Tα νέα Legend Diver της Longines έχουν όλα ντεγκραντέ καντράν
ΠΡΟΩΘΗΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ
tα-νέα-legend-diver-της-longines-έχουν-όλα-ντεγκραντέ-καν-561740419

Tα νέα Legend Diver της Longines έχουν όλα ντεγκραντέ καντράν

Με vintage αισθητική που όμως ταιριάζει απόλυτα στις επιταγές της σύγχρονης ζωής, το Legend Diver είναι ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα και δημοφιλή μοντέλα της Longines. Κυκλοφόρησε στην αγορά το 2007 ως μέλος της περίφημης συλλογής Heritage, η οποία υμνεί την πλούσια κληρονομιά της ελβετικής εταιρείας, και αποτελεί μία σύγχρονη αναδιατύπωση των ιστορικών καταδυτικών μοντέλων που παραδοσιακά κατασκεύαζε η Longines. Γιατί η πορεία της μάρκας δεν συνδέεται μόνο με την κατασκευή κομψών ρολογιών για άνδρες και γυναίκες αλλά και με τον αθλητισμό και την κατασκευή αξιόπιστων οργάνων χρονομέτρησης, πολλά από τα οποία προορίζονταν για χρήση μέσα στο νερό. Πριν από 85 χρόνια, το 1937, η Longines παρουσίασε τον πρώτο χρονογράφο με υδατοστεγή μπουτόν, μία τεχνική καινοτομία που κατοχύρωσε με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας την επόμενη χρονιά. Το Legend Diver είναι βασισμένο σε ένα Super-Compressor του 1959, ένα από τα πρώτα καταδυτικά μοντέλα της Longines. Από το 2007 μέχρι σήμερα έχουμε δει αρκετές εκδοχές του, που «παίζουν» είτε με το χρώμα του καντράν και του λουριού είτε με το υλικό κατασκευής της κάσας (ατσάλι, ατσάλι με επίστρωση μαύρου PVD, μπρούντζο). Το 2022 παρουσιάστηκαν πέντε νέα μοντέλα σε τέσσερα χρώματα –μπεζ της άμμου, γκρι-σταχτί, μπλε ρουαγιάλ και κόκκινο-μπορντό– σε δύο μεγέθη κάσας: στην κλασική διάμετρο των 42 χιλιοστών και σε νέα μικρότερη διάμετρο 36 χιλιοστών.

Tα νέα Legend Diver της Longines έχουν όλα ντεγκραντέ καντράν-1

Κοινά χαρακτηριστικά γνωρίσματα όλων το ρετρό κιβωτιόσχημο κρύσταλλο ζαφειριού, οι δύο βιδωτές κορώνες και η βιδωτή πλάτη της κάσας. Τα υπέροχα ντεγκραντέ καντράν έχουν φωσφορίζοντες δείκτες, μικρά φωσφορίζοντα τετραγωνάκια στις παραλληλόγραμμες ενδείξεις των ωρών ενώ μπροστά στους τρεις αραβικούς αριθμούς 12, 9 και 6 υπάρχουν μικρά παραλληλόγραμμα γεμισμένα με Super-LumiNova® για απόλυτη ευκρίνεια στο σκοτάδι του βυθού.

Tα νέα Legend Diver της Longines έχουν όλα ντεγκραντέ καντράν-2

Όλα τα ρολόγια είναι εφοδιασμένα με εσωτερική περιστρεφόμενη στεφάνη και φέρουν ανάγλυφη τη φιγούρα ενός δύτη στην πλάτη της κάσας, ακριβώς όπως και τα πρωτότυπα μοντέλα του 1959.

Tα νέα Legend Diver της Longines έχουν όλα ντεγκραντέ καντράν-3

Στο εσωτερικό κρύβουν αξιόλογους αυτόματους μηχανισμούς: τον L888.5 για τα μοντέλα των 42 mm και τον L592.5 για τα μοντέλα των 36 mm. Και οι δύο μηχανισμοί είναι προικισμένοι με αντιμαγνητικό ελατήριο του μπαλανσιέ από πυρίτιο και συνοδεύονται από πενταετή εγγύηση.

Tα νέα Legend Diver της Longines έχουν όλα ντεγκραντέ καντράν-4

 

Τα Legend Diver 42 mm κυκλοφορούν ντεγκραντέ καντράν είτε σε μπεζ της άμμου είτε σε γκρι-σταχτί και συνδυάζονται με υφασμάτινα λουράκια σε ασορτί χρωματισμούς.

Tα νέα Legend Diver της Longines έχουν όλα ντεγκραντέ καντράν-5

Το γκρι μοντέλο μάλιστα φοράει λουράκι τύπου ΝΑΤΟ, ένα στιλ ιδιαίτερα δημοφιλές τα τελευταία χρόνια.

Tα νέα Legend Diver της Longines έχουν όλα ντεγκραντέ καντράν-6

Τα νέα Legend Diver 36 mm έχουν και αυτά ντεγκραντέ καντράν σε έντονο μπορντό ή μπεζ της άμμου, συνδυασμένα με ομοιόχρωμα υφασμάτινα λουράκια, ενώ υπάρχει και μία έκδοση σε μπλε ρουαγιάλ που συνδυάζεται με ομοιόχρωμο λουράκι από δέρμα.

Tα νέα Legend Diver της Longines έχουν όλα ντεγκραντέ καντράν-7
Tα νέα Legend Diver της Longines έχουν όλα ντεγκραντέ καντράν-8
Tα νέα Legend Diver της Longines έχουν όλα ντεγκραντέ καντράν-9
Tα νέα Legend Diver της Longines έχουν όλα ντεγκραντέ καντράν-10

Δείτε και το σχετικό video…

Οι τιμές των νέων Longines Legend Diver είναι 2.310 € (τόσο για τα μοντέλα των 36 mm όσο και για εκείνα των 42 mm). Δείτε όλη τη συλλογή εδώ.

Αποκλειστικός αντιπρόσωπος: Swatch Group Greece (τηλ.: 210-9565656)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή