To ράλι Mille Miglia 2021 ολοκληρώθηκε με επίσημο χρονομέτρη την CHOPARD

To ράλι Mille Miglia 2021 ολοκληρώθηκε με επίσημο χρονομέτρη την CHOPARD

2' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για 34η συνεχόμενη χρονιά ο οίκος Chopard συμμετείχε ως βασικός εταίρος και επίσημος χρονομέτρης στο ράλι κλασικών αυτοκινήτων Mille Miglia. H φετινή διοργάνωση ξεκίνησε την Πέμπτη 16 Ιουνίου και ολοκληρώθηκε το Σάββατο 19 Ιουνίου. Η μεγάλη ιδιαιτερότητά της φέτος είναι ότι οι 375 συμμετέχοντες ακολουθούν αντίστροφη πορεία από την συνηθισμένη, ταξιδεύουν δηλαδή στη γνωστή διαδρομή των 1.618 χιλιομέτρων, που αντιστοιχούν σε 1.005 ρωμαϊκά μίλια, αλλά από την ανάποδη. Αυτό δεν έχει ξανασυμβεί από τότε που αναβίωσε το ράλι-αντίκα το 1977, ήταν όμως κάτι που συνέβαινε τακτικά τα πρώτα χρόνια του διάσημου αγώνα, από το 1927 ως το 1957.

To ράλι Mille Miglia 2021 ολοκληρώθηκε με επίσημο χρονομέτρη την CHOPARD-1

Για 34η φορά ο συμπρόεδρος της Chopard, Karl-Friedrich Scheufele, απέδειξε το πάθος του για την οδήγηση κλασικών αυτοκινήτων, συμμετέχοντας στη φετινή διοργάνωση με μία πολύ χαρακτηριστική κόκκινη Mercedes-Benz 300SL ‘Gullwing’, η οποία αποτελεί μέρος της οικογενειακής συλλογής των Scheufele για τουλάχιστον 40 χρόνια. Συνοδηγός του στο εγχείρημα αυτό είναι για άλλη μία χρονιά ο θρυλικός πιλότος, έξι φορές νικητής του ράλι του Le Mans και στενός φίλος του οίκου Chopard, Jacky Ickx, μαζί με τον οποίο ο Karl-Friedrich Scheufele έχει λάβει μέρος στο ράλι Mille Miglia πάνω από 15 φορές.

To ράλι Mille Miglia 2021 ολοκληρώθηκε με επίσημο χρονομέτρη την CHOPARD-2
Ο θρυλικός οδηγός αγώνων Jacky Ickx και η κατακόκκινη βολίδα της Chopard συμμετείχαν και στο φετινό ράλι-αντίκα. 

Μάλιστα η παρθενική του συμμετοχή στο ράλι ήταν το 1989 με το ίδιο ακριβώς αυτοκίνητο και με συνοδηγό και πάλι τον Ickx. Στη φετινή διοργάνωση συμμετέχουν πέντε αυτοκίνητα της Chopard, μεταξύ αυτών ένα Ermini Sport 1100 και ένα Fiat 1100 Zagato Coupé, και τα δύο του 1954.

To ράλι Mille Miglia 2021 ολοκληρώθηκε με επίσημο χρονομέτρη την CHOPARD-3

Το ρολόι

Όπως κάθε χρονιά από το 1988 μέχρι σήμερα, η Chopard παρουσιάζει το Chopard Mille Miglia 2021 Race Edition, έναν χρονογράφο ειδικά αφιερωμένο στο περίφημο ράλι κλασικών αυτοκινήτων της Ιταλίας. Και πριν από την αρχή του αγώνα κάθε ομάδα λαμβάνει μία ειδική αριθμημένη έκδοση του ρολογιού.

To ράλι Mille Miglia 2021 ολοκληρώθηκε με επίσημο χρονομέτρη την CHOPARD-4

Ο φετινός χρονογράφος έχει διάμετρο 44 mm και κυκλοφορεί σε δύο συλλεκτικές εκδόσεις: 1.000 αντίτυπα από ατσάλι και 250 αντίτυπα από ατσάλι με στεφάνη, μπουτόν και δείκτες φτιαγμένα από ηθικής προέλευσης ροζ χρυσό 18Κ.

To ράλι Mille Miglia 2021 ολοκληρώθηκε με επίσημο χρονομέτρη την CHOPARD-5

Και οι δύο έχουν γκρι καντράν με σατινέ υφή, δύο μεγάλους μετρητές χρονογράφου (30 λεπτών στο 12 και 12 ωρών στο 6) σε ανοιχτό χρώμα για να κάνουν αντίθεση και δείκτες με κόκκινη αιχμή για να ξεχωρίζουν καλύτερα. Στην επιφάνεια της λεπτής στεφάνης από μαύρο κεραμικό υπάρχει ταχυμετρική κλίμακα.

To ράλι Mille Miglia 2021 ολοκληρώθηκε με επίσημο χρονομέτρη την CHOPARD-6

Βεβαίως τα αγωνιστικά γονίδια των χρονογράφων αυτών, όπως και όλων των μοντέλων Mille Miglia της Chopard, ενισχύονται από το χαρακτηριστικό κόκκινο βέλος-σύμβολο του διάσημου ράλι Mille Miglia, ακριβώς δίπλα στο παράθυρο της ημερομηνίας.

To ράλι Mille Miglia 2021 ολοκληρώθηκε με επίσημο χρονομέτρη την CHOPARD-7

Αλλά και στο πίσω μέρος της κάσας υπάρχει το χαρακτηριστικό μοτίβο σκακιέρας της σημαίας τερματισμού μαζί με το λογότυπο του Mille Miglia και η επιγραφή «Brescia-Rome-Brescia» που περιγράφει την κυκλική διαδρομή του κλασικού ράλι.

To ράλι Mille Miglia 2021 ολοκληρώθηκε με επίσημο χρονομέτρη την CHOPARD-8

Περισσότερες πληροφορίες για την Chopard εδώ.

Αποκλειστική διάθεση: Chopard Boutique Athens: (τηλ.: 210-3250555), Kassis (τηλ.: 210-3641000)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή