Ποιο μυστικό κρύβει μέσα του το νέο καταδυτικό Ultra-Chron της Longines ;
ΠΡΟΩΘΗΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ
ποιο-μυστικό-κρύβει-μέσα-του-το-νέο-κατ-561996445

Ποιο μυστικό κρύβει μέσα του το νέο καταδυτικό Ultra-Chron της Longines ;

Το 1968, η Longines έβγαλε στην αγορά το Ultra-Chron Diver, το πρώτο καταδυτικό ρολόι με μηχανισμό υψηλής συχνότητας. Η μάρκα με σήμα της τη φτερωτή κλεψύδρα είχε ήδη από το 1914 δημιουργήσει την πρώτη της χρονομετρική συσκευή υψηλής συχνότητας που μετρούσε με ακρίβεια ενός δεκάτου του δευτερολέπτου ενώ το 1959 ανέπτυξε τον πρώτο high-beat μηχανισμό για ρολόι χειρός, ένα χρονόμετρο παρατηρητηρίου που έθεσε νέα ρεκόρ στον τομέα της ακρίβειας.

Ποιο μυστικό κρύβει μέσα του το νέο καταδυτικό Ultra-Chron της Longines ;-1
Χάρη στα εξαιρετικά ακριβή και αξιόπιστα ρολόγια της, η ελβετική Longines έχει μακρά ιστορία στη χρονομέτρηση σημαντικών και αναγνωρισμένων αθλητικών γεγονότων σε όλο τον κόσμο, μεταξύ αυτών το Ράλι Ακρόπολις.

Το νέο Longines Ultra-Chron είναι εμπνευσμένο από τους αισθητικούς κώδικες και τα επαγγελματικά καταδυτικά χαρακτηριστικά του πρωτότυπου μοντέλου Ultra-Chron του 1968. Αδιάβροχο στα 200 μέτρα, διέθετε κόκκινο κεντρικό λεπτοδείκτη και ήταν το πρώτο ρολόι καταδύσεων υψηλής συχνότητας. Όπως και σε όλα τα μοντέλα Ultra-Chron, η Longines εγγυόταν ακρίβεια ενός λεπτού το μήνα, το οποίο μεταφράζεται σε απόκλιση μόλις δύο δευτερολέπτων τη μέρα. Το ρολόι είχε κάσα σε σχήμα μαξιλαριού και διέθετε ημερομηνία, περιστρεφόμενη στεφάνη, η οποία επέτρεπε στους δύτες να προσδιορίζουν τους χρόνους κατάδυσης, ενώ οι δείκτες και οι ενδείξεις στο καντράν και το τρίγωνο στη στεφάνη ήταν γεμισμένα με τρίτιο ώστε να φωσφορίζουν στο σκοτάδι.

Ποιο μυστικό κρύβει μέσα του το νέο καταδυτικό Ultra-Chron της Longines ;-2
Το πρωτότυπο Ultra-Chron του 1968 πάνω στο οποίο βασίστηκε η αισθητική του σύγχρονου απόγονού του.
Ποιο μυστικό κρύβει μέσα του το νέο καταδυτικό Ultra-Chron της Longines ;-3

Το νέο Ultra-Chron της Longines είναι ένα άρτιο δείγμα υψηλής μηχανικής τεχνογνωσίας και ταυτόχρονα ένα αξιόπιστο εργαλείο για τον βυθό. Η ατσάλινη κάσα του σε σχήμα μαξιλαριού (cushion) έχει διάμετρο 43 mm, διαθέτει μονής κατεύθυνσης περιστρεφόμενη στεφάνη, βιδωτό καπάκι, βιδωτή κορώνα και είναι στεγανή μέχρι 300 μέτρα βάθος.

Ποιο μυστικό κρύβει μέσα του το νέο καταδυτικό Ultra-Chron της Longines ;-4

Το μαύρο κοκκώδες καντράν με τον κόκκινο λεπτοδείκτη φέρει λευκές ενδείξεις λεπτών στην περιφέρειά του ενώ δείκτες και ενδείξεις των ωρών φέρουν επικάλυψη από Super-LumiNova®. Στο κάτω μέρος του καντράν όσο και στο πίσω καπάκι εμφανίζεται το αυθεντικό λογότυπο του Ultra-Chron.

Ποιο μυστικό κρύβει μέσα του το νέο καταδυτικό Ultra-Chron της Longines ;-5

Η «καρδιά» του Ultra-Chron είναι ο calibre L836.6, ένας manufacture μηχανισμός υψηλής συχνότητας, που «χτυπά» με 36.000 ταλαντώσεις/ώρα (ή 10 ταλαντώσεις το δευτερόλεπτο). Oι μηχανισμοί υψηλής συχνότητας, τους οποίους η Longines παρουσίασε το 1914 και προσέφεραν ακρίβεια 1/10ου του δευτερολέπτου και το 1916 (με ακρίβεια 1/100ού του δευτερολέπτου), βελτίωσαν τη χρονομέτρηση ακριβείας. Από το 1959 και έπειτα η Longines έκανε χρήση των μηχανισμών high-beat για να αυξήσει την ακρίβεια στα ρολόγια της. Χάρη στη μείωση των προβληματικών κραδασμών ή των αλλαγών στη θέση του κατά τη διάρκεια της κίνησης, ο μηχανισμός high-beat αποδεικνύεται πιο σταθερός.

Ποιο μυστικό κρύβει μέσα του το νέο καταδυτικό Ultra-Chron της Longines ;-6

Η υψηλή ακρίβεια του Longines Ultra-Chron επιβεβαιώνεται από την πιστοποίησή του ως «υπερ-χρονόμετρο» από το TIMELAB, ένα ανεξάρτητο εργαστήριο δοκιμών στη Γενεύη. Αυτός ο προσδιορισμός υπερβαίνει τη συνήθη πιστοποίηση χρονομέτρου. Κατά τη διαδικασία πιστοποίησης ενός υπερ-χρονομέτρου, η οποία διαρκεί 15 ημέρες, ολόκληρη η κεφαλή του ρολογιού (κάσα και μηχανισμός) υποβάλλεται σε δοκιμασίες, μεταξύ αυτών σε μια σειρά ελέγχων σε τρεις θερμοκρασίες, 8°C, 23°C και 38°C, επιβεβαιώνοντας ότι πληροί τα πλέον αυστηρά κριτήρια ακρίβειας (ISO 3159:2009).

Ποιο μυστικό κρύβει μέσα του το νέο καταδυτικό Ultra-Chron της Longines ;-7

Το Longines Ultra-Chron διατίθεται είτε με καφέ δερμάτινο λουράκι είτε με ατσάλινο μπρασελέ πολλαπλών συνδέσμων και προσφέρεται σε ειδική κασετίνα που περιέχει ακόμη ένα λουράκι τύπου NATO σε μαύρο χρώμα με μία κόκκινη ρίγα, κατασκευασμένο από ανακυκλωμένα υλικά.

Ποιο μυστικό κρύβει μέσα του το νέο καταδυτικό Ultra-Chron της Longines ;-8

Η τιμή του είναι 3.440 € με λουράκι και 3.650 € με μπρασελέ.

Μία γεύση από τις λεπτομέρειες του ρολογιού στο video που ακολουθεί…

Αποκλειστικός αντιπρόσωπος: Swatch Group Greece (τηλ.: 210-9565656)

Περισσότερες πληροφορίες για την Longines εδώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή