Τρεις μοναδικές αποχρώσεις του πράσινου από την IWC Schaffhausen
ΠΡΟΩΘΗΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ
τρεις-μοναδικές-αποχρώσεις-του-πράσι-561954583

Τρεις μοναδικές αποχρώσεις του πράσινου από την IWC Schaffhausen

Τα τελευταία χρόνια το πράσινο χρώμα έχει αναμφισβήτητα την τιμητική του στον κόσμο των ρολογιών. Θα μπορούσε να το χαρακτηρίσει κανείς ως το νέο μπλε ή το νέο μαύρο. Η IWC Schaffhausen είναι από τις ωρολογοποιίες που αγαπούν το θερμό αυτό χρώμα, γεγονός που αποδεικνύεται και από το πλήθος μοντέλων που έχει στη συλλογή της σε διάφορες αποχρώσεις (δείτε περισσότερα πράσινα μοντέλα της IWC εδώ). Στο παρόν άρθρο θα ασχοληθούμε με τρία μοντέλα που κυκλοφόρησαν το 2022. Είναι όλα αεροπορίας αλλά το καθένα ξεχωρίζει αφενός μεν από το διαφορετικό υλικό κατασκευής της κάσας τους (κεραμικό, τιτάνιο, ατσάλι) αφετέρου δε από τον διαφορετικό τόνο του πράσινου που έχει χρησιμοποιηθεί για το καντράν και το λουράκι. Πρόκειται για τρεις πολύ ιδιαίτερες αποχρώσεις του πράσινου: σκούρο κυπαρισσί, έντονο βεραμάν, και racing green. Ας τα γνωρίσουμε…

 

IWC Pilot’s Watch TOP GUN Edition “Woodland”

Αυτό είναι ένα από τα ρολόγια που έκαναν πρεμιέρα στην έκθεση Watches & Wonders τον περασμένο Απρίλιο. Έχει κάσα και καντράν από κεραμικό σε σκούρο πράσινο χρώμα. Η συγκεκριμένη απόχρωση του πράσινου δημιουργήθηκε σε συνεργασία με την Pantone και είναι εμπνευσμένη από τις στολές των αεροπόρων του Αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού και της περίφημης σχολής TOP GUN.

Τρεις μοναδικές αποχρώσεις του πράσινου από την IWC Schaffhausen-1

Το πράσινο χρώμα “IWC Woodland” έχει χρησιμοποιηθεί στην κεραμική κάσα και στο καντράν. Οι αριθμοί και οι ενδείξεις των ωρών έχουν τυπωθεί σε πιο ανοιχτή απόχρωση ενώ τα μπουτόν του χρονογράφου και το πίσω μέρος της κάσας έχουν κατασκευαστεί από Ceratanium® σε μαύρο ματ χρώμα.

Τρεις μοναδικές αποχρώσεις του πράσινου από την IWC Schaffhausen-2

Ο σχεδιασμός του ρολογιού συμπληρώνεται από ένα λουράκι από καουτσούκ πράσινου χρώματος. Στο εσωτερικό κρύβεται ένας αξιόλογος αυτόματος μηχανισμός χρονογράφου, ο manufacture Calibre 69380, με τροχό τύπου στήλης (column wheel), ο οποίος προστατεύεται από τα μαγνητικά πεδία χάρη σε μία εσωτερική κάσα από μαλακό σίδηρο. 

Τρεις μοναδικές αποχρώσεις του πράσινου από την IWC Schaffhausen-3

Πρόκειται για έκδοση περιορισμένης παραγωγής 1.000 αντιτύπων ανά έτος. Η τιμή του είναι 12.100 €.

 

IWC Pilot’s Watch Chronograph 41 Edition “Mercedes AMG Petronas Formula One Team

 

Αυτό είναι το ολοκαίνουριο Pilot’s Watch Chronograph 41 Edition “Mercedes AMG Petronas Formula One Team”. Μακρύ όνομα αφού περικλείει δύο εταιρείες με μακρά ιστορία, την IWC Schaffhausen και την Mercedes AMG. Ο χρονογράφος με την εντυπωσιακή εμφάνιση κυκλοφόρησε με αφορμή το νέο Grand Prix της Formula 1 στο Μαϊάμι ως το επίσημο ρολόι της ομάδας της Mercedes.

Τρεις μοναδικές αποχρώσεις του πράσινου από την IWC Schaffhausen-4

Η στιβαρή αλλά ελαφριά κάσα του είναι από τιτάνιο βαθμού 5, το καντράν μαύρο και παντού κυριαρχούν πινελιές σε μια ιδιαίτερη απόχρωση του πράσινου, ένα είδος έντονου βεραμάν, που είναι το χαρακτηριστικό χρώμα της Petronas. Στο εσωτερικό κρύβεται ο αυτόματος IWC Manufacture Calibre 69385.

Τρεις μοναδικές αποχρώσεις του πράσινου από την IWC Schaffhausen-5

O χρονογράφος διατίθεται με δύο λουράκια, ένα από λείο δέρμα και ένα από καουτσούκ, τα οποία μπορεί κανείς να αλλάζει εύκολα χάρη στο ενσωματωμενο σύστημα EasX-CHANGE της IWC. Η τιμή του είναι 8.950 € (αποκλειστικά online).

 

IWC Big Pilot’s Watch 43 “Racing Green”

 

To τρίτο και πιο «φρέσκο» μοντέλο της παρέας παρουσιάστηκε τον Ιούνιο και αυτή τη φορά δεν είναι χρονογράφος αλλά μία ωραία εκδοχή του μικρότερου σε μέγεθος Big Pilot στα 43 χιλιοστά. Πηγή έμπνευσης για τη μοναδική απόχρωση του πράσινου στο καντράν και στο λουράκι του αποτελεί η χαρακτηριστική απόχρωση «racing green» που συναντούσαμε στα Βρετανικά αγωνιστικά αυτοκίνητα από το 1903 και μετά.

Τρεις μοναδικές αποχρώσεις του πράσινου από την IWC Schaffhausen-6

Στον ίδιο τόνο του πράσινου είναι και το σπορ λουράκι από καουτσούκ με σύστημα εύκολης αλλαγής EasX-CHANGE®. Εκτός από το συγκεκριμένο πράσινο, η IWC δημιούργησε μία ευρύτατη γκάμα χρωματιστών ελαστικών λουριών για να αλλάζει κανείς ανάλογα με τη διάθεσή του (μαύρο, μπλε, κόκκινο, καφέ, κίτρινο, πράσινο, γκρι, πορτοκαλί, γαλάζιο και λαδί).

Τρεις μοναδικές αποχρώσεις του πράσινου από την IWC Schaffhausen-7

Η κάσα του ρολογιού είναι ατσάλινη και φιλοξενεί τον αυτόματο μηχανισμό 82100 της IWC, ο οποίος είναι προικισμένος με το σύστημα κουρδίσματος Pellaton και προσφέρει 60 ώρες ενεργειακής αυτονομίας. Ως αυθεντικό εργαλείο αεροπορίας διαθέτει ευμεγέθεις αραβικούς αριθμούς και δείκτες, όλα με φωσφορίζουσα επίστρωση, ώστε να διακρίνονται τέλεια ακόμη και στο απόλυτο σκοτάδι. Η τιμή του είναι 10.200 €.

Οι κάτοχοι των ρολογιών της IWC μπορούν να εγγραφούν στο πρόγραμμα MY IWC και να επωφεληθούν από την επέκταση της Διεθνούς περιορισμένης εγγύησης του ρολογιού τους από 2 σε 8 χρόνια.

 

Περισσότερες πληροφορίες για την IWC Schaffhausen εδώ.

IWC BOUTIQUE ATHENS: Βουκουρεστίου 24 & Βαλαωρίτου 4 (τηλ.: 210-3646666)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή