Τέσσερα συγκλονιστικά Tourbillons και ένα Perpetual Calendar από την Audemars Piguet
ΠΡΟΩΘΗΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ
τέσσερα-συγκλονιστικά-tourbillons-και-ένα-perpetual-calendar-α-562085041

Τέσσερα συγκλονιστικά Tourbillons και ένα Perpetual Calendar από την Audemars Piguet

Μπορεί το απλό Royal Oak να είναι ένα από τα πιο ακριβοθώρητα και πολυπόθητα ρολόγια στον κόσμο, δεν είναι όμως σε καμία περίπτωση η μοναδική σπεσιαλιτέ της Audemars Piguet. Η ελβετική manufacture –στο πλαίσιο μάλιστα των εορτασμών για τα 50 χρόνια του εμβληματικού της μοντέλου– παρουσίασε φέτος πλήθος επετειακών Royal Oak, κρατώντας φυσικά τα πολυπλοκότερα για το τέλος της χρονιάς. Ένα συναρπαστικό μοντέλο με διηνεκές ημερολόγιο σε έντονο μπλε χρώμα και ένα Tourbillon GMT ήρθαν να εμπλουτίσουν τη συλλογή Royal Oak ενώ τρία ακόμη νέα tourbillons συμπληρώνουν τη συλλογή Code 11.59 by Audemars Piguet. Όλα έχουν ως κοινό στοιχείο ένα βασικό υλικό κατασκευής τους, το κεραμικό υψηλής τεχνολογίας. Το κεραμικό είναι ένα πολύ ξεχωριστό υλικό στην ωρολογοποιία για πολλούς λόγους: Κατ’ αρχάς είναι εξαιρετικά σκληρό –από τα σκληρότερα υλικά που υπάρχουν– και είναι ιδιαιτέρως ανθεκτικό στις γρατζουνιές –θεωρείται ουσιαστικά αχάρακτο. Για να έχετε μέτρο σύγκρισης, είναι τρεις ή τέσσερις φορές ανθεκτικότερο από το ανοξείδωτο ατσάλι. Επιπλέον είναι και ελαφρύτερο από το ατσάλι, ακόμη και από το τιτάνιο. Ένα από τα μεγάλα πλεονεκτήματά του είναι ότι μπορεί να παραχθεί σε πλήθος χρωμάτων, γεγονός που μπορεί να απογειώσει τη φαντασία και τη δημιουργικότητα ενός σχεδιαστή ρολογιών. Το ενδιαφέρον στην προκειμένη περίπτωση είναι ότι η Audemars Piguet επέλεξε αυτό το high-tech υλικό για πέντε μοντέλα υψηλής πολυπλοκότητας, με μηχανισμούς υψηλών προδιαγραφών που εκτιμούν κυρίως οι συλλέκτες. Ας τα γνωρίσουμε…

Code 11.59 by Audemars Piguet Selfwinding Flying Tourbillon

Τέσσερα συγκλονιστικά Tourbillons και ένα Perpetual Calendar από την Audemars Piguet-1

Ξεκινούμε από το φαινομενικά «απλούστερο» αισθητικά, αφού είναι το μόνο από τα tourbillons που δεν είναι skeleton. Συναρπαστικό το κατάμαυρο καντράν από όνυχα, χάρη στο οποίο αναδεικνύεται σε όλο του το μεγαλείο το tourbillon στο 6. Η κάσα του είναι από λευκό χρυσό 18Κ με το μεσαίο στέλεχός της από μαύρο κεραμικό. Η προσθήκη μαύρου κεραμικού προσδίδει μία μοντέρνα πινελιά σε μία κατά τα άλλα παραδοσιακή complication. Λιτές, ντελικάτες λεπτομέρειες από ροζ χρυσό (δείκτες, αριθμοί, λογότυπο, περιφέρεια του tourbillon) ολοκληρώνουν το μινιμαλιστικό σύνολο.

 

Code 11.59 by Audemars Piguet Tourbillon Openworked

Τέσσερα συγκλονιστικά Tourbillons και ένα Perpetual Calendar από την Audemars Piguet-2

Δείτε το ρολόι στο video που ακολουθεί…

 

The Code 11.59 by Audemars Piguet Selfwinding Flying Tourbillon Chronograph

Τέσσερα συγκλονιστικά Tourbillons και ένα Perpetual Calendar από την Audemars Piguet-3

Η υπόθεση περιπλέκεται ακόμη περισσότερο με αυτό το επίσης skeleton μοντέλο, το οποίο δεν είναι απλό Tourbillon, αλλά περιλαμβάνει και χρονογράφο. Εδώ έχει γίνει ένα πάντρεμα μαύρου κεραμικού με ροζ χρυσό 18Κ στην κάσα, στους βραχίονες, στην κορώνα και στα μπουτόν, ενώ στον ίδιο χρωματικό συνδυασμό είναι και τα βασικά δομικά στοιχεία του μηχανισμού που απαρτίζουν την περίπλοκη skeleton αρχιτεκτονική του ρολογιού αυτού.

 

Royal Oak Concept Flying Tourbillon GMT

Τέσσερα συγκλονιστικά Tourbillons και ένα Perpetual Calendar από την Audemars Piguet-4

 

Royal Oak Perpetual Calendar 

Τέσσερα συγκλονιστικά Tourbillons και ένα Perpetual Calendar από την Audemars Piguet-5

Δείτε το ρολόι με τις λεπτομέρειές του στο video που ακολουθεί…

Περισσότερες πληροφορίες για την Audemars Piguet εδώ.

Audemars Piguet Boutique: Βουκουρεστίου 21, Αθήνα (τηλ.: 210-3629251)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή