Η σύγχρονη οπτική του ZENITH Chronomaster Original

Η σύγχρονη οπτική του ZENITH Chronomaster Original

2' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αναμφισβήτητα ένα από τα δυσκολότερα πράγματα είναι η αναβίωση ιστορικών ρολογιών. Γιατί τίθεται το εξής δίλημμα στους σχεδιαστές: πόσο μπορούν να «πειράξουν» ένα σύμβολο; Έως ποιο βαθμό μπορούν να το εκσυγχρονίσουν χωρίς να χάσει την αυθεντικότητά του; Όταν μάλιστα πρόκειται για ένα από τα πιο εμβληματικά μοντέλα της Zenith που έφεραν τον θρυλικό μηχανισμό El Primero, το στοίχημα είναι μεγάλο και οι πιθανότητες αποτυχίας και απογοήτευσης των φανατικών φίλων της μάρκας διόλου αμελητέες. Παρόλα αυτά η Zenith δεν πτοήθηκε και αποφάσισε να επαναφέρει στο προσκήνιο το μοντέλο A386, το οποίο είχε κάνει το ντεμπούτο του το 1969. Το 2019 και το 2020 είχαν ήδη κυκλοφορήσει ορισμένες συλλεκτικές εκδόσεις στη συλλογή Chronomaster Revival, ποτέ όμως μέχρι σήμερα δεν υπήρχαν ατσάλινες εκδοχές στη μόνιμη συλλογή της Zenith.

Η σύγχρονη οπτική του ZENITH Chronomaster Original-1

Με τα νέα Chronomaster Original η Zenith όχι μόνο επαναφέρει το design του Α386 σε ατσάλινη μη-περιορισμένη έκδοση, αλλά πηγαίνει ένα βήμα παραπέρα, αφού ο El Primero μηχανισμός της προσφέρει μέτρησης ακριβείας 1/10ου του δευτερολέπτου.   

Η σύγχρονη οπτική του ZENITH Chronomaster Original-2

Τα νέα Zenith Chronomaster Original διατίθενται είτε με το χαρακτηριστικό καντράν με τους τρίχρωμους μετρητές (σε ανοιχτό γκρι, σκούρο γκρι και μπλε χρώμα) είτε με καντράν σε «αντίστροφο πάντα», δηλαδή με μαύρη πλάκα και ασημί μετρητές χρονογράφου.

Η σύγχρονη οπτική του ZENITH Chronomaster Original-3

Εκτός από τα ατσάλινα μοντέλα κυκλοφόρησε και μία εκδοχή με κάσα από ροζ χρυσό και το κλασικό τρίχρωμο καντράν.

Η σύγχρονη οπτική του ZENITH Chronomaster Original-4

H διαμέτρου 38 mm στρογγυλή ατσάλινη κάσα είναι σχεδόν πανομοιότυπη με εκείνη του πρωτότυπου μοντέλου A386, με σχεδόν ανύπαρκτη στεφάνη, υπερυψωμένο, θολωτό κρύσταλλο ζαφειριού, ρετρό μπουτόν χρονογράφου τύπου αντλίας και μπιζουτέ βραχίονες. Η εναλλαγή σατινέ και γυαλισμένων επιφανειών κάνει ακόμη πιο ξεκάθαρες τις γραμμές του ρολογιού.

Η σύγχρονη οπτική του ZENITH Chronomaster Original-5

Οι ομοιότητες συνεχίζονται και στο καντράν, με τους χαρακτηριστικούς τρεις μετρητές (60 δευτερολέπτων στο 3, 60 λεπτών στο 6 και μικρών δευτερολέπτων στο 9), το τραπεζοειδές παράθυρο της ημερομηνίας ανάμεσα στο 4 και στο 5, τον κεντρικό δευτερολεπτοδείκτη. Μοναδική διαφορά, η ταχυμετρική κλίμακα που αναπτύσσεται στην εσωτερική στεφάνη έχει αντικατασταθεί από μία δεύτερη κλίμακα χρονογράφου 1/10ου του δευτερολέπτου, η οποία επιτρέπει τη μέτρηση και απεικονίζει τον χρόνο που έχει παρέλθει με ακρίβεια δεκάτων του δευτερολέπτου.

Η σύγχρονη οπτική του ZENITH Chronomaster Original-6

Ο κεντρικός δευτερολεπτοδείκτης του χρονογράφου (κόκκινος ή λευκός, αναλόγως του μοντέλου) εκτελεί μία πλήρη περιστροφή κάθε 10 δευτερόλεπτα γύρω από την εσωτερική κλίμακα που είναι χωρισμένη σε 100 μέρη.Όλοι οι δείκτες και οι ενδείξεις των ωρών είναι επιροδιωμένα και φέρουν επίστρωση Super-LumiNova SLN C1 για τέλεια ορατότητα σε συνθήκες περιορισμένου φωτισμού.

Η σύγχρονη οπτική του ZENITH Chronomaster Original-7

Στο εσωτερικό του Chronomaster Original υπάρχει η τελευταία έκδοση του αυτόματου El Primero, ο El Primero 3600, ο οποίος έχει βεβαίως συχνότητα 36.000 ταλαντώσεων την ώρα (5 Hz) και προσφέρει 60 ώρες ενεργειακής αυτονομίας.  

Η σύγχρονη οπτική του ZENITH Chronomaster Original-8

Χάρη στο διαφανές κρύσταλλο ζαφειριού στην πλάτη της κάσας μπορεί κανείς να θαυμάσει την αρχιτεκτονική του, με τον μπλε τροχό τύπου στήλης (column wheel), τον skeleton ρότορα με τον χαρακτηριστικό πεντάκτινο αστέρι της Zenith, ένα στοιχείο που επαναλαμβάνεται επίσης στο καντράν, στην κορώνα και στο κούμπωμα.

Η σύγχρονη οπτική του ZENITH Chronomaster Original-9

Ο χρονογράφος συνδυάζεται είτε με δερμάτινο λουράκι με τριπλό αναδιπλούμενο κούμπωμα είτε με ανασχεδιασμένο ατσάλινο μπρασελέ με διπλό αναδιπλούμενο κούμπωμα.

Δείτε τους νέους χρονογράφους Chronomaster Original στο video που ακολουθεί…

Περισσότερες πληροφορίες για την Zenith και τα εξουσιοδοτημένα καταστήματά της, εδώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή