Ποιο ρολόι φόρεσε ο Στέφανος Τσιτσιπάς στον τελικό του Roland Garros;

Ποιο ρολόι φόρεσε ο Στέφανος Τσιτσιπάς στον τελικό του Roland Garros;

2' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για τον Στέφανο Τσιτσιπά έχουν γραφτεί χιλιάδες λέξεις τις τελευταίες ημέρες, καθώς όλοι, όχι μόνο εμείς οι συμπατριώτες του, παρακολουθήσαμε με μεγάλο ενδιαφέρον την πορεία του στο Γαλλικό Όπεν, που είναι και ένα από τα τέσσερα τουρνουά Γκραν Σλαμ. Η απόδοσή του δεν απογοήτευσε κανέναν, αφού κατάφερε να φτάσει μέχρι τον τελικό και να διεκδικεί τον τίτλο από τον κορυφαίο σήμερα στην παγκόσμια κατάταξη, Νόβακ Τζόκοβιτς. Και μετά τον εκπληκτικό αγώνα μεταξύ τους και την επικράτηση του Τζόκοβιτς, επάνω στο βάθρο των νικητών, όταν ο Στέφανος Τσιτσιπάς παρέλαβε την τιμητική πλακέτα του φιναλίστ, είχε στον καρπό του ένα ρολόι. Για την ακρίβεια έναν από τους πιο δημοφιλείς και επιθυμητούς χρονογράφους στον κόσμο. Τον Rolex Cosmograph Daytona.

Ποιο ρολόι φόρεσε ο Στέφανος Τσιτσιπάς στον τελικό του Roland Garros;-1
O Στέφανος Τσιτσιπάς συγκινημένος, μετά το τέλος του τελικού στο Roland-Garros. Photo: AP

Ποιο ρολόι φόρεσε ο Στέφανος Τσιτσιπάς στον τελικό του Roland Garros;-2
H ατσάλινη εκδοχή του Rolex Oyster Perpetual Cosmograph Daytona είναι το ρολόι που φοράει ο Στέφανος Τσιτσιπάς. Photo: Rolex

Φυσικά δεν ήταν τυχαία η επιλογή. Με την εκπληκτική πορεία που έχει διαγράψει τα τελευταία χρόνια παρά το νεαρό της ηλικίας του, ο Στέφανος Τσιτσιπάς είναι ένας από τους Rolex Testimonees, τους «πρεσβευτές» δηλαδή της Rolex, τους οποίους επιλέγει με εξαιρετική προσοχή η ελβετική εταιρεία προτού τους εντάξει στην «οικογένειά» της. Το όνομα του Στέφανου φιγουράρει πλέον δίπλα σε θρυλικά ονόματα του παγκόσμιου τένις, που είναι και αυτά Rolex Testimonees. Όπως ο Σουηδός Μπιόν Μποργκ, ο οποίος κέρδισε έξι τίτλους στο Παρίσι, τέσσερις μάλιστα σε διαδοχικές χρονιές (1978–1981). Ή η αμερικανίδα Κρις Έβερτ, η οποία πριν από 35 χρόνια κέρδισε τον τελευταίο της τίτλο στο απλό γυναικών στο Roland Garros.Ή το ίνδαλμα του Στέφανου Τσιτσιπά, ο Ρότζερ Φέντερερ, o oποίος έχει κατακτήσει 20 τίτλους σε τουρνουά Γκραν Σλαμ!

Ποιο ρολόι φόρεσε ο Στέφανος Τσιτσιπάς στον τελικό του Roland Garros;-3
To περίφημο Philippe Chatrier, το κεντρικό γήπεδο του Roland-Garros, όπου αγωνίστηκε ο Στέφανος Τσιτσιπάς στον τελικό του Γαλλικού Όπεν. Photo: Rolex

Η Rolex διατηρεί για πάνω από τέσσερις δεκαετίες εξαιρετικά στενούς δεσμούς με το άθλημα του τένις. Η πρώτη της εμφάνιση στα κορτ ήταν το 1978, όταν ανέλαβε Επίσημος Χρονομέτρης του παλαιότερου και υψηλότερου κύρους τουρνουά στον κόσμο, του Wimbledon. Σήμερα η ελβετική εταιρεία είναι επίσημος χρονομέτρης και βασικός εταίρος κορυφαίων διοργανώσεων στον κόσμο, μεταξύ αυτών και των τεσσάρων μεγάλων τουρνουά Γκραν Σλαμ: Wimbledon, US Open, Αυστραλιανό Όπεν και Γαλλικό Όπεν, εξ ού και το καταπράσινο φόντο στα κόκκινα χωμάτινα γήπεδα του Roland-Garros.

Ποιο ρολόι φόρεσε ο Στέφανος Τσιτσιπάς στον τελικό του Roland Garros;-4
Photo: Rolex

Στις δύο εβδομάδες που διήρκεσε η φετινή διοργάνωση στο Παρίσι συμμετείχαν αρκετοί Rolex Testimonees, άνδρες και γυναίκες, μόνο ο Στέφανος Τσιτσιπάς όμως κατάφερε να φτάσει μέχρι το τέρμα. Και μπορεί να μην κατάφερε να κατακτήσει το τρόπαιο, κατέκτησε όμως την καρδιά του κόσμου και το μέλλον μπροστά του διαγράφεται λαμπρό.

Περισσότερες πληροφορίες για την Rolex εδώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή