Πόσα ανδρικά και πόσα γυναικεία μοντέλα FRANCK MULLER παρουσιάστηκαν το 2021;

Πόσα ανδρικά και πόσα γυναικεία μοντέλα FRANCK MULLER παρουσιάστηκαν το 2021;

3' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ένα πράγμα που πάντοτε με εντυπωσίαζε στην ωρολογοποιία Franck Muller είναι ότι διαθέτει τεράστια συλλογή μοντέλων, ανδρικών και γυναικείων, που το καθένα βγαίνει σε δεκάδες παραλλαγές, είτε ως προς το υλικό κατασκευής της κάσας, είτε ως προς το χρώμα του καντράν και του λουριού, είτε ως προς τους πολύτιμους λίθους που το κοσμούν. Έτσι, καλύπτει όλα τα γούστα ακόμη και των πιο απαιτητικών πελατών. Κάθε χρονιά οι νέες δημιουργίες παρουσιάζονται παραδοσιακά στην έκθεση WPHH που φιλοξενείται στην Watchland, την υπέροχη μικρή πολιτεία του Franck Muller στο χωριουδάκι Genthod, στα περίχωρα της Γενεύης. Βεβαίως φέτος επικρατούν οι ειδικές συνθήκες που επέβαλε η πανδημία του κορωνοϊού, συνεπώς για πρώτη φορά η WPHH 2021 πραγματοποιήθηκε ψηφιακά και τα νέα μοντέλα του οίκου έκαναν πρεμιέρα τον Απρίλιο μέσω διαδικτύου.

Πόσα ανδρικά και πόσα γυναικεία μοντέλα FRANCK MULLER παρουσιάστηκαν το 2021;-1

Για άλλη μία φορά το πνεύμα καινοτομίας και η φαντασία που πάντοτε χαρακτήριζαν τη μάρκα αυτή έκαναν το θαύμα τους. Παρουσιάστηκαν οκτώ τύποι μοντέλων, τα τέσσερα αμιγώς γυναικεία και τα τέσσερα αμιγώς ανδρικά. Ας πάρουμε μία πρώτη γεύση. Ladies first…

 

CIELO & CIELO MOP

Πόσα ανδρικά και πόσα γυναικεία μοντέλα FRANCK MULLER παρουσιάστηκαν το 2021;-2

Με καντράν από φυσική μπλε αβεντουρίνη, αυτό το αυτόματο στρογγυλό γυναικείο ρολόι είναι στολισμένο με 266 διαμάντια συνολικού βάρους 5,93 καρατίων. Έχει συνδυαστεί άψογα με μπλε λουράκι από δέρμα αλιγάτορα.

Πόσα ανδρικά και πόσα γυναικεία μοντέλα FRANCK MULLER παρουσιάστηκαν το 2021;-3

Υπάρχει και εκδοχή του Cielo με καντράν φτιαγμένο από φίνο λευκό φίλντισι (Mother of pearl, εξ ου και τα αρχικά MOP). Και αυτό το μοντέλο είναι αυτόματο, με ανοιχτή πλάτη ώστε να μπορεί να θαυμάσει κανείς τον ολοσκάλιστο μηχανισμό. Η κάσα είναι διακοσμημένη και εδώ με 266 διαμάντια συνολικού βάρους 5,93 καρατίων.

 

DOUBLE MYSTERYPEONY

Πόσα ανδρικά και πόσα γυναικεία μοντέλα FRANCK MULLER παρουσιάστηκαν το 2021;-4

Όπως θα παρατηρήσατε, εδώ δεν έχουμε τους συμβατικούς δείκτες της ώρας και των λεπτών αλλά δύο πράσινα τριγωνάκια που κινούνται μυστηριωδώς επάνω στο περίτεχνο καντράν. Η έμπνευση προέρχεται από το άνθος της παιώνιας και είναι μία δημιουργία που φιλοξενεί 662 διαμάντια ενώ μπορεί να συνδυαστεί και με διάφορους πολύτιμους λίθους, ώστε το ρολόι να έχει διάφορες χρωματικές εκδοχές: μπλε, κόκκινο, ροζ, μοβ, πράσινο ή και color dream (στα χρώματα του ουράνιου τόξου). Είναι αυτόματο, με 42 ώρες αυτονομίας και φοράει φίνο λουράκι από δέρμα αλιγάτορα.

Πόσα ανδρικά και πόσα γυναικεία μοντέλα FRANCK MULLER παρουσιάστηκαν το 2021;-5

 

GALET MOONPHASE

Πόσα ανδρικά και πόσα γυναικεία μοντέλα FRANCK MULLER παρουσιάστηκαν το 2021;-6

Σε ένα πολύ ιδιαίτερο σχήμα κάσας, που ακροβατεί ανάμεσα στο παραλληλόγραμμο και το οβάλ, αυτό το αυτόματο μοντέλο έχει μεγάλα λατινικά ή αραβικά νούμερα στο καντράν και φιλοξενεί ένδειξη φάσης της Σελήνης. Κυκλοφορεί σε διάφορες παραλλαγές ως προς τα διαμάντια στη στεφάνη και στο καντράν.

Πόσα ανδρικά και πόσα γυναικεία μοντέλα FRANCK MULLER παρουσιάστηκαν το 2021;-7

 

VANGUARD™ ROSE SKELETON

Πόσα ανδρικά και πόσα γυναικεία μοντέλα FRANCK MULLER παρουσιάστηκαν το 2021;-8

Στη γνώριμη κάσα σχήματος tonneau που έχουν όλα τα μοντέλα της συλλογής Vanguard, αυτό το skeleton μοντέλο μοιοάζει σαν μικρό έργο τέχνης στον καρπό. Έχει ολάνθιστο καντράν με γέφυρες και στοιχεία σε σχήμα τριαντάφυλλων από το ίδιο μέταλλο με την κάσα. Ο μηχανισμός του είναι κουρδιστός και προσφέρει 4 ημέρες αυτονομίας. Το μοντέλο κυκλοφορεί σε διάφορα χρώματα: λευκό, κόκκινο, ροζ, μοβ, μπλε, γαλάζιο, πορτοκαλί και color dream (πολύχρωμο).

Πόσα ανδρικά και πόσα γυναικεία μοντέλα FRANCK MULLER παρουσιάστηκαν το 2021;-9

 

VANGUARD YACHTING CRAZY HOURS™

Πόσα ανδρικά και πόσα γυναικεία μοντέλα FRANCK MULLER παρουσιάστηκαν το 2021;-10

Η πολύ ιδιαίτερη complication των Crazy Hours, με τους αριθμούς τοποθετημένους σε παράδοξη σειρά στο καντράν και τον ωροδείκτη να πηδά από το ένα νούμερο στο επόμενο προκειμένου να δείξει την ώρα, έχει πλέον και τη ναυτική της εκδοχή.

Πόσα ανδρικά και πόσα γυναικεία μοντέλα FRANCK MULLER παρουσιάστηκαν το 2021;-11

Ιδανικό για τους λάτρεις της ιστιοπλοΐας, αυτό το ρολόι έχει αυτόματο μηχανισμό με ρότορα που περιστρέφεται αμφίδρομα και 42 ώρες ενεργειακής αυτονομίας. Είναι στεγανό μέχρι 30 μέτρα και υπάρχει σε λευκή ή μπλε έκδοση.

Πόσα ανδρικά και πόσα γυναικεία μοντέλα FRANCK MULLER παρουσιάστηκαν το 2021;-12

 

VANGUARDRACING SKELETON

Πόσα ανδρικά και πόσα γυναικεία μοντέλα FRANCK MULLER παρουσιάστηκαν το 2021;-13

Με έμπνευση από τον κόσμο των αγώνων αυτοκινήτου, αυτό το εντυπωσιακό σπορ μοντέλο έχει skeleton καντράν που θυμίζει ταχύμετρο και φιλοξενεί έναν αυτόματο μηχανισμό με ημερομηνία. Θα το βρείτε σε διάφορες παραλλαγές τόσο ως προς το υλικό κατασκευής της κάσας (το εικονιζόμενο είναι από ανθρακόνημα) όσο και ως προς τα χρώματα στις λεπτομέρειές του (κόκκινο, λευκό, μαύρο, κίτρινο, πορτοκαλί, μπλε).

Πόσα ανδρικά και πόσα γυναικεία μοντέλα FRANCK MULLER παρουσιάστηκαν το 2021;-14

 

VANGUARD™ REVOLUTION 3 SKELETON

Πόσα ανδρικά και πόσα γυναικεία μοντέλα FRANCK MULLER παρουσιάστηκαν το 2021;-15

Αυτό είναι ένα από τα πολυπλοκότερα μοντέλα υψηλής ωρολογοποιίας του οίκου. Ο εκπληκτικής λεπτομέρειας skeleton μηχανισμός του κουρδίζει στο χέρι, απαρτίζεται από 359 εξαρτήματα και 36 ρουμπίνια, προσφέρει 10 ημέρες ενεργειακής αυτονομίας καθώς και ένα tourbillon που περιστρέφεται σε τρεις άξονες!

Πόσα ανδρικά και πόσα γυναικεία μοντέλα FRANCK MULLER παρουσιάστηκαν το 2021;-16

 

GRAND CENTRAL

Πόσα ανδρικά και πόσα γυναικεία μοντέλα FRANCK MULLER παρουσιάστηκαν το 2021;-17

Για το τέλος αφήσαμε ένα συναρπαστικό σε σχεδίαση Tourbillon, στο οποίο ο κλωβός του έχει τοποθετηθεί ακριβώς στο κέντρο του καντράν. Το ρολόι είναι αυτόματο, φιλοξενείται σε μία ανασχεδιασμένη κάσα Cintrée Curvex με διάφανη πλάτη ώστε να μπορεί θα περιεργαστεί κάποιος τον παράκεντρο μικρο-ρότορα του ρολογιού. Κυκλοφορεί σε διάφορες παραλλαγές και εξασφαλίζει ενεργειακή αυτονομία 4 ημερών.

Πόσα ανδρικά και πόσα γυναικεία μοντέλα FRANCK MULLER παρουσιάστηκαν το 2021;-18

Περισσότερες πληροφορίες για την Franck Muller εδώ.

Αποκλειστική διάθεση: Franck Muller Boutique (τηλ.: 210-3628003), Kassis (τηλ.: 210-3641000)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή