4 Nautilus και 4 ακόμη νέα ρολόγια από την Patek Philippe
ΠΡΟΩΘΗΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ
4-nautilus-και-4-ακόμη-νέα-ρολόγια-από-την-patek-philippe-562102801

4 Nautilus και 4 ακόμη νέα ρολόγια από την Patek Philippe

Οι μυημένοι στα των ρολογιών και οι λάτρεις της Patek Philippe ένιωσαν δέος και αποτροπιασμό τον Φεβρουάριο του 2021, όταν ο Thierry Stern, ο ισχυρός άνδρας της ελβετικής Manufacture, αιφνιδίασε τους πάντες ανακοινώνοντας τη διακοπή παραγωγής του ατσάλινου Nautilus 5711, μακράν του πιο περιζήτητου παγκοσμίως μοντέλου της μάρκας. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα την εκτόξευση της τιμής του στην δευτερογενή αγορά, με τιμές ρεκόρ να σημειώνονται στις δημοπρασίες και τους συλλέκτες να βρίσκονται στα πρόθυρα νευρικής κρίσης στην προσπάθειά τους να εξασφαλίσουν ένα τέτοιο μοντέλο για τη συλλογή τους. Ευτυχώς έχουμε καλά νέα. Η Patek μόλις έβγαλε στην αγορά οκτώ νέα μοντέλα, τα τέσσερα από τα οποία αποτίουν φόρο τιμής στο εμβληματικό Nautilus και το ένα από αυτά είναι ο διάδοχος του θρυλικού Ref. 5711. Μόνο που στην προκειμένη περίπτωση είναι φτιαγμένο όχι από ατσάλι αλλά από λευκό χρυσό.

Nautilus 5811/1G-001 41mm

4 Nautilus και 4 ακόμη νέα ρολόγια από την Patek Philippe-1

Εκτός από το διαφορετικό υλικό κατασκευής, η κάσα του νέου ρολογιού είναι κατά ένα χιλιοστό μεγαλύτερη από του 5711 (41 χιλιοστά) και είναι monobloc, αποτελείται δηλαδή από ένα ενιαίο κομμάτι μετάλλου, θυμίζοντας το πρωτότυπο Nautilus του 1976 που είχε κάσα δύο κομματιών. Στεγανή μέχρι 120 μέτρα βάθος, συνδυάζεται με νέο μπλε ντεγκραντέ καντράν που περιφερειακά γίνεται μαύρο και τυλίγεται γύρω απο τον καρπό με ένα μπρασελέ από λευκό χρυσό, εφοδιασμένο αρκετές τεχνικές βελτιώσεις και πατέντες, όπως αναδιπλούμενο κούμπωμα ασφαλείας και ένα νέο σύστημα μικρο-ρύθμισης που μπορεί να κλειδωθεί.

4 Nautilus και 4 ακόμη νέα ρολόγια από την Patek Philippe-2

Τα άλλα τρία καινούρια Nautilus παρουσιάζουν επίσης μεγάλο ενδιαφέρον. Το Ref. 590/1A-011 γιατί συνδυάζει έναν χρονογράφο flyback με πρακτική ταξιδιωτική ώρα. Το Ref. 5712/1R-001 γιατί έχει αναλογική ημερομηνία, φάσεις Σελήνης και ένδειξη power reserve. Και το ref. 7118/1300R-001 Joaillerie για τον υπέροχο χρωματισμό των πολύτιμων λίθων του.

 

Nautilus Travel Time Chronograph 5990/1A-011

4 Nautilus και 4 ακόμη νέα ρολόγια από την Patek Philippe-3

Είναι ένα από τα ελάχιστα ατσάλινα ρολόγια της Patek Philippe. Έχει καινούριο μπλε ντεγκραντέ καντράν που είναι μπλε στο κέντρο και καταλήγει σε μαύρο στην περιφέρειά του.

4 Nautilus και 4 ακόμη νέα ρολόγια από την Patek Philippe-4

Ο αυτόματος μηχανισμός του, ο CH 28-520 C FUS συνδυάζει τρεις πρακτικές και εξαιρετικά φιλικές προς τον χρήστη πολύπλοκες λειτουργίες: flyback χρονογράφο, λειτουργία ταξιδιωτικής ώρας (δύο χρονικές ζώνες με δύο ανεξάρτητους δείκτες, εκ των οποίων ο skeleton δείχνει την home time) και αναλογική ημερομηνία στο 12 η οποία συγχρονίζεται με την τοπική ώρα.  

 

Nautilus Date Moon phases Power Reserve 5712/1R-001

4 Nautilus και 4 ακόμη νέα ρολόγια από την Patek Philippe-5

Εδώ έχουμε μία νέα έκδοση του διάσημου Nautilus Ref. 5712/1R-001 με αναλογική ημερομηνία, φάσεις Σελήνης και ένδειξη αποθέματος κουρδίσματος, η οποία έχει κάσα και μπρασελέ από ροζ χρυσό και καφέ ντεγκραντέ καντράν με μαύρη κλίμακα λεπτών.

4 Nautilus και 4 ακόμη νέα ρολόγια από την Patek Philippe-6

Παρά το πλήθος των ενδείξεων, η σοφή τοποθέτησή τους στο καντράν εξασφαλίζει απόλυτη ευκρίνεια και καθαρότητα. Ιδιαίτερη έμφαση στο θρυλικό design του Nautilus δίνεται χάρη στην εναλλαγή γυαλισμένων και σατινέ επιφανειών στην κάσα, στην οκταγωνική στεφάνη και στο μπρασελέ.

 

Nautilus Ladies 7118/1300R-001

4 Nautilus και 4 ακόμη νέα ρολόγια από την Patek Philippe-7

Σαν ακριβό παλαιωμένο κονιάκ αυτό το γυναικείο ρολόι-κόσμημα συνδυάζει την ευγένεια του ροζ χρυσού με τους θερμούς τόνους των πολύτιμων λίθων. Η οκταγωνική στεφάνη του είναι διακοσμημένη με 68 γρανάτες κοπής baguette σε αποχρώσεις που ξεκινούν από τους ανοιχτούς τόνους της σαμπάνιας και καταλήγουν στους σκούρους κοκκινωπούς τόνους του κονιάκ.

4 Nautilus και 4 ακόμη νέα ρολόγια από την Patek Philippe-8

Οι ενδείξεις των ωρών στο καντράν είναι από σκουρόχρωμους μπορντό γρανάτες, που κάνουν τέλεια αντίθεση με τον ροζ χρυσό.

Και τέσσερις χρόνογράφοι

Τα υπόλοιπα τέσσερα νέα μοντέλα που λανσάρισε η Patek Philippe είναι όλα χρονογράφοι, ο καθένας ξεχωριστός στο είδος του. Οι τρεις είναι υψηλής πολυπλοκότητας και ο τέταρτος σπορ με πολύτιμους λίθους στα χρώματα του ουράνιου τόξου. Ας τους γνωρίσουμε…

Left-hander Chronograph 5373P-001

4 Nautilus και 4 ακόμη νέα ρολόγια από την Patek Philippe-9

Ο πρώτος χρονογράφος για αριστερόχειρες στη σύγχρονη ιστορία της Patek Philippe ξεχωρίζει για την ασυνήθιστη διάταξη των μπουτόν και των ενδείξεων στο καντράν. Έχει κάσα από πλατίνα, η οποία εσωκλείει τον κουρδιστό CHR-27-525 PS Q, τον λεπτότερο μηχανισμό χρονογράφου rattrapante με διηνεκές ημερολόγιο που έχει κατασκευαστεί ποτέ.

4 Nautilus και 4 ακόμη νέα ρολόγια από την Patek Philippe-10

Το ρολόι έχει σπορτίφ αισθητική με γκρι-μαύρο ντεγκραντέ καντράν και μικρές κόκκινες πινελιές στους δείκτες του χρονογράφου και στις ραφές του λουριού. Πρόκειται προφανώς για αποκλειστικό μοντέλο περιορισμένης παραγωγής που απευθύνεται σε αριστερόχειρες και σε εκλεκτικούς συλλέκτες.

 

Split Seconds Chronograph Perpetual Calendar 5204G-001

4 Nautilus και 4 ακόμη νέα ρολόγια από την Patek Philippe-11

Εδώ η Patek Philippe αναδιατυπώνει ένα από τα κλασικά της μοντέλα συνδυάζοντας τον λευκό χρυσό στην κάσα με ένα ντεγκραντέ καντράν στο πράσινο της ελιάς.

4 Nautilus και 4 ακόμη νέα ρολόγια από την Patek Philippe-12

Πρόκειται για έναν χρονογράφο rattrapante με διηνεκές ημερολόγιο, ο οποίος έχει ως κινητήριο δύναμη τον Caliber CHR 29-535 PS Q, έναν κουρδιστό μηχανισμό με παραδοσιακή αρχιτεκτονική και επτά τεχνολογικές καινοτομίες με κατοχυρωμένες πατέντες.  

 

World Time Flyback Chronograph 5935A-001

4 Nautilus και 4 ακόμη νέα ρολόγια από την Patek Philippe-13

Είναι η πρώτη ατσάλινη εκδοχή του cult μοντέλου με παγκόσμια ώρα της Patek Philippe και ξεχωρίζει για την σπορτίφ και συνάμα ρετρό αισθητική της. Το μοντέρνο, δυναμικό πνεύμα ενισχύεται από το ιδιαίτερο μοτίβο ανθρακονημάτων στο κέντρο του ροζ επίχρυσου καντράν από οπαλίνα.

 4 Nautilus και 4 ακόμη νέα ρολόγια από την Patek Philippe-14

Η λειτουργία της παγκόσμιας ώρας δείχνει την ώρα ταυτόχρονα σε 24 χρονικές ζώνες του πλανήτη. Και το κάνει χάρη σε έναν αποκλειστικό πατενταρισμένο μηχανισμό που διορθώνει όλες τις ενδείξεις από ένα και μοναδικό μπουτόν στο 10. Το ρολόι συνοδεύεται από δύο δερμάτινα λουράκια: ένα σε γκρι-μπεζ απόχρωση και ένα σε μπεζ χρώμα με φινίρισμα nubuck.

 

Aquanaut Luce “Rainbow” 7968/300R-001

4 Nautilus και 4 ακόμη νέα ρολόγια από την Patek Philippe-15

Για το τέλος αφήσαμε έναν σπορ, απαστράπτοντα χρονογράφο που είναι και ο πρώτος αυτόματος γυναικείος χρονογράφος που δημιουργεί η Patek Philippe στην sporty-chic συλλογή της Aquanaut Luce. O χαρακτηρισμός “Rainbow” αναφέρεται προφανώς στη διπλή σειρά από διαμάντια και πολύχρωμα ζαφείρια κοπής baguette που κοσμούν τη στεφάνη και το καντράν του και είναι σε όλες τις αποχρώσεις του ουράνιου τόξου.

4 Nautilus και 4 ακόμη νέα ρολόγια από την Patek Philippe-16

Το ρολόι προσφέρεται με τρία εξαιρετικά ανθεκτικά ανάγλυφα λουράκια σε κόκκινο, ματ μπεζ και ματ λευκό χρώμα.

Περισσότερες πληροφορίες για την Patek Philippe εδώ.

Αποκλειστικός αντιπρόσωπος: AS Chronotempus Hellas (τηλ.: 210-9370640)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή