Τρία ρολόγια εμπνευσμένα από τον κόσμο της επιστημονικής φαντασίας

Τρία ρολόγια εμπνευσμένα από τον κόσμο της επιστημονικής φαντασίας

3' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η σχεδίασή τους μοιάζει σαν να έρχεται από κάποιο εξωγήινο σύμπαν. Κι όμως είναι μοντέλα σύγχρονα που μας μεταφέρουν σε άλλη διάσταση του χρόνου. Το φουτουριστικό τους design τα καθιστά ιδανικά για τους λάτρεις του Πολέμου των Άστρων, του Matrix, της Οδύσσειας του Διαστήματος, του Blade Runner, του Interstellar και πολλών ακόμα ταινιών επιστημονικής φαντασίας. Σας παρουσιάζουμε τρία «εξωγήινα» ρολόγια που κυκλοφόρησαν το 2022 με τιμές για κάθε βαλάντιο. Το πρώτο είναι άκρως προσιτό με τιμή λίγο κάτω των 1.000 €, το δεύτερο είναι υψηλής ωρολογοποιίας λίγο κάτω των 5.000 € και το τρίτο είναι σπάνιο και συλλεκτικό και κοστίζει ένα τέταρτο του εκατομμυρίου (250 χιλιάδες ευρώ).

 

HAMILTON PSR ΜΤΧ

Τρία ρολόγια εμπνευσμένα από τον κόσμο της επιστημονικής φαντασίας-1

Το 1970, η Hamilton παρουσίασε το Pulsar, το πρώτο στον κόσμο ψηφιακό ρολόι. Αναγεννημένο το 2020 ως PSR, το ιστορικό αυτό μοντέλο αποτελεί μία υπενθύμιση του φουτουρισμού της διαστημικής εποχής που μας οδήγησε στον ψηφιακό κόσμο του 21ου αιώνα. Η έκδοση του 2022 είναι περιορισμένη σε 1.999 κομμάτια και είναι εμπνευσμένη από το Matrix, το πρωτοποριακό κινηματογραφικό franchise που άλλαξε τους κανόνες των ταινιών επιστημονικής φαντασίας. Το πρώτο «The Matrix» είχε κυκλοφορήσει το 1999 και καλούσε τους θεατές να αφήσουν ελεύθερο το μυαλό τους, επιλέγοντας είτε ένα ασφαλές αλλά ψεύτικο μέλλον είτε μία επικίνδυνη πραγματικότητα με αγώνα για την ελευθερία. Βεβαίως αφορμή για τη κυκλοφορία του ρολογιού στάθηκε η ταινία Matrix Resurrections που κυκλοφόρησε το 2021 και αποτελεί τη συνέχεια της ιστορίας των εμβληματικών χαρακτήρων Νίο και Τρίνιτι, που τους υποδύονται οι Κιάνου Ριβς και Κάρι Αν Μος, αντίστοιχα.

Τρία ρολόγια εμπνευσμένα από τον κόσμο της επιστημονικής φαντασίας-2

Στιλπνό και κατάμαυρο, με έναν μοναδικό συνδυασμό κλασικής cult γοητείας και τεχνολογικού ρετρό στιλ, το νέο PSR MTX γιορτάζει την επιστροφή του Matrix στη μεγάλη οθόνη με πράσινα LCD νούμερα και το άμεσα αναγνωρίσιμο σχέδιο της ψηφιακής βροχής που είναι χαραγμένο στην πλάτη της κάσας καθώς και στην ειδική συσκευασία του ρολογιού. Τιμή: 975 €

Τρία ρολόγια εμπνευσμένα από τον κόσμο της επιστημονικής φαντασίας-3

Αποκλειστικός αντιπρόσωπος: Swatch Group Greece (210-9565656)

Περισσότερες πληροφορίες για την Hamilton εδώ.

 

GIRARD-PERREGAUX Casquette 2.0

Τρία ρολόγια εμπνευσμένα από τον κόσμο της επιστημονικής φαντασίας-4

Το πρωτότυπο μοντέλο Casquette κυκλοφορούσε στην αγορά από το 1976 έως το 1978. Η Girard-Perregaux είχε κατασκευάσει 8.200 αντίτυπα αυτού του ιδιαίτερου quartz ρολογιού με την κυλινδρική οθόνη LED που έδειχνε τις ώρες, τα λεπτά, τα δευτερόλεπτα, την ημέρα και την ημερομηνία και που αισθητικά απείχε «έτη φωτός» από τα κλασικά, αναλογικά μοντέλα με δύο δείκτες που κυριαρχούσαν εκείνη την εποχή. Αναλόγως του υλικού κατασκευής του υπήρχε σε τρεις εκδόσεις: από Makrolon (ένα πολυανθρακικό υλικό), επίχρυσο και ατσάλινο. Με τα χρόνια έγινε περιζήτητο στην κοινότητα των συλλεκτών και των «ψαγμένου στυλ» aficionados. Αυτοί άλλωστε του έδωσαν και το προσωνύμιο Casquette, καθώς αρχικά η Girard-Perregaux του είχε δώσει μόνο έναν αριθμό.

Τρία ρολόγια εμπνευσμένα από τον κόσμο της επιστημονικής φαντασίας-5

Το 2022 η ελβετική μάρκα το επανέφερε στο προσκήνιο. Το νέο Casquette 2.0 διατηρεί τους αισθητικούς κώδικες του πρωτότυπου μοντέλου των ‘70s μόνο που αυτή τη φορά η κάσα του είναι φτιαγμένη από μαύρο κεραμικό, η πλάτη της κάσας από τιτάνιο βαθμού 5 και το μπρασελέ από κεραμικό με εσωτερική επίστρωση από καουτσούκ. Ο quartz μηχανισμός του είναι τελευταίας γενιάς, με αυξημένες λειτουργίες, αφού περιλαμβάνει ενδείξεις ώρας, λεπτών, δευτερολέπτων, ημέρας, ημερομηνίας, μήνα, έτους, χρονογράφου, δεύτερης ώρας και κρυφής ημερομηνίας. Πρόκειται για συλλεκτική έκδοση 820 κομματιών, τα οποία δυστυχώς έχουν όλα ήδη εξαντληθεί online. Τιμή: 4.700 €

Αποκλειστικός αντιπρόσωπος: Πατσέας (210-6717857)

Περισσότερες πληροφορίες για την Girard-Perregaux εδώ.

 

URWERK UR-112 Aggregat Odyssey

Τρία ρολόγια εμπνευσμένα από τον κόσμο της επιστημονικής φαντασίας-6

Ένα ρολόι που μοιάζει να βγήκε από ταινία επιστημονικής φαντασίας, όπως άλλωστε τα περισσότερα μοντέλα της ανεξάρτητης ωρολογοποιίας Urwerk. Με διαστάσεις 42 x 51 mm και πάχος 16 mm, η φουτουριστική κάσα του είναι φτιαγμένη από τιτάνιο και ατσάλι και έχει ένα καπάκι που ανοίγει καθέτως αποκαλύπτοντας τις δευτερεύουσες ενδείξεις power reserve και ψηφιακών δευτερολέπτων.

Τρία ρολόγια εμπνευσμένα από τον κόσμο της επιστημονικής φαντασίας-7

Οι jumping ώρες και τα λεπτά στο UR-112 Aggregat Odyssey εμφανίζονται στο μπροστινό μέρος της κάσας, πίσω από καμπυλωτά κρύσταλλα ζαφειριού επάνω σε περιστρεφόμενα τριγωνικά πρίσματα: στα αριστερά βρίσκεται η ψηφιακή ένδειξη των ωρών και στα δεξιά η ψηφιακή ένδειξη των λεπτών, με αριθμούς ανά πεντάλεπτο πάνω στα πρίσματα και με έναν επιπρόσθετο συρόμενο δείκτη στα δεξιά που δείχνει τα ακριβή λεπτά.

Τρία ρολόγια εμπνευσμένα από τον κόσμο της επιστημονικής φαντασίας-8

Εξυπακούεται ότι ο αυτόματος UR-13.01 Calibre είναι ένας εντελώς διαφορετικής αντίληψης μηχανισμός, ο οποίος προσφέρει 48 ώρες αυτονομίας. Τιμή: 250.000 €

Διάθεση: Ora Kessaris (τηλ.: 210-3711020)

Περισσότερες πληροφορίες για την Urwerk εδώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή