Τι ρολόγια φόρεσαν ο νικητής και η νικήτρια του US Open 2022;
ΠΡΟΩΘΗΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ
τι-ρολόγια-φόρεσαν-ο-νικητής-και-η-νική-562046896

Τι ρολόγια φόρεσαν ο νικητής και η νικήτρια του US Open 2022;

Πριν από λίγες ημέρες, έπεσε η αυλαία του Αμερικανικού Όπεν για το 2022, ενός εκ των τεσσάρων τουρνουά Γκραν Σλαμ, των κορυφαίων δηλαδή διοργανώσεων του παγκόσμιου τένις. Θριαμβευτές στα ατομικά γυναικών και ανδρών ήταν δύο γνώριμοι της Rolex, η Ίγκα Σβίατεκ και ο Κάρλος Αλκαράθ. Ύστερα από δύο εβδομάδες σκληρών αναμετρήσεων στα κορτ η Πολωνή Σβίατεκ κατέκτησε τον τρίτο Γκραν Σλαμ τίτλο στην καριέρα της ενώ για τον μόλις 19 ετών Ισπανό Αλκαράθ ήταν η παρθενική του εμφάνιση στο βάθρο τουρνουά Γκραν Σλαμ. Η Ίγκα Σβίατεκ επικράτησε της αντιπάλου της, της Τυνήσιας Ονς Ζαμπέρ, ύστερα από ένα συναρπαστικό αγώνα, με σκορ 6-2, 7-6. Για τον Κάρλος Αλκαράθ, τον νεαρότερο φιναλίστ του US Open από το 1990, η νίκη έναντι του Νορβηγού Κάσπερ Ρουντ ήρθε μετά από τέσσερα σετ με σκορ 6-4, 2-6, 7-6, 6-3.

Τι ρολόγια φόρεσαν ο νικητής και η νικήτρια του US Open 2022;-1

Το τρόπαιο του US Open είναι το έβδομο που κατακτά η Σβίατεκ –μέχρι στιγμής τουλάχιστον– το 2022. Είναι μάλιστα ο δεύτερος Γκραν Σλαμ τίτλος της αυτή τη χρονιά, αφού η αθλήτρια που βρίσκεται στο Νο 1 της παγκόσμιας κατάταξης είχε αναδειχθεί νικήτρια και στο τουρνουά του Ρολάν Γκαρός, στο Παρίσι. Είναι εντυπωσιακές οι ικανότητές της σε όποια επιφάνεια και αν παίζει. Με αυτή της τη νίκη η Σβίατεκ εισέρχεται στην οικογένεια των Rolex Testimonees, η οποία αποτελείται από εξέχουσες προσωπικότητες που διαπρέπουν η καθεμία στον τομέα της, δίπλα σε άλλες μεγάλες αθλήτριες της παγκόσμιας αντισφαίρισης, που κατέκτησαν το Αμερικανικό Όπεν, όπως η πρωταθλήτρια του 2019 Μπιάνκα Αντρεέσκου, και οι Ανζελίκ Κέρμπερ και Σλόαν Στίβενς, οι οποίες κέρδισαν αντίστοιχα το 2016 και το 2017.

Τι ρολόγια φόρεσαν ο νικητής και η νικήτρια του US Open 2022;-2

Κατά την τελετή απονομής του τροπαίου στη Νέα Υόρκη η Ίγκα Σβίατεκ είχε στον καρπό της ένα Rolex Oyster Perpetual Datejust από χρυσό Everose με λευκό καντράν και λατινικούς αριθμούς.

Τι ρολόγια φόρεσαν ο νικητής και η νικήτρια του US Open 2022;-3
Τι ρολόγια φόρεσαν ο νικητής και η νικήτρια του US Open 2022;-4

Η νίκη του Κάρλος Αλκαράθ τον φέρνει στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης –ο νεότερος τενίστας που καταφέρνει κάτι τέτοιο σε ηλικία 19 ετών– και τον τοποθετεί σε ένα «κλειστό κλαμπ» πρεσβευτών της Rolex (Testimonees τους αποκαλεί η ελβετική εταιρεία), οι οποίοι έχουν το όνομά τους χαραγμένο στο θρυλικό τρόπαιο. Μεταξύ αυτών ο νικητής του 2020 Ντόμινικ Τιμ, ο νικητής του 2009 Χουάν-Μαρτίν Ντελ Πότρο και φυσικά ο τεράστιος Ρότζερ Φέντερερ που έχει κατακτήσει το US Open πέντε φορές στη σειρά, από το 2004 έως το 2008 (ο μοναδικός που έχει καταφέρει κάτι τέτοιο).

Τι ρολόγια φόρεσαν ο νικητής και η νικήτρια του US Open 2022;-5

Όταν ο Κάρλος Αλκαράθ ανέβηκε στο βάθρο για να παραλάβει το τρόπαιο είχε στον καρπό του τον χρονογράφο Cosmograph Daytona της Rolex με μαύρο καντράν.

Τι ρολόγια φόρεσαν ο νικητής και η νικήτρια του US Open 2022;-6

Η σχέση της Rolex με το άθλημα της αντισφαίρισης ξεκίνησε το 1978 όταν ανέλαβε επίσημος χρονομέτρης του Πρωταθλήματος του Γουίμπλεντον, του παλαιότερου τουρνουά τένις στον κόσμο. Έκτοτε η ελβετική εταιρεία έχει πολύ έντονη εμπλοκή με το άθλημα, υποστηρίζοντας κορυφαίες διοργανώσεις, μεταξύ αυτών και τα τέσσερα τουρνουά Γκραν Σλαμ, ενώ παράλληλα συνεργάζεται με σημαντικούς αθλητές και οργανισμούς που διαχειρίζονται το τένις. Στο US Open είναι επίσημος χρονομέτρης από το 2018.

Περισσότερες πληροφορίες για την Rolex εδώ.

Rolex Hellas (τηλ.: 210-3621138, 210-3235909)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή