Η διαστημική γοητεία του νέου ROLEX Cosmograph Daytona

Η διαστημική γοητεία του νέου ROLEX Cosmograph Daytona

1' 43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το Cosmograph Daytona της Rolex βρίσκεται εδώ και μισό αιώνα στην κορυφή των σπορ χρονογράφων ακριβείας και αποτελεί αντικείμενο πόθου για τους απανταχού εραστές της ταχύτητας. Κατά καιρούς έχει κυκλοφορήσει σε διάφορες εκδοχές, που πάντα γίνονται ανάρπαστες. Το 2021 κάνει την ανατροπή και αλλάζει –κυριολεκτικά– όψη. Η Rolex εστίασε ιδιαίτερα στα καντράν των ρολογιών της φέτος παρουσιάζοντας τρεις αποκλειστικές εκδόσεις του Daytona. Έχουν πρόσοψη από μεταλλικό μετεωρίτη, ένα σπάνιο φυσικό υλικό που προέρχεται από το απώτερο διάστημα, από κάποιον αστεροειδή που εξερράγη πριν από εκατομμύρια χρόνια. Στο μακρινό ταξίδι του μέσα στην απεραντοσύνη του σύμπαντος, θραύσματα αυτού του φυσικού, εξωγήινου υλικού που αποτελείται κατά κύριο λόγο από σίδηρο και νικέλιο, ψύχονται κατά μερικούς βαθμούς Κελσίου κάθε μερικά εκατομμύρια χρόνια, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται στη σύνθεσή του μοναδικοί, πολύ ιδιαίτεροι κρύσταλλοι, που είναι αδύνατον να αναπαραχθούν εδώ στη Γη.

Η διαστημική γοητεία του νέου ROLEX Cosmograph Daytona-1

Ο μεταλλικός μετεωρίτης είναι υλικό σπάνιο και εξαιρετικά δύσκολο στην κατεργασία του. Μόλις όμως κοπεί σε λεπτές φέτες και υποστεί ειδική χημική επεξεργασία, αποκαλύπτονται σε όλο τους το μεγαλείο τα υπέροχα «νερά» της κρυσταλλικής του δομής, τα οποία ονομάζονται μοτίβα Widmanstätten.

Η διαστημική γοητεία του νέου ROLEX Cosmograph Daytona-2
Η διαστημική γοητεία του νέου ROLEX Cosmograph Daytona-3

Η Rolex συνεργάζεται με κορυφαίους ειδικούς και επιλέγει μόνο τα τμήματα του μετεωρίτη που έχουν καλοσχηματισμένη επιφάνεια πλούσια σε σχηματισμούς και αντανακλάσεις.

Η διαστημική γοητεία του νέου ROLEX Cosmograph Daytona-4

Τρία είναι τα νέα Cosmograph Daytona με καντράν από μετεωρίτη, όλα στην κλασική διάμετρο των 40 mm και στεγανά μέχρι 100 μέτρα.

Η διαστημική γοητεία του νέου ROLEX Cosmograph Daytona-5

Η εκδοχή από λευκό χρυσό 18Κ συνδυάζεται με μονομπλόκ στεφάνη Cerachrom από μαύρο κεραμικό με ταχυμετρική κλίμακα και μπρασελέ Oysterflex. Τα άλλα δύο μοντέλα είναι ολόχρυσα, από κίτρινο ή Everose χρυσό 18Κ και έχουν μπρασελέ Oyster και στεφάνη με ταχυμετρική κλίμακα από το ίδιο πολύτιμο μέταλλο.

Η διαστημική γοητεία του νέου ROLEX Cosmograph Daytona-6

Και οι τρεις νέοι χρονογράφοι είναι εφοδιασμένοι με τον δοκιμασμένο και εξαιρετικά αξιόπιστο αυτόματο manufacture calibre 4130, ο οποίος προσφέρει 72 ώρες αυτονομίας και φέρει πιστοποίηση Superlative Chronometer, όπως άλλωστε όλα τα ρολόγια της Rolex.

Η διαστημική γοητεία του νέου ROLEX Cosmograph Daytona-7

Δείτε το ρολόι και τις λεπτομέρειές του στο video που ακολουθεί…

Η τιμή του Rolex Cosmograph Daytona Meteorite Dial από λευκό χρυσό 18Κ με Oysterflex μπρασελέ είναι 33.250 €.

Περισσότερες πληροφορίες για την Rolex εδώ.

ROLEX HELLAS (τηλ.: 210-3621138, 210-3235909)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή