς να έχει συμπαγή, βιδωτή κάσα, ικανή να ανθίσταται σε πιέσεις τουλάχιστον 30 ατμοσφαιρών, να μπορεί δηλαδή να καταδύεται άφοβα μέχρι 300 μέτρα βάθος χωρίς κίνδυνο να εισέλθει νερό στο εσωτερικό της. Να έχει βιδωτή κορώνα και εργονομική, μονής κατεύθυνσης περιστρεφόμενη στεφάνη, που να είναι και οι δύο εύκολα διαχειρίσιμες ακόμη και με τα γάντια της καταδυτικής στολής. Να έχει ένα ξεκάθαρο, ευανάγνωστο καντράν με φωσφορίζουσες ενδείξεις και δείκτες που να διαβάζονται τέλεια στο σκοτάδι του βυθού. Να αγκαλιάζει τον καρπό με ένα στιβαρό μπρασελέ ή αδιάβροχο λουράκι με κούμπωμα ασφαλείας και καταδυτική προέκταση. Και βεβαίως να κρύβει έναν αξιόπιστο μηχανισμό που να εγγυάται ακρίβεια στη μέτρηση του χρόνου κατάδυσης για μέγιστη ασφάλεια του χρήστη. Όλα αυτά τα έχουν τα μοντέλα Hydroconquest της Longines, γι’ αυτό και αποτελούν κορυφαίες επιλογές καταδυτικών ρολογιών στην αγορά. Το 2021 η Longines επέλεξε να παρουσιάσει και τρεις κάπως πιο «λουσάτες» εκδοχές των Hydroconquest σε δύο μεταλλικούς τόνους.

Οι δύο τόνοι των νέων LONGINES HydroConquest κάνουν τη διαφορά-1

Θα έχετε ίσως παρατηρήσει ότι τα τελευταία χρόνια υπάρχει μία επιστροφή στα δίχρωμα ρολόγια, αυτά δηλαδή που συνδυάζουν δύο χρωματικές μεταλλικές υφές. Συνήθως είναι ατσάλινα και παντρεύουν το φυσικό ασημί χρώμα του ατσαλιού με κάποια πιο θερμή απόχρωση, με επικρατέστερες εκείνες του ροζ ή του κίτρινου χρυσού. Αυτό προτείνουν και τα νέα μέλη της συλλογής Hydroconquest: η μαύρη, η γκρι και η πράσινη εκδοχή τους κυκλοφορεί πλέον σε δίχρωμες εκδόσεις από ανοξείδωτο ατσάλι, συνδυασμένο είτε με ροζ PVD είτε με κίτρινο PVD. Και τα τρία νέα μοντέλα στεγάζονται σε κάσες διαμέτρου 41 mm και έχουν μονής κατεύθυνσης περιστρεφόμενη στεφάνη με ένθετο δακτύλιο από κεραμικό στο ίδιο χρώμα με το καντράν.

Οι δύο τόνοι των νέων LONGINES HydroConquest κάνουν τη διαφορά-2

Το καντράν τους έχει στρογγυλές ενδείξεις των ωρών, τρεις μεγάλους αραβικούς αριθμούς και δείκτες, όλα με φωτοβόλο επίστρωση Super-LumiNova.

Οι δύο τόνοι των νέων LONGINES HydroConquest κάνουν τη διαφορά-3

Το γκρι και το μαύρο καντράν είναι σε εφέ ηλιακών ακτίνων ενώ το πράσινο είναι ματ.

Οι δύο τόνοι των νέων LONGINES HydroConquest κάνουν τη διαφορά-4

Η πλάτη της κάσας είναι βιδωτή, φέρει ανάγλυφη την ιπτάμενη κλεψύδρα-σύμβολο της Lοngines και είναι στεγανή μέχρι 300 μέτρα.

Οι δύο τόνοι των νέων LONGINES HydroConquest κάνουν τη διαφορά-5

Στο εσωτερικό κρύβεται ο αυτόματος Calibre L888.3 (βασισμένος στον ETA A31.L02), ο οποίος χτυπά με 25.200 ταλαντώσεις την ώρα και προσφέρει 72 ώρες ενεργειακής αυτονομίας.

Οι δύο τόνοι των νέων LONGINES HydroConquest κάνουν τη διαφορά-6

Τα νέα δίχρωμα Longines HydroConquest συνδυάζονται είτε με ελαστικά λουράκια στο ίδιο χρώμα με το καντράν είτε με δίχρωμα μπρασελέ από ατσάλι και κίτρινο ή ροζ PVD και ασφαλίζουν με διπλό αναδιπλούμενο κούμπωμα.

Οι δύο τόνοι των νέων LONGINES HydroConquest κάνουν τη διαφορά-7

Οι τιμές των νέων δίχρωμων Hydroconquest είναι 1.740 € είτε συνδυάζονται με λουράκι είτε με μπρασελέ.

Περισσότερες πληροφορίες για την Longines εδώ.

Αποκλειστικός αντιπρόσωπος: Swatch Group Greece (τηλ.: 210-9565656)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή