Η Rolex παρουσίασε στη Γενεύη τις νέες δημιουργίες της για το 2022
ΠΡΟΩΘΗΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ
η-rolex-παρουσίασε-στη-γενεύη-τις-νέες-δημι-561798256

Η Rolex παρουσίασε στη Γενεύη τις νέες δημιουργίες της για το 2022

Στην –επιτέλους διά ζώσης– έκθεση Watches & Wonders 2022, που πραγματοποιήθηκε στη Γενεύη από τις 30 Μαρτίου έως τις 5 Απριλίου, η Rolex έδωσε για πρώτη φορά το παρών, ύστερα από την αποχώρησή της από την Baselworld το 2019. Στους αχανείς χώρους του εκθεσιακού κέντρου Palexpo, το γνώριμο περίπτερο της «Βασίλισσας» βρισκόταν σε περίοπτη θέση, έτοιμο να αποκαλύψει τα μυστικά του. Τι είδαμε στις πολυτελείς βιτρίνες της Rolex: Το Air King φρεσκαρισμένο σχεδιαστικά, το Day-Date σε πλατίνα με υπέροχο γαλάζιο καντράν, νέες ανθισμένες εκδοχές του Datejust 31, το δημοφιλές Yacht-Master 42 τώρα και σε έκδοση από κίτρινο χρυσό, ένα απαστράπτον Yacht-Master 40 με χρωματιστούς πολύτιμους λίθους στη στεφάνη και προπαντός, ένα νέο GMT-Master II με μαύρη-πράσινη στεφάνη και την κορώνα στα αριστερά! Ας τα γνωρίσουμε καλύτερα…

 

OYSTER PERPETUAL GMTMASTER II

Αυτό ήταν ένα από τα ρολόγια που συζητήθηκε έντονα στην πρόσφατη έκθεση Watches & Wonders της Γενεύης. Το ερώτημα που απασχόλησε πολλούς ήταν αν απευθύνεται μόνο σε αριστερόχειρες ή μπορεί να φορεθεί και από δεξιόχειρες; Η Rolex πάντως αφήνει ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα. Είναι πολλοί άλλωστε οι άνθρωποι (ακόμη και δεξιόχειρες) που επιλέγουν να φορούν το ρολόι τους στο δεξί χέρι, συνεπώς αυτή η πρόταση είναι σίγουρα ευπρόσδεκτη.

Η Rolex παρουσίασε στη Γενεύη τις νέες δημιουργίες της για το 2022-1

Αυθεντικό εργαλείο καρπού, το GMT-Master II διαθέτει μηχανισμό που επιτρέπει στον ωροδείκτη να ρυθμίζεται ανεξάρτητα από τους άλλους δείκτες. Η εκδοχή του 2022 με την κορώνα στα αριστερά αποτελεί τεχνολογική καινοτομία γιατί απαίτησε όχι μόνο τη μετακίνηση της κορώνας και της προστατευτικής γέφυρας στην αριστερή πλευρά της κάσας, αλλά και το παράθυρο της ημερομηνίας –και τον μεγεθυντικό φακό του κρυστάλλου– στο 9. Χρειάστηκαν συνεπώς μετατροπή του δίσκου της ημερομηνίας όπως και ειδικές ρυθμίσεις ώστε να μην επηρεαστεί ούτε στο ελάχιστο η ακρίβεια του μηχανισμού προκειμένου να φέρει την πιστοποίηση Superlative Chronometer. Η στεφάνη του από Cerachrom είναι για πρώτη φορά σε μαύρο-πράσινο, η κάσα του από Oystersteel έχει συνδυαστεί με μπρασελέ Oyster και στο εσωτερικό της κρύβει τον αυτόματο calibre 3285, έναν μηχανισμό τελευταίας γενιάς, που δείχνει τις ώρες, τα λεπτά, τα δευτερόλεπτα, την ημερομηνία καθώς και μία δεύτερη ώρα σε 24ωρη κλίμακα.

Δείτε το σχετικό video…

 

OYSTER PERPETUAL AIRKING

Ως φόρος τιμής στους πρωτοπόρους των αιθέρων, το Air-King είναι ένα υποδειγματικό ρολόι αεροπορίας. Το 2016 μάλιστα απέκτησε εντελώς επαγγελματική εμφάνιση, με καντράν εμπνευσμένο από τα κόκπιτ των αεροσκαφών.

Η Rolex παρουσίασε στη Γενεύη τις νέες δημιουργίες της για το 2022-2

Η έκδοση του 2022 έχει πλήρως ανασχεδιασμένη κάσα με ευθείες πλευρές και προστατευτικούς βραχίονες στην κορώνα, το καντράν του έγινε πιο ευανάγνωστο και πιο ισορροπημένο, χάρη στην προσθήκη του 0 δίπλα στον αριθμό 5 στην κλίμακα των λεπτών, οι δείκτες, το μεγάλο τρίγωνο στο 12 όπως και οι αριθμοί 3, 6 και 9 έχουν πλέον επιστρωθεί με την αποκλειστική φωτοβόλο ουσία Chromalight, ενώ και το μπρασελέ έχει ανασχεδιαστεί με φαρδύτερους κεντρικούς συνδέσμους και για πρώτη φορά έχει εξοπλιστεί με κούμπωμα ασφαλείας Oysterlock.

Δείτε το σχετικό video…

 

OYSTER PERPETUAL DAYDATE 40

Το ρολόι των προέδρων, όπως το αποκαλούν, είναι φτιαγμένο αποκλειστικά από ευγενή μέταλλα και ήταν το πρώτο ρολόι χειρός με ημερομηνία που έφερε σε μεγάλο παράθυρο ολογράφως την ημέρα της εβδομάδας. Η νέα του εκδοχή από πλατίνα έχει ανάγλυφη στεφάνη και έχει συνδυαστεί με ένα υπέροχο καντράν σε γαλάζιο του πάγου και μπρασελέ President.

Η Rolex παρουσίασε στη Γενεύη τις νέες δημιουργίες της για το 2022-3

Δείτε το σχετικό video…

 

OYSTER PERPETUAL YACHTMASTER 42

Μέχρι πρότινος υπήρχαν εκδοχές του εμβληματικού ρολογιού ιστιοπλοΐας σε χρυσό Everose, σε Oystersteel με πλατίνα και σε Oystersteel με χρυσό Everose. Τώρα, για πρώτη φορά το Yacht-Master 42 διατίθεται σε έκδοση από κίτρινο χρυσό.

Η Rolex παρουσίασε στη Γενεύη τις νέες δημιουργίες της για το 2022-4

Μάλιστα το συγκεκριμένο κράμα 18Κ είναι μοναδικό στο είδος του. Δημιουργείται στο χυτήριο τη Rolex στη Γενεύη και εγγυάται απαράμιλλη αντοχή στις σκληρές συνθήκες της θάλασσας. Έχει συνδυαστεί με το εξαιρετικά εύχρηστο και ανθεκτικό μπρασελέ Oysterflex από μαύρο ελαστομερές με εσωτερικές μεταλλικές λάμες από κράμα τιτανίου/νικελίου.

Δείτε το σχετικό video…

 

OYSTER PERPETUAL DATEJUST 31

Τα νέα ανθισμένα καντράν των Datejust 31 μας γεμίζουν χρώμα, αισιοδοξία, ευδαιμονία και ένα αίσθημα ανανέωσης. Τα λουλούδια έχουν τρία φινιρίσματα –ηλιακών ακτίνων, ματ ή κοκκώδες. Για να επιτύχουν αυτό το άρτιο αποτέλεσμα, οι ειδικοί τεχνίτες της Rolex επιστράτευσαν υψηλής τεχνολογίας τεχνικές φινιρίσματος. Την εναλλαγή των υφών τονίζουν τα διαμάντια διαφορετικών μεγεθών που έχουν τοποθετηθεί στο κέντρο κάθε άνθους.

Η Rolex παρουσίασε στη Γενεύη τις νέες δημιουργίες της για το 2022-5

Υπάρχουν τρία μοντέλα: από Oystersteel με λευκό χρυσό, έντονο μπλε καντράν και ανάγλυφη στεφάνη, από κίτρινο χρυσό με καντράν σε πράσινο της ελιάς και διαμάντια στη στεφάνη και από Oystersteel με χρυσό Everose, ασημί καντράν και διαμάντια στη στεφάνη.

Η Rolex παρουσίασε στη Γενεύη τις νέες δημιουργίες της για το 2022-6

Δείτε το σχετικό video…

 

OYSTER PERPETUAL YACHTMASTER 40

Εκεί όπου ο ουρανός συναντά τον ωκεανό και ο ήλιος περνά πάνω από το νερό, η ατμόσφαιρα γεμίζει στιγμιαία με χρώματα. Αυτές τις λεπτές ανταύγειες προσπάθησαν να συλλάβουν οι καλλιτέχνες της Rolex, στολίζοντας το νέο Yacht-Master 40 με διαμάντια και ζαφείρια στους τόνους του γαλάζιου, του ασημένιου και του ροζ, αντλώντας έμπνευση από το Βόρειο Σέλας και το φως της αυγής.

Η Rolex παρουσίασε στη Γενεύη τις νέες δημιουργίες της για το 2022-7

Πέντε πολύτιμοι λίθοι διαδέχονται ο ένας τον άλλο επί οκτώ φορές στη στεφάνη του ρολογιού: ροζ ζαφείρι, γαλάζιο ζαφείρι, διαμάντι, μοβ ζαφείρι και σκούρο μπλε ζαφείρι. Ακόμη 46 διαμάντια κοσμούν τους βραχίονες και την προστατευτική βάση της κορώνας.

 

Περισσότερες πληροφορίες για την Rolex εδώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή