Ποιος ήταν ο ρόλος της Rolex στα βραβεία Όσκαρ 2022;
ΠΡΟΩΘΗΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ
ποιος-ήταν-ο-ρόλος-της-rolex-στα-βραβεία-όσκ-561781360

Ποιος ήταν ο ρόλος της Rolex στα βραβεία Όσκαρ 2022;

Σε μία σκηνή της ταινίας Τιτανικός του Τζέιμς Κάμερον, ο πρωταγωνιστής Λεονάρντο Ντι Κάπριο φωνάζει όρθιος στην πλώρη του πλοίου: «Είμαι ο βασιλιάς του κόσμου»! Αυτή είναι μία μόνο από τις πολυάριθμες αξέχαστες στιγμές στην ιστορία του κινηματογράφου. Από τότε που έκαναν την εμφάνισή τους οι πρώτες κινούμενες εικόνες μέχρι σήμερα, η μαγεία του σινεμά έχει αποτυπωθεί σε εκατομμύρια μέτρα φιλμ, χιλιάδες άνθρωποι πολλών ειδικοτήτων έχουν εργαστεί για τη δημιουργία ταινιών –σκηνοθέτες, ηθοποιοί, παραγωγοί, σεναριογράφοι, συνθέτες, σκηνογράφοι, μακιγιέρ, κασκαντέρ, κομπάρσοι, η λίστα είναι μακριά– και κάπου μέσα σ’ αυτό το υπέροχο σύμπαν μία «βασίλισσα» έχει βάλει και αυτή το λιθαράκι της. Η ελβετική ωρολογοποιία με σύμβολο την κορώνα διατηρεί στενούς και μακροχρόνιους δεσμούς με την τέχνη του σινεμά. Όχι μόνο επειδή τα ρολόγια της έχουν φιγουράρει στον καρπό θρυλικών πρωταγωνιστών σε δεκάδες ταινίες, πολλές από τις οποίες έχουν τιμηθεί με βραβεία Όσκαρ. Αλλά κυρίως επειδή η Rolex υποστηρίζει σταθερά την καλλιτεχνική και τεχνολογική αριστεία στον κινηματογράφο, ενθαρρύνει τη διατήρηση και τη διάδοση της έβδομης τέχνης, εντάσσει στην «οικογένεια» των Testimonees της ζωντανούς θρύλους του σινεμά όπως ο Τζέιμς Κάμερον και ο Μάρτιν Σκορτσέζε, συνεργάζεται και στηρίζει την Ακαδημία Κινηματογράφου και Επιστημών (τον οργανισμό, τα βραβεία καθώς και το μουσείο στο Λος Άντζελες) και επιπλέον έχει θεσπίσει την Πρωτοβουλία Rolex Mentor and Protégé Arts Initiative, με την οποία φέρνει κοντά νέα ταλέντα με καταξιωμένους «δασκάλους» που αναλαμβάνουν τον ρόλο το μέντορα.

Ποιος ήταν ο ρόλος της Rolex στα βραβεία Όσκαρ 2022;-1
O κορυφαίος σκηνοθέτης Mάρτιν Σκορτσέζε είναι ένας εκ των Rolex Testimonees.
Ποιος ήταν ο ρόλος της Rolex στα βραβεία Όσκαρ 2022;-2
Στην οικογένεια των πρεσβευτών της Rolex ανήκει και ο δημιουργός μπλοκμπάστερ ταινιών, όπως ο Τιτανικός και το Άβαταρ, Τζέιμς Κάμερον.

Χορηγός της Τελετής Απονομής των Όσκαρ

Ποιος ήταν ο ρόλος της Rolex στα βραβεία Όσκαρ 2022;-3

Η τελετή απονομής των βραβείων Όσκαρ είναι η κορυφαία στιγμή επιβράβευσης της αριστείας, της έμπνευσης και της τεχνικής ιδιοφυΐας που απαιτούνται για να δημιουργηθεί μία αριστουργηματική ταινία. Το 2022, για έκτη συνεχή χρονιά η Rolex ανέλαβε τον ρόλο του Χορηγού στην τελετή που πραγματοποιήθηκε στο Dolby® Theatre, στις 27 Μαρτίου. Η τελετή απονομής των βραβείων μεταδόθηκε ζωντανά σε περισσότερες από 200 χώρες του κόσμου.

 

Το Greenroom των Όσκαρ

Ποιος ήταν ο ρόλος της Rolex στα βραβεία Όσκαρ 2022;-4

Η Rolex είναι η οικοδέσποινα του Greenroom, εκεί όπου υποψήφιοι και παρουσιαστές περνούν λίγη ώρα προτού βγουν στη σκηνή, κάποιοι από αυτούς παίρνοντας μαζί τους και το πολυπόθητο αγαλματίδιο. Κάθε χρόνο η Rolex προσφέρει στους καλεσμένους μία ξεχωριστή εμπειρία, δημιουργώντας μία πρωτότυπη διακοσμητική πρόταση. Έτσι, το 2022 ο χώρος αποτίνει φόρο τιμής στις θρυλικές ταινίες του Χόλυγουντ, με διακοσμητικά πάνελ στους τοίχους σε Art Deco ύφος που μετατρέπουν στοιχεία ρολογιών της Rolex σε μωσαϊκά που αναπαράγουν τον ορίζοντα με το περίγραμμα των κτηρίων του Λος Άντζελες.

 

Τα Governors Awards

Ποιος ήταν ο ρόλος της Rolex στα βραβεία Όσκαρ 2022;-5

Σηματοδοτούν την έναρξη της σεζόν των Όσκαρ και αποτίνουν φόρο τιμής σε μεγάλα ονόματα του κινηματογράφου αναγνωρίζοντας την προσφορά τους στην έβδομη τέχνη, στο ίδιο πνεύμα συνεργασίας ανάμεσα στην Rolex και τον κόσμο του κινηματογράφου. Υπάρχουν τρία Governors Awards.

Το Jean Hersholt Humanitarian Award (το 2021 απονέμεται στον Ντάνι Γκλόβερ), με το οποίο έχουν τιμηθεί στο παρελθόν αστέρες όπως οι Γκρέγκορι Πεκ, Ελίζαμπεθ Τέιλορ, Όντρεϊ Χέμπορν, Πολ Νιούμαν, Όπρα Ουίνφρεϊ, Αντζελίνα Τζολί και Τζίνα Ντέιβις.

Τα Honorary Awards (το 2021 απονέμονται στην ηθοποιό Λιβ Ούλμαν, στη σεναριογράφο, σκηνοθέτη και ηθοποιό Ελέιν Μέι, και στον ηθοποιό Σάμουελ Τζάκσον). Στο παρελθόν έχουν τιμηθεί θρυλικά ονόματα όπως οι Τσάρλι Τσάπλιν, Σπάικ Λι, Ζαν-Λυκ Γκοντάρ, Λορίν Μπακόλ, Ανιές Βαρντά, Έννιο Μορικόνε, Φεντερίκο Φελίνι, Κερκ Ντάγκλας, Σίντνεϊ Πουατιέ και Σοφία Λόρεν.

Το Irving G. Thalberg Memorial Award απονέμεται κατά περιόδους σε δημιουργικούς παραγωγούς που το συνολικό έργο τους αντικατοπτρίζει μία σταθερά υψηλή ποιότητα στην παραγωγή κινηματογραφικών ταινιών.

Μία γεύση από τη σχέση της Rolex με τον κινηματογράφο, στο παρακάτω video…

Περισσότερες πληροφορίες για την Rolex εδώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή