Όλα τα νέα sport, skeleton και ιστορικά remakes της Zenith
ΠΡΟΩΘΗΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ
όλα-τα-νέα-sport-skeleton-και-ιστορικά-remakes-της-zenith-562252501

Όλα τα νέα sport, skeleton και ιστορικά remakes της Zenith

Στην Εβδομάδα Ωρολογοποιίας του Ομίλου LVMH η Zenith εγκαινίασε το 2023 με εντυπωσιακά μοντέλα DEFY για άνδρες και γυναίκες.

Στις αρχές του Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκε η Εβδομάδα Ωρολογοποιίας του Ομίλου LVMH στη Σιγκαπούρη. Εκεί έδωσαν το παρών τέσσερις κορυφαίοι οίκοι του Ομίλου στον τομέα της ωρολογοποιίας. Η Zenith –μαζί με την Bulgari, την Hublot, και την TAG Heuer–, έκανε τα αποκαλυπτήρια της πρώτης «φουρνιάς» νέων μοντέλων της για το 2023. Ήταν όλα σπορ αισθητικής (απλά αυτόματα ή χρονογράφοι) με καινοτόμο design, αξιολογότατους μηχανισμούς και ανήκουν στην περίφημη συλλογή DEFY, η οποία διακρίνεται για τις κομψές και δυναμικές γραμμές της. Η εξαιρετικά επιτυχημένη σειρά DEFY Skyline εμπλουτίστηκε φέτος με τα DEFY Skyline Skeleton, τα οποία προτείνουν μία μοντέρνα εκδοχή του skeleton ρολογιού, με νέα unisex μοντέλα σε διάμετρο 36 χιλιοστών και καντράν σε παστέλ χρωματισμούς αλλά και με το πρώτο DEFY Skyline Boutique Edition. Για τους λάτρεις των χρονογράφων η πρόταση ονομάζεται DEFY Extreme Glacier και αφορά ρολόγια στιβαρά, γεννημένα για σκληρή χρήση σε ακραίες συνθήκες. Και πριν καλά καλά προλάβει να πέσει η αυλαία της LVMH Watch Week 2023 η Zenith παρουσίασε και δύο ιστορικής σημασίας μοντέλα DEFY που θα ενθουσιάσουν τους συλλέκτες και τους εραστές της ιστορικής κληρονομιάς και της vintage αισθητικής. Ας τα γνωρίσουμε.

ΖΕΝΙΤΗ DEFY Skyline Skeleton

Όλα τα νέα sport, skeleton και ιστορικά remakes της Zenith-1

Με στιβαρή ατσάλινη κάσα διαμέτρου 41 χιλιοστών το νέο αυτό skeleton ρολόι έχει βιομηχανικού τύπου καντράν με γέφυρες σε σχήμα τετράκτινων αστεριών που θυμίζουν το λογότυπο με το διπλό Ζ που χρησιμοποιούσε η Zenith τη δεκαετία του 1960. Οι απλικέ ευμεγέθεις μπάρες στις ενδείξεις των ωρών όπως και οι δύο κεντρικοί δείκτες είναι γεμισμένα με φωτοβόλο υλικό Super-LumiNova για να είναι ορατοί ακόμη και στο σκοτάδι, ένα χαρακτηριστικό που συνήθως θυσιάζουν οι σχεδιαστές στα skeleton ρολόγια. Στο ξεχωριστό υποκαντράν 1/10ου του δευτερολέπτου στο 6 «τρέχει» αενάως ο σχετικός δευτερολεπτοδείκτης, εκτελώντας μία περιστροφή κάθε 10 δευτερόλεπτα.

Όλα τα νέα sport, skeleton και ιστορικά remakes της Zenith-2

Το «σκελετωμένο» καντράν σε μαύρο ή σε μπλε εναρμονίζεται με τη βασική πλάκα, τον ρότορα σε σχήμα αστεριού και τις γέφυρες του μηχανισμού που είναι στο ίδιο χρώμα. Σατινέ και γυαλισμένες υφές υπογραμμίζουν με τον καλύτερο τρόπο τις αιχμές και τις γραμμές της κάσας, της στεφάνης και του μπρασελέ. Το ρολόι είναι στεγανό μέχρι 100 μέτρα και είναι εφοδιασμένο με τον «πολύστροφο» αυτόματο manufacture El Primero Calibre 3620 SK, o οποίος «χτυπά» με συχνότητα 5Hz (36.000 ταλαντώσεις ανά ώρα) και προσφέρει 60 ώρες ενεργειακής αυτονομίας.

 

ΖΕΝΙΤΗ DEFY Skyline 36mm

Η συλλογή Skyline έκανε το ντεμπούτο της μόλις τον περασμένο χρόνο, κατόρθωσε όμως να αποτελεί σήμερα ένα από τα «δυνατά χαρτιά» της Zenith. Το 2023 απέκτησε και άλλο ένα –μεσαίο– μέγεθος, στα 36 χιλιοστά που μπορεί να φορεθεί εξίσου από άνδρες και γυναίκες.

Όλα τα νέα sport, skeleton και ιστορικά remakes της Zenith-3

Μπορεί κανείς να επιλέξει τρία χρώματα για το καντράν. Το πρώτο είναι το ίδιο μεταλλικό μπλε που είχαμε δει πέρυσι στο Skyline 41mm.

Όλα τα νέα sport, skeleton και ιστορικά remakes της Zenith-4
Όλα τα νέα sport, skeleton και ιστορικά remakes της Zenith-5

Εσωτερικά της δωδεκάγωνης στεφάνης οι ενδείξεις των λεπτών εμφανίζονται διακριτικά πάνω σε μία ομοιόχρωμη εσωτερική κεκλιμένη στεφάνη ενώ στον ίδιο χρωματικό τόνο του καντράν είναι και ο δίσκος της ημερομηνίας. Το DEFY Skyline διατίθεται και σε πολύτιμες εκδόσεις με διαμάντια στη στεφάνη.

Όλα τα νέα sport, skeleton και ιστορικά remakes της Zenith-6

Είναι στεγανό μέχρι 100 μέτρα και κρύβει μέσα του τον αυτόματο manufacture μηχανισμό Elite 670 με ενεργειακή αυτονομία 50 ωρών.

Όλα τα νέα sport, skeleton και ιστορικά remakes της Zenith-7

Και χάρη στο σύστημα γρήγορης αλλαγής λουριού, ο κάτοχος του ρολογιού μπορεί εύκολα να αλλάξει το ατσάλινο μπρασελέ του με ένα εργονομικό λουράκι από χρωματιστό καουτσούκ, σε χρώμα ταιριαστό με το καντράν.

 

ΖΕΝΙΤΗ DEFY Skyline Boutique Edition

Διαθέσιμο μόνο online και στις αποκλειστικές μπουτίκ της Zenith ανά τον κόσμο, το νέο αυτό μέλος της οικογένειας DEFY Skyline έχει διάμετρο 41 χιλιοστά, κάσα και μπρασελέ από ατσάλι και ένα ιδιαίτερο καντράν σε γκρι-ανθρακί με λεπτομέρειες από ροζ χρυσό. Από το θερμό αυτό μέταλλο είναι τόσο οι απλικέ ενδείξεις των ωρών, οι δείκτες και το πλαίσιο της ημερομηνίας, όσο και το χαρακτηριστικό μοτίβο χαραγμένο με τα τετράκτινα αστέρια της Zenith. Είναι σαν να βλέπει κανείς αστέρια να λάμπουν στον νυχτερινό ουρανό.

Όλα τα νέα sport, skeleton και ιστορικά remakes της Zenith-8

Στο εσωτερικό κρύβεται ο αυτόματος El Primero 3620 ο οποίος λειτουργεί με συχνότητα 5Hz, διαθέτει μία μοναδική ένδειξη 1/10ο του δευτερολέπτου και προσφέρει 60 ώρες ενεργειακής αυτονομίας. Το DEFY Skyline Boutique Edition αγκαλιάζει τον καρπό με ένα ατσάλινο μπρασελέ και συνοδεύεται και από ένα δεύτερο λουράκι από μαύρο καουτσούκ, το οποίο αλλάζει εύκολα χάρη στο ειδικό σύστημα της Zenith.

 

ΖΕΝΙΤΗ DEFY Extreme Glacier

Ο χρονογράφος της «παρέας» έχει και αυτός τις ιδιαιτερότητές του. Προορίζεται για χρήση στο ύπαιθρο, ακόμη και σε ακραίες συνθήκες, εξού το Extreme στο όνομά του, ο υψηλότατων προδιαγραφών manufacture μηχανισμός El Primero 1/100th, που μετρά με ακρίβεια ενός εκατοστού το δευτερολέπτου, αλλά και η χρήση ενός φυσικού πετρώματος στην κατασκευή του. Εμπνευσμένος σχεδιαστικά από τους παγετώνες, έχει στιβαρή κάσα από τιτάνιο, αναπόσπαστο μέρος της οποίας αποτελεί η βάση της δωδεκάγωνης στεφάνης από χαλκηδόνιο, ένα κρυσταλλικό ημιδιαφανές πέτρωμα με απαλό γαλάζιο χρώμα του πάγου. Από το ίδιο υλικό είναι και οι βάσεις των δύο μπουτόν του χρονογράφου. Κάθε πέτρα κόβεται και γυαλίζεται σχολαστικά στο χέρι και επειδή καθεμία έχει ελαφρώς διαφορετικά «νερά» και απόχρωση, καθένα από τα 50 συλλεκτικά αντίτυπα αυτού του ρολογιού είναι μοναδικό στο είδος του.

Όλα τα νέα sport, skeleton και ιστορικά remakes της Zenith-9

Στο ίδιο πνεύμα είναι και το «ανοιχτό», ημιδιάφανο καντράν, μέσα από το οποίο μπορεί κανείς να θαυμάσει τον μικρόκοσμο του αυτόματου μηχανισμού, που διαθέτει δύο ρυθμιστικά όργανα: το πρώτο αφορά τη λειτουργία του χρονογράφου και χτυπά με συχνότητα 50Hz και το δεύτερο αφορά την μέτρηση της ώρας και χτυπά στα 5Hz. Οι μετρητές του χρονογράφου είναι κατασκευασμένοι από κρύσταλλο ζαφειριού με ειδικό φινίρισμα που τους κάνει να μοιάζουνε με λεπτές φλοίδες πάγου.

Όλα τα νέα sport, skeleton και ιστορικά remakes της Zenith-10

Το DEFY Extreme Glacier φοράει μπρασελέ από τιτάνιο και συνοδεύεται και από δύο ακόμη λουράκια: ένα από ανθεκτικό μαύρο Velcro και ένα από λευκό καουτσούκ. Η αλλαγή τους γίνεται πανεύκολα χάρη στον μηχανισμό γρήγορης αλλαγής στο πίσω μέρος της κάσας.

 

ΖΕΝΙΤΗ DEFY Revival A3691

To 2022 η Zenith είχε παρουσιάσει την αναβίωση του πρώτου της μοντέλου DEFY. Ένα χρόνο αργότερα επανέρχεται με το DEFY Revival A3691, που αποτελεί πιστή αναπαραγωγή ενός εμβληματικού μοντέλου A3691 του 1971. Πηγαίνει μάλιστα τα πράγματα ακόμη πιο πέρα, επιλέγοντας ένα τολμηρό κόκκινο χρώμα για το καντράν του.

Όλα τα νέα sport, skeleton και ιστορικά remakes της Zenith-11

Έχει πολυεδρική οκτάγωνη ατσάλινη κάσα διαμέτρου 37 χιλιοστών, δεκατετράπλευρη στεφάνη, βαθυκόκκινο καντράν που σκουραίνει προς την περιφέρεια, ασυνήθιστες απλικέ τετράγωνες ενδείξεις ωρών με οριζόντιες εγκοπές και το εμβληματικό ατσάλινο κλιμακωτό μπρασελέ της Gay Frères, το οποίο έχει συνδυαστεί με σύγχρονο κούμπωμα.

Όλα τα νέα sport, skeleton και ιστορικά remakes της Zenith-12

Οι μόνες διαφορές από το πρωτότυπο μοντέλο είναι το κρύσταλλο ζαφειριού, ο τύπος φωτοβόλου ουσίας που έχει χρησιμοποιηθεί καθώς και η διαφανής πλάτη του ρολογιού, από την οποία μπορεί να θαυμάζει κανείς τον αυτόματο manufacture μηχανισμό Elite 670 με συχνότητα 4 Hz (28.800 ταλαντώσεις ανά ώρα) και 50 ώρες αυτονομίας. Επιπλέον το ρολόι είναι στεγανό μέχρι 300 μέτρα βάθος. Σε αντίθεση με το μοντέλο DEFY Revival A3642 του 2022 που ήταν αριθμημένη συλλεκτική έκδοση, το νέο DEFY Revival A3691 δεν είναι limited edition, αποτελεί μέρος της μόνιμης συλλογής DEFY και διατίθεται τόσο στις αποκλειστικές μπουτίκ της Zenith όσο και σε επιλεγμένα κοσμηματοπωλεία.

 

ΖΕΝΙΤΗ DEFY Revival A3690 Boutique Edition

Το δεύτερο ιστορικό remake αφορά ένα μοντέλο που πρωτοκυκλοφόρησε στην αγορά το 1970. Το A3690 ήταν από τα πρώτα DEFY με καντράν σε έντονα χρώματα, κάτι που για την εποχή του ήταν πρωτοφανές και καινοτόμο. Η Zenith μάλιστα ήταν από τις πρώτες ωρολογοποιίες που ήδη από τη δεκαετία του 1960 είχαν στη συλλογή τους μοντέλα με έγχρωμα ντεγκραντέ καντράν. Τη δεκαετία του 1970 η εταιρεία πρόσθεσε ακόμη πιο έντονα χρώματα, όπως το βαθύ κόκκινο του DEFY Revival A3691 που είδαμε παραπάνω και το τροπικό γαλάζιο που συναντούμε στο DEFY A3690.

Όλα τα νέα sport, skeleton και ιστορικά remakes της Zenith-13
Όλα τα νέα sport, skeleton και ιστορικά remakes της Zenith-14

Η πιστή αναβίωση του Α3690 έχει τη γνώριμη ατσάλινη πολυεδρική οκταγωνική κάσα με διάμετρο 37 χιλιοστών, την εμβληματική 14πλευρη στεφάνη, τυρκουάζ ντεγκραντέ καντράν με επιροδιωμένες ενδείξεις ωρών και τρεις κεντρικούς δείκτες, κρύσταλλο ζαφειριού και στο εσωτερικό κρύβει τον αυτόματο ELITE 670.

Όλα τα νέα sport, skeleton και ιστορικά remakes της Zenith-15

Τυλίγεται γύρω από τον καρπό του χεριού με το χαρακτηριστικό κλιμακωτό ατσάλινο μπρασελέ της Gay Frères και είναι στεγανό μέχρι 300 μέτρα βάθος. Διατίθεται στις αποκλειστικές και τις online μπουτίκ της Zenith.

Τα ρολόγια Zenith θα τα βρείτε σε εξουσιοδοτημένα καταστήματα και στο www.zenithwatches.com

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή