Μπορούν απλοί άνθρωποι να σώσουν τον κόσμο; Ναι! Και η ROLEX τους επιβραβεύει.
ΠΡΟΩΘΗΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ
μπορούν-απλοί-άνθρωποι-να-σώσουν-τον-κ-561415312

Μπορούν απλοί άνθρωποι να σώσουν τον κόσμο; Ναι! Και η ROLEX τους επιβραβεύει.

Για περισσότερες από τέσσερις δεκαετίες η Rolex, μέσω των Βραβείων Επιχειρηματικότητας που έχει καθιερώσει, υποστηρίζει ξεχωριστούς ανθρώπους από όλο τον κόσμο, οι οποίοι έχουν όραμα, κουράγιο και αποφασιστικότητα και αναλαμβάνουν υψηλούς στόχους. Είναι άνδρες και γυναίκες με επιχειρηματικό πνεύμα, οι οποίοι καταβάλλουν προσπάθειες για να βελτιώσουν ο καθένας με τον τρόπο του τον πλανήτη που ζούμε. Τα προηγούμενα βραβεία είχαν απονεμηθεί το 2019. Πριν από λίγες μέρες η Rolex ανακοίνωσε τα ονόματα των δύο γυναικών και των τριών ανδρών, τους οποίους αποφάσισε να επιβραβεύσει για τα φιλόδοξα, εμπνευσμένα εγχειρήματά τους, τα οποία έχουν όλα ως κοινό στόχο ένα καλύτερο μέλλον για την ανθρωπότητα, το περιβάλλον και την παγκόσμια κληρονομιά. Προέρχονται από τη Βραζιλία, το Νεπάλ, το Ηνωμένο Βασίλειο, τις ΗΠΑ και το Τσαντ, και περιλαμβάνουν έναν θαλάσσιο βιολόγο, έναν περιβαλλοντολόγο, μία εξερευνήτρια των πόλων, έναν κοινωνικό επιχειρηματία και μία ακτιβίστρια για το κλίμα και υπέρμαχο των δικαιωμάτων των αυτοχθόνων πληθυσμών.

Μπορούν απλοί άνθρωποι να σώσουν τον κόσμο; Ναι! Και η ROLEX τους επιβραβεύει.-1
Felix Brooks-Church (ΗΠΑ), Hindou Oumarou Ibrahim (Τσαντ), Rinzin Phunjok Lama (Νεπάλ), Gina Moseley (Ηνωμένο Βασίλειο), Luiz Rocha (Βραζιλία). Αυτοί είναι οι πέντε νικητές των Βραβείων Επιχειρηματικότητας της Rolex για το 2021.

Τα Rolex Awards for Enterprise είναι ένας θεσμός που η ελβετική εταιρεία θέσπισε πριν από σαράντα πέντε χρόνια, (το 1976) με αφορμή την 50ή επέτειο από τη γέννηση του πρώτου αδιάβροχου ρολογιού στον κόσμο, του Rolex Oyster. Τα βραβεία αποτελούν έναν από τους τρεις πυλώνες της εκστρατείας Perpetual Planet της Rolex, η οποία ακολουθεί το όραμα και τις αξίες του ιδρυτή της Rolex, Hans Wilsdorf. Η πρωτοβουλία αυτή έχει επίσης αγκαλιάσει το πρόγραμμα Mission Blue της Sylvia Earle που στοχεύει στη διατήρηση των ωκεανών σε συνεργασία με το National Geographic, με το οποίο η Rolex συνεργάζεται από το 1954 για την κατανόηση της κλιματικής αλλαγής μέσω της επιστήμης. Ας γνωρίσουμε όμως του φετινούς νικητές Βραβείων Επχειρηματικότητας της Rolex…

Felix BrooksChurch (ΗΠΑ)

Μπορούν απλοί άνθρωποι να σώσουν τον κόσμο; Ναι! Και η ROLEX τους επιβραβεύει.-2

Προσπαθεί να αντιμετωπίσει το πρόβλημα του υποσιτισμού στην Τανζανία, εξοπλίζοντας τους τοπικούς αλευρόμυλους με ειδικές μηχανές, οι οποίες εμπλουτίζουν με σημαντικά θρεπτικά συστατικά το καλαμποκάλευρο, που αποτελεί βασική τροφή των ντόπιων πληθυσμών.  

 

Hindou Oumarou Ibrahim (Τσαντ)

Μπορούν απλοί άνθρωποι να σώσουν τον κόσμο; Ναι! Και η ROLEX τους επιβραβεύει.-3

Χρησιμοποιεί τις γνώσεις των ντόπιων πληθυσμών προκειμένου να χαρτογραφήσει τους φυσικούς πόρους και να προλάβει τις συγκρούσεις λόγω κλιματικής αλλαγής στη Σαχέλ, μία μεγάλη λωρίδα γης νότια της Ερήμου Σαχάρας, η οποία διασχίζει απ’ άκρη σ’ άκρη την Αφρική.

 

Rinzin Phunjok Lama (Νεπάλ)

Μπορούν απλοί άνθρωποι να σώσουν τον κόσμο; Ναι! Και η ROLEX τους επιβραβεύει.-4

Σκοπός της ζωής του είναι η προστασία των εξαιρετικά ποικιλόμορφων οικοσυστημάτων στην οροσειρά των Ιμαλαΐων, ευαισθητοποιώντας και «επιστρατεύοντας» τις τοπικές κοινωνίες. Εκεί διαβιούν μερικά από τα πιο εμβληματικά θηλαστικά του πλανήτη, τα οποία κινδυνεύουν με εξαφάνιση.

 

 

Gina Moseley (Ηνωμένο Βασίλειο)

Μπορούν απλοί άνθρωποι να σώσουν τον κόσμο; Ναι! Και η ROLEX τους επιβραβεύει.-5

Πρόκειται να ηγηθεί της πρώτης αποστολής εξερεύνησης σπηλαίων στο βορειότερο σημείο της Γης, με στόχο την βελτίωση των γνώσεών μας για την επίδραση της κλιματικής αλλαγής στην Αρκτική.

 

Luiz Rocha (Βραζιλία)

Μπορούν απλοί άνθρωποι να σώσουν τον κόσμο; Ναι! Και η ROLEX τους επιβραβεύει.-6

Ασχολείται με την εξερεύνηση και προστασία των μεσοφοτικών κοραλλιογενών υφάλων και της βιοποικιλότητάς τους στον Ινδικό Ωκεανό και με την ενίσχυση των προσπαθειών για τη διατήρηση αυτών των σχετικά άγνωστων οικοσυστημάτων.

 

Οι πέντε νικητές των Βραβείων Επιχειρηματικότητας της Rolex θα λάβουν οικονομική υποστήριξη για τα εγχειρήματά τους καθώς και άλλα πλεονεκτήματα, όπως παγκόσμια δημοσιότητα, η οποία συνήθως γεννά περαιτέρω οικονομική υποστήριξη. Η επιλογή τους έγινε από μία κριτική επιτροπή ειδικών διεθνούς κύρους, η οποία εξέτασε τις αιτήσεις 1.659 υποψηφίων από 139 χώρες, κατέληξε αρχικά σε μία λίστα από 15 φιναλίστ, πριν από την τελευταία κρίσιμη ψηφοφορία που ανέδειξε τους πέντε νικητές.  

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή